Αντι-Covid διατροφή. Υπάρχει;

Αντιληπτό και κατανοητό ότι υπάρχει βάσιμος φόβος στην ελληνική κοινωνία σχετικά με την “πανδημία” της εποχής. Εκτός από το πολυσυζητημένο και ευρέως αμφιλεγόμενο εμβόλιο, υπάρχει τρόπος προστασίας χωρίς την χρήση του;

Υπάρχουν διεθνώς επιστήμονες και πανεπιστημιακοί οι οποίοι πιστεύουν πως ναι, υπάρχει. Επιστήμονες που δεν μπορεί κανείς να πει ότι είναι “ψεκασμένοι” αλλά οι οποίοι δεν θέλουν να τους “ψεκάσουν”, ούτε τους ίδιους ούτε τον γενικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με δημσοίευμα της κας Νίκης Ψάλτη στο ygeiamou.gr -Το αξιόπιστο site για την υγεία (3/12/2020) με τίτλο Koρωνοϊός: Τέσσερα τρόφιμα που μπορούν να τον εξουδετερώσουν

“Τα χημικά συστατικά ορισμένων τροφίμων μπορούν να παρεμποδίσουν αποτελεσματικά ένα κομβικό ένζυμο του SARS-CoV-2.

Τα φυτοχημικά συστατικά τροφίμων και ποτών όπως το πράσινο τσάι, τα στρογγυλόφυλα σταφύλια και η μαύρη σοκολάτα μπορούν να προσδεθούν και να παρεμποδίσουν την λειτουργία ενός συγκεκριμένου ενζύμου ή πρωτεάσης του SARS-CoV-2 σύμφωνα με νέα έρευνα βοτανολόγων βιολόγων του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα”.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής De-Yu Xie καθηγητής φυτολογίας και μικροβιακής βιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα και εκ των συγγραφέων της μελέτης, “το μπλοκάρισμα ή η απενεργοποίηση της πρωτεάσης Mpro θα οδηγήσει στην καταστροφή του SARS-CoV-2″.

Οπως αναφέρεται στο άρθρο οι παρατηρήσεις “επιβεβαιώθηκαν σε εργαστηριακά πειράματα in vitro. Μάλιστα φάνηκε ότι η δράση των φυτικών χημικών συστατικών του πράσινου τσαγιού και των σταφυλιών ήταν δυο φορές πιο ισχυρή από εκείνη του κακάο και της μαύρης σοκολάτας.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι τα δραστικά φυτοχημικά συστατικά αποτελούν μέρος της άμυνας των φυτών γι’ αυτό και δεν προκαλεί εντύπωση που το μεγαλύτερο μέρος αυτών βρίσκεται στη σάρκα των καρπών και στα φύλλα των φυτών”.

Αναρωτιέται λοιπόν εύλογα κανείς, οι ελληνικές αρχές, θα μπορούσαν να δώσουν διατροφικές συστάσεις στον ελληνικό λαό, συμφωνα με αυτή και πιθανώς και άλλες μελέτες, ενόσω προπαγανδίζουν την σωτήρια άφιξη των εν ριπή οφθαλμού παραχθέντων και γι΄αυτό πιθανώς πλημμελώς δοκιμασθέντων εμβολίων;

Η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών έστω και πειραματικά, δεν θα ήταν σαφώς πιο ακίνδυνη και πιο οικονομική, από το κόστος της νοσηλείας και την τραγωδία που βιώνουν εκατομμύρια Ελλήνων, νοσησάντων και μη;

Και δεν είναι μόνον αυτή η έρευνα. Και άλλοι ερευνητές προτείνουν μεθόδους πρόληψης και καταπολέμησης της νόσου, με την συνδυαστική χρήση γνωστών σκευασμάτων και τροφίμων, τα οποία είναι ευρέως προσβάσιμα, ακίνδυνα σε λελογισμένη χρήση, και σε σχετικά χαμηλή τιμή, ώστε να προστατεύονται μεγάλες ομάδες του πληθυσμού. Πρόκειται για την βιταμίνη D3 , την βιταμίνη C, τον ψευδάργυρο, αλλά και τον ευκάλυπτο και το λεμόνι.

Δείτε ενδεικτικά την δημοσίευση του Dr. Jean Francois Lesgards από το Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας στο Aix.

Έχουν άραγε μελετηθεί και συζητηθεί τα περί το 80% φερόμενα ως επιτυχή αποτελέσματα έρευνας όπως αυτή ;

Εναλλακτικές οι οποίες δεν βλάπτουν αλλά θα μπορούσαν να επενεργήσουν βοηθητικά στον πληθυσμό, θα γνωστοποιηθούν στον ελληνικό λαό, ώστε να προστατευθεί κατά το δυνατόν η υγεία του με τρόπο αποδεδειγμένα ασφαλή και άνευ παρενεργειών;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.