Οι πέτρες δεν ψηφίζουν

μεανδροσ2

Οι προτεραιότητες της νεοφιλελεύθερης ψευδο-Αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γίνονται ολοκάθαρα φανερές από την επιλογή της στο θέμα των ισοδύναμων μέτρων. Ανάμεσα στους ιδιώτες επιχειρηματίες της Παιδείας και την επαφή των Ελλήνων με την πολιτιστική μας κληρονομιά, προτιμά να ικανοποιήσει ένα επιχειρηματικό λόμπυ. Οι πέτρες άλλωστε δεν ψηφίζουν.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Μπαλτάς από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, αποκαλύπτοντας μέρος του κυβερνητικού σχεδιασμού «Έχει δρομολογηθεί η αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Μέσα από αυτούς τους πόρους μπορούν να βρεθούν κάποια από τα ισοδύναμα, για παράδειγμα στο παράλληλο Υπουργείο Παιδείας με το περίφημο 23% του ΦΠΑ στην εκπαίδευση».

Και αν οι αρχαιολογικοί μας χώροι θα γίνουν απαγορευτικοί για τις οικογένειες των Ελλήνων, το άλλο λόμπυ, αυτό της «κουλτούρας» δεν θα μείνει παραπονεμένο. «Λείπουν οι μικρές υποδομές μέσα από τις οποίες μπορούν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μικρότερες ομάδες. Θα βοηθήσουμε αυτά τα σχήματα, γιατί κτίρια φαίνεται ότι υπάρχουν», είπε ο κ. Μπαλτάς και πρόσθεσε ότι πρέπει «να δημιουργήσουμε στενότερη συνάφεια πολιτισμού και παιδείας» εννοώντας βεβαίως τα προϊόντα της υποκουλτούρας.

EIΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.