Μάνα για δεύτερη φορά 24χρονη πρόσφυγας που φιλοξενείται στον δήμο Νεάπολης – Συκεών

Φωτογραφία αρχείουΦωτογραφία αρχείου

Βίωσε την θηριωδία του πολέμου πριν ακόμη γεννηθεί, ενώ βρισκόταν στην κοιλιά της μαμάς του, ωστόσο τώρα είναι ασφαλές – Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, θα επισκεφθεί αύριο την οικογένεια για να δώσει τις ευχές του

Βίωσε την θηριωδία του πολέμου, τον αναγκαστικό ξεριζωμό, το άγχος και την αγωνία για την αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου, μιας άλλης πατρίδας, πριν ακόμη γεννηθεί.

Ωστόσο, το κοριτσάκι με καταγωγή από τη Συρία, που ήρθε χθες στον κόσμο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, θα επιστρέψει σε ασφαλές περιβάλλον, μια και η οικογένεια της φιλοξενείται σε διαμέρισμα στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, στο πλαίσιο του προγράμματος REACT.

Το κοριτσάκι, που χαίρει άκρας υγείας, υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά η μητέρα της 24χρονών και ο πατέρας της 25, αλλά και ο 16 μηνών, μεγάλος αδελφός της.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, θα επισκεφθεί αύριο την οικογένεια για να δώσει τις ευχές του.

Η τετραμελής πλέον οικογένεια είναι η δεύτερη που μετακόμισε στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, στο πλαίσιο του προγράμματος REACT, που έχει ως αντικείμενο την υποστήριξη της φιλοξενίας προσφύγων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων του Καβαλαρίου στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, σε διαμέρισμα που μισθώθηκε για τον σκοπό αυτό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, έχουν ήδη υποβληθεί μέχρι στιγμής στον δήμο Νεάπολης – Συκεών 18 αιτήσεις ιδιοκτητών που αφορούν 20 διαμερίσματα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκατασταθούν άλλες δύο οικογένειες προσφύγων σε διαμερίσματα.

Το έργο REACT, που αφορά στους αιτούντες άσυλο και στους δικαιούχους του προγράμματος επανεγκατάστασης σε χώρες της Ε.Ε., υλοποιείται σε συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με επικεφαλής τον δήμο Θεσσαλονίκης και με εταίρους τους δήμους Νεάπολης – Συκεών και Καλαμαριάς, την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την ΧΑΝΘ, την ΜΚΟ Praksis, την Αρσις – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και την Ελληνική Ένωση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου.

πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.