ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ πρώτες σκέψεις

 

760384_Iasis_2
Υγεία, κόρη του Ασκληπιού και της Ηπιόνης, αδελφής της θεάς Αθηνάς. Κόρες της Υγείας ήσαν η Πανάκεια, η Ιασώ, η Ακεσώ (οι αποκαλούμενες και Ασκληπιάδες), και η Αίγλη. (Αγαλμάτιο από μάρμαρο, 3ος-4ος αιώνας μ.Χ. Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου. Φωτογραφία: Γιώργος Κασιώτης)

 

ΔΙΑΒΑΖΟΜΕ:

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Πέτσα και ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας χθες με σχόλιο του στο twitter συνέστησε: «Να ακούτε τους ειδικούς επιστήμονες, τους καθηγητές Πανεπιστημίου, τους λοιμωξιολόγους και όχι όσους διασπείρουν fake news για κορωνοϊό».
ΛΟΙΠΟΝ, ΤΙ ΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ;
1) Διαβάζομε ότι «ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανήρτησε στην ιστοσελίδα του χρήσιμο οδηγό σχετικά με όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για τον φονικό ιό.
2) Πληροφορούμεθα το τί λέγεται προφορικώς προς το προσωπικόν των νοσοκομείων κλπ
—-
ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ;
Πρώτον συμπέρασμα: ΔΕΝ ομιλούν καθαρά και ευθέως αλλά (α) πράττουν την μεγάλην ανοησίαν να προσπαθούν να μάς πείσουν ότι “τά ξέρουν όλα” και (β) να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο! Προς τούτο, άλλα λέγει η γραπτή ανακοίνωσις του ΕΟΔΥ, ούσα πλέον συγκρατημένη κι άλλα, απατηλά, λέγουν οι επιστήμονες στο υγειονομικόν προσωπικόν! Παραδείγματα:
1) Γριππη ειναι και αυτη, οπως ηταν και ο Η1Ν1 = ΛΑΘΟΣ, άλλη κατηγορία ιών είναι οι κορωνοϊοί κι άλλη οι ιοί της γρίππης. Μπορεί τα συμπτώματα να ομοιάζουν αλλά είναι ΑΛΛΗ ΝΟΣΟΣ! π.χ. ιδέ, https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/coronavirus/coronavirus-disease-2019-vs-the-flu
Διά τούτο η θνησιμότης της γρίππης είναι της τάξεως του 0,00 ενώ του κορωνοϊού (του νυν στελέχους) φαίνεται να είναι 2,5%, ενώ της πρό ετών επιδημίας στην Αίγυπτον ήτο 43%. Ιδέ, The emergence of the Middle East Respiratory Syndrome coronavirus (MERS-CoV) – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4106996/
2) ολοι εχουμε νοσησει απο καποιο στελεχος κορωνοϊού = Αυτό πώς το βρήκαν οι επιστήμονες; έχουν γίνει σε ικανό αριθμό ατόμων εν Ελλάδι τεστ ανιχνεύσεως αντισωμάτων, όπως ευρίσκουμε αν έχουμε νοσήσει από ιλαρά ή ερυθρά; ΟΧΙ, φυσικά! Επίσης ΔΕΝ υπάρχει σχέσις μεταξύ των κορωνοϊών που προκαλούν το «κοινόν κρυολόγημα» και του παρόντος COVID-19 ιού!
3) εχει χαμηλη θνητοτητα και συνηθως πεθαινουν αυτοι που πεθαινουν και απο την κοινη γριπη: ηλικιωμενοι με βεβαρημενο ιστορικο  και καρκινοπαθεις = ΛΑΘΟΣ, είδαμε ήδη ότι τελείως άλλο ποσοστό θνησιμότητος έχει η γρίππη και άλλο ο κορωνοϊός! Το ότι γενικώς στο κάθε τι οι ηλικιωμενοι με βεβαρημενο ιστορικο και καρκινοπαθεις είναι ευάλωτοι είναι προφανές, όμως εκτός του προφανούς ΔΕΝ λέμε τίποτε άλλο κι αντιθέτως παραπλανούμε το κοινόν, το οποίον είναι εύκολον να πιστεύση ότι όποιος δεν είναι ηλικιωμένος και βεβαρημένος ΔΕΝ έχει τίποτε να φοβηθή! Το πρώτον κρούσμα στην Ιταλία, γνωστόν ως  ο «38-year-old Codogno man», ήτο ένας νέος 38 ετών καθ’ όλα άλκιμος! Ενα άλλο κρούσμα αφεώρα έναν άνδρα που διεσκέδαζε σε μπαρ όπου υπήρχον και Κινέζοι!
4) ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΑΦΩΣ από όλες τις άλλες λοιμώδεις νόσους του Αναπνευστικού διότι εδώ φαίνεται ΛΙΑΝ ΥΨΗΛΗ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΣ που μάς εκπλήσσει και δια την οποίαν σιωπούν οι επιστήμονες =ιδέ την εικόνα της αυξήσεως των κρουσμάτων στην Ιταλία!
ΤΙΝΙ ΤΡΟΠΩ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ Ο ΙΟΣ;;
Η ανακοίνωσις του ΕΟΔΥ μπλέκει τα πράγματα κι ενώ είναι ως λέγουν κυρίως αερομεταφερόμενος, τουτέστιν μολύνει το αναπνευστικόν μας σύστημα, ο ΕΟΔΥ επιμένει να πλένουμε τα χέρια μας!
Πώς προφυλάσσομαι; Με τακτικό πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα ή νερό και σαπούνι. Γιατί το εν λόγω πλύσιμο σκοτώνει τον ιό εάν βρίσκεται στα χέρια μας.
ΟΜΩΣ ΣΠΑΝΙΩΣ ΘΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΘΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΜΕ!!!
Διά μία σωστή απάντησι επί του θέματος ιδέ,
ΓΕΝΙΚΩΣ, ΚΑΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ:
Επίσης λέγει ο ΕΟΔΥ:
Μπορεί να μεταδοθεί ο νέος κορωνοϊός από ζώο σε άνθρωπο;
Όσον αφορά στο νέο κορωνοϊό δεν έχει εντοπισθεί ακόμα η πηγή προέλευσής του στα ζώα. Αυτό δε σημαίνει ότι μεταδίδεται από οποιοδήποτε ζώο ή το κατοικίδιο σας. Το πιο πιθανό είναι ότι η μετάδοση στον άνθρωπο προήλθε από κάποιο ζώο σε αγορά ζωντανών ζώων στην Κίνα. Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, αποφύγετε την άμεση επαφή με ζωντανά ζώα ή με επιφάνειες που έχουν έρθει σε επαφή με ζώα. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση ωμών ή ατελώς μαγειρεμένων ζωικών προϊόντων. Κατά τη διαχείριση ωμού κρέατος, γάλακτος και ζωικών εντοσθίων, θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως ορίζονται από τους κανόνες ασφαλούς διαχείρισης τροφίμων, προκειμένου να αποφεύγεται η επιμόλυνση.
ΑΝΑΛΥΣΙΣ:
ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΥΘΥΜΙΑΣ και ασυναρτησίας: Η αγραμματωσύνη των επιστημόνων του ΕΟΔΥ σπάει κόκκαλα: «Αυτό δε σημαίνει ότι μεταδίδεται από οποιοδήποτε ζώο ή το κατοικίδιο σας.» = ΤΟ «δε» είναι το γνωστόν δε της ελληνικής γλώσσης = μάλιστα, επίσης, ἢ είναι το γνωστόν «δεν» και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι κάνοντάς το «δε» γράφουν δημοτική “για να καταλαβαίνει ο λαός”;;
1) Το ότι υπάρχει δεξαμενή του  COVID-19 στα ζώα είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟΝ, το υποθέτομε εκ του ότι αυτό συμβαίνει σε ΑΛΛΑ στελέχη κορωνοϊών!!! 2) θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση ωμών…… = Αυτό σημαίνει μετάδοσιν διά του ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ! Συμβαίνει ούτως; ΔΙΟΛΟΥ ΔΕΝ το γνωρίζομε!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ: 1) ΑΚΟΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΟΛΙΓΑ!!! 2) Το ιατρικόν λειτούργημα φέρει ευθύνη έναντι των ανθρώπων και της κοινωνίας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΟΝ ένας ιατρός να υποκύπτει στις απαράδεκτες εντολές των ασχέτων της πολιτικής εξουσίας: «να μην ανησυχούμε το κοινό»! Πολλώ μάλλον που το σύστημα της Δημοκρατίας δογματίζει και στηρίζεται στο ότι οι πολίτες έχουν την απαιτουμένην ωριμότητα δια να αντιμετωπίσουν κάθε αλήθεια!!!
Σημείωσις: Η ορθή ελληνική λέξις είναι = Στεμματικός ιός, όμως αυτό πάει πολύ για το απαίδευτο στόμα του Νεοέλληνος και διά τούτο το δεύτερο σωστό (που κάπως δεν φαίνεται σολοικισμός) είναι: κορωνοϊός.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΝΗΣ 
Ιατρός-Συγγραφεύς 
Από εδώ:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star