Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

 

ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

«Σε φυγή έτρεψε τους νεοναζί βουλευτές ο Θ. Παφίλης

Σε μεγάλη ρέντα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης έκανε τους βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος να αποχωρήσουν πανικόβλητοι από την αίθουσα της συνεδρίασης αφού δεν μπορούσαν να αντέξουν τα λεκτικά «χαστούκια» που δεχόταν από τον βουλευτή του ΚΚΕ.

Έναυσμα η προσπάθεια του κοινοβουλευτικού ναζιστικού μορφώματος να κάνει την αγιογραφία του δικτάτορα Μεταξά. Με το που έλαβε τον λόγο ο Θ. Παφίλης ήταν καταπέλτης. Θύμισε ποιος πραγματικά ήταν ο δικτάτορας Μεταξάς, του «ρετσινόλαδου», ο εγκληματίας που παρέδωσε φυλακισμένους κομουνιστές στους Γερμανούς. Ο βουλευτής όμως του ΚΚΕ δεν αρκέστηκε μόνο σ’ αυτό. Έκανε αναφορά και σε ένα άλλο «ίνδαλμα» των νεοναζιστών, το δικτάτορα Παπαδόπουλο, ο οποίος της εποχή της κατοχής ήταν αξιωματικός των ταγμάτων ασφαλείας υπεύθυνος να μαζεύει τις σοδιές των αγροτών στο νομό Αχαΐας για τα Γερμανικά στρατεύματα. Σε αμηχανία οι βουλευτές της Χ.Α, μπροστά στο δριμύ κατηγορώ του βουλευτή του ΚΚΕ, αποχώρησαν από την αίθουσα συνεδρίασης».

Αυτά εγράφησαν στα συστημικά ΜΜΕ (των πρώην ΕΠΟΝιτών, καγκεμπιτών και στελεχών του Ελληνο-σοβιετικού Συνδέσμου Φιλίας, που έγιναν βαρόνοι). Προφανώς, ως ευχαριστήριο προς τους μπράβους του συστήματος, που απέτρεψαν με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι (Μπούτα-Κουρουμπλή) την πολιορκία των Αθηνών από τρακτέρ και διέλυσαν την συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα. Γλιτώνοντας έτσι την κυβέρνηση του συντρόφου τους, κομμουνιστή Τσίπρα, από θανάσιμο κίνδυνο που –υπό προϋποθέσεις- θα μπορούσε να επιφέρει και την κατάρρευσή του ακόμα!

Όσον αφορά τον «δικτάτορα Μεταξά» που «παρέδωσε φυλακισμένους κομμουνιστές στους Γερμανούς», σας υπενθυμίζω ότι ο Μεταξάς εδολοφονήθη από τους Βρετανούς τον Ιανουάριο του 1941 και οι Γερμανοί εισήλθαν στην Ελλάδα τρεις μήνες μετά την δολοφονία του.

Από κει και πέρα, οι Γερμανοί παρέλαβαν τους κρατουμένους κομμουνιστάς, αλλά οι σύμμαχοί των Βούλγαροι, φρόντισαν να τους απελευθερώσουν, για να τους χρησιμοποιήσουν στην μετατροπή της Μακεδονίας και Θράκης μας, σε βουλγαρικές επαρχίες!

Αφού υπενθυμίσουμε, λοιπόν, ότι την εποχή της εισόδου των Γερμανών στην Ελλάδα ίσχυε ακόμα το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ, ας δούμε, την τύχη των σκληρών κομμουνιστών κρατουμένων της Ακροναυπλίας.

Τον Ιούνιο του 1941, η Βουλγαρική Πρεσβεία απαίτησε από τις γερμανικές αρχές την απελευθέρωση των κομμουνιστών κρατουμένων της Ακροναυπλίας! Οι Γερμανοί βεβαίως, μπορεί να είχαν συνάψει σύμφωνο με την ΕΣΣΔ, αλλά δύσκολα θα συναινούσαν στην απελευθέρωση επικινδύνων κομμουνιστών. Για να τους πείσουν, λοιπόν, οι Βούλγαροι ισχυρίστηκαν ότι οι κρατούμενοι αυτοί δεν ήταν ακριβώς κομμουνιστές, αλλά Βούλγαροι αυτονομιστές. Και τους έπεισαν, αφού πρώτα οι 27 κομμουνισταί εδήλωσαν «Βούλγαροι»! Ιδού, λοιπόν, η έγγραφη απόδειξη της κομμουνιστικής προδοσίας, με ημερομηνία 28 Ιουνίου 1941:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ                                                          ΠΡΟΣ

Διεύθυνσιν Εθνικής Ασφαλείας

Γραφείον Ε΄ Αθηνών

«Περί απελευθερώσεως κρατουμένων κομμουνιστών παρά της Μυστικής Αστυνομίας του Γερμανικού Στρατού».

Λαμβάνω την τιμήν να αναφέρω τα κάτωθι: Τας μεσημβρινάς ώρας της σήμερον, προσήλθον εις το στρατόπεδον δύο Γερμανοί αξιωματικοί της Μυστικής Γερμανικής Αστυνομίας του Στρατού, συνοδευόμενοι υπό Βουλγάρου διερμηνέως, υπαλλήλου της εν Αθήναις Βουλγαρικής Πρεσβείας, και ητήσαντο την απελευθέρωσιν των εν τη προσηρτημένη καταστάσει κομμουνιστών:

1)       Ζησιάδης ή Τερπόφσκυ Λάζαρος, Δενδροχώριον Καστοριάς.

2)      Καλλιμάνης Ζήσης, Καλοχώριον Καστοριάς.

3)      Κωνσταντινίδης ή Κούσης Ιωάννης, Λαγκάδια Δράμας.

4)      Κέντρος Πέτρος, Μοναστήριον Φλωρίνης.

5)      Καρατζάς Αναστάσιος, Δενδροχώριον Καστοριάς.

6)      Χουρσιώτης Δημήτριος, Μικρά Ασία.

7)       Λέσκας Δημήτριος, Αγ. Αθανάσιος Εδέσσης.

8)      Λασκαρίδης Κων/νος, Ασωμα Κομοτηνής.

9)      Μόσχος Λάμπρος, Μακροχώριον Καστοριάς.

10)   Μπαξεβάνης ή Καλαϊτζής Εμμανουήλ, Σέρραι.

11)    Μπιλάκης Κυριάκος, Σάμος.

12)   Ντάκος ή Αδαμόπουλος Λάζαρος, Πάτραι.

13)   Μπέϊκος Αθανάσιος, Καστοριά.

14)   Παπάς ή Παπαδόπουλος Παναγής, Βουλιαμάκι Καστοριάς.

15)   Ουρούμης Φώτιος, Μύλοβα Βεροίας.

16)   Σκουπακίδης Μιχαήλ, Θεσσαλονίκη.

17)    Τσίπας Ανδρέας, Κωνσταντινούπολις.

18)   Τζίκας Παντελής, Καστοριά.

19)   Τσίστηνας Διαμαντής, Καστοριά.

20)  Τσίμας Ανδρέας, Καστοριά.

21)   Δελιόπουλος Ζήσης, Καλοχώριον Καστοριάς.

22)   Ευθυμιάδης Θεόδωρος, Καστοριά.

23)   Σωτηρίου Νικόλαος, Φλώρινα.

24)   Χαραλάμπους Μιχαήλ, Μ. Ασία.

25)   Χαριζάνης Ρουσαλήμ, Σέρραι.

26)    Μποζίνης Λάζαρος, Απόσκεπος Καστοριάς.

27)   Παπανεδέλιος Στυλιανός, Φλώρινα.

Όλοι οι ανωτέρω εαμοβούλγαροι, δεν ήσαν τυχαία πρόσωπα, ούτε αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση μετά την απελευθέρωσή τους. Αντιθέτως, κατέλαβαν σπουδαίες θέσεις στον κομματικό μηχανισμό του ΚΚΕ. Ο Α. Τσίπας π.χ., έγινε γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ μέχρι το φθινόπωρο του 1941, οπότε τη θέση του πήρε ο Σιάντος, ο Α. Τζήμας (πιο γνωστός ως «Σαμαρινιώτης») έγινε μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ και πολιτικός καθοδηγητής του Γεν. Στρατηγείου του ΕΛΑΣ, ο Λ. Ζησιάδης ή Τερπόφσκυ, έγινε μέλος της Γραμματείας Βορείου Ελλάδος του ΚΚΕ. ο Κ. Λαζαρίδης έγινε μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ, κ.τ.λ. Επίσης, ετύγχαναν πράκτορες της Βουλγαρίας, όπως αποκαλύπτει ο Αρθούρος Ζάϊτς (προξενικός γραμματεύς της εν Αθήναις γερμανικής πρεσβείας κατά την περίοδον της κατοχής), στο βιβλίο του «Η γερμανική κατασκοπεία στην Ελλάδα»: «Από τους εν λόγω  27 κομμουνιστές, όπως εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε, οι 22 ήταν πράγματι όργανα των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών».

Τέλος, ιδού πως περιγράφει ο Τζήμας, σε έκθεσή του προς την καθοδήγηση του ΚΚΕ, την επομένη ημέρα της απελευθερώσεών των 27: «Στην Αθήνα, την επομένη το πρωί, άρχισε με προσοχή η αποσυμφόρηση των αποσκευών και το κλείσιμο ραντεβού για την βουλγαρική πρεσβεία. Από εκεί περάσαμε όλοι και εφοδιαστήκαμε με βουλγαρικές ταυτότητες. Μαζί με άλλους συντρόφους, Σλαβομακεδόνες κυρίως, ταξιδέψαμε με το αυτοκίνητο της βουλγαρικής πρεσβείας για την Θεσσαλονίκη» (πηγή: Γ. Φαράκου «Άρης Βελουχιώτης. Το χαμένο αρχείο – Άγνωστα κείμενα»).

Κάθε φορά, λοιπόν, που θα ανοίγουν το απύλωτο στόμα τους οι κουκουέδες, να έχουν υπόψη τους ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»!

πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star