ΕΓΕΡΘΗΤΙ «Γίνε αυτός που είσαι. Κάνε αυτό που μόνο εσύ μπορείς να κάνεις»

ΕΓΕΡΘΗΤΙ-291

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ  ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Στο πολιτικό νόημα της φράσεως του Νίτσε «Γίνε αυτός που είσαι. Κάνε αυτό που μόνο εσύ μπορείς να κάνεις» βρίσκεται η απάντηση στο μέλλον της Ελλάδος, της Ευρώπης, και κάθε προσπάθειας που έχει αντικειμενικό σκοπό την απελευθέρωση της δεξαμενής δημιουργικότητας, ιδιοφυίας και πολιτισμού που είναι η ήπειρός μας, της προστασίας και της ενδυνάμωσης των Εθνών μας από τις καταστροφικές πολιτικές των ορκισμένων εχθρών μας.  Η Ευρώπη είτε θα είναι αυτοκρατορία, είτε δεν θα υπάρχει. Ομοίως και η Ελλάδα, είτε θα είναι κυρίαρχη στην περιοχή της, είτε θα απορροφηθεί και θα μετατραπεί σε κρατίδιο μαριονέτα. Εμείς λέμε ΟΧΙ, δεν αξίζει τέτοια πορεία στο Έθνος μας, και στα Ευρωπαϊκά Έθνη.

Την φράση αυτή θα πρέπει να επαναλαμβάνει κάθε άνδρας και κάθε γυναίκα που έχει κατά νου να προσφέρει στον δημόσιο βίο, σώζοντας ταυτόχρονα την προσωπική του αξία και αξιοπρέπεια, είτε είναι ιατρός, είτε επιχειρηματίας, στρατιωτικός ή δημοσιογράφος, γονέας ή διδασκάλισσα, πολύ δε περισσότερο πολιτικός, γιατί από το άτομό του εξαρτώνται οι ζωές των υπολοίπων.

Γι’ αυτό και οι λαοί στις μέρες μας αναζητούν ηγεσίες τις οποίες αισθάνονται ότι μπορούν να εμπιστευθούν. Γι’ αυτό αναζητούν ανθρώπους επιτυχημένους επαγγελματικά, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ. Γι’ αυτό αναζητούν οικογενειάρχες  όπως ο Ορμπαν στην Ουγγαρία.

Αυτήν την επιθυμία για μια ηγεσία υπεύθυνη και στιβαρή εξέφρασαν οι Έλληνες όταν σε πρόσφατη δημοσκόπηση την οποίαν δημοσίευσε η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, έδωσαν το 23% των προτιμήσεών τους στον Ματέο Σαλβίνι, τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας και ηγέτη της Λέγκα. Πράγμα που σημαίνει πως το ένα τέταρτο των εκλογέων στην Ελλάδα, παρά το καθεστώς ύβρεων και τρομοκρατίας, παρά την αυξανόμενη αστυνόμευση σκέψεως και λόγου, έχουν μάτια και βλέπουν, και επικροτούν έναν πολιτικό σοβαρό, δυναμικό, εύστροφο, με αίσθηση του χιούμορ, χωρίς έπαρση και βεντετισμούς, που είναι δίπλα στον λαό του, αλλά ο οποίος πίσω από το πλατύ του χαμόγελο διαθέτει τόσον διπλωματικές ικανότητες, όσον και σταθερά πυγμή για την επίτευξη των στόχων που έθεσε, και οι οποίοι αποτελούν επιθυμία των ψηφοφόρων αλλά και όσων τον στηρίζουν, από την δυναμική αλλά και συμπαθή Τζόρτζια  Μελόνι του παλαιοφασιστικού Φρατέλι ντ’ Ιτάλια, ως τους ακτιβιστές Εθνικιστές της Κάζα Πάουντ.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι στην χαλαρή ψήφο στις Ευρωεκλογές το ποσοστό της Χρυσής Αυγής θα φθάσει σε διψήφιο ποσοστό πάνω από την Λαμία. Οι Έλληνες αυτοί ζητούν δίοδο εκφράσεως.

Ποιος περιμένει το σύστημα ότι θα είναι σε θέση να αντιπροσωπεύσει επάξια τους Έλληνες αυτούς; Αυτοί που το «όλοι για έναν και ένας για όλους» το έχουν μετατρέψει σε «ένας εναντίον όλων και όλου εναντίον ενός»; Προχωρεί με αυτό το διχαστικό σκεπτικό ένα Έθνος; Βεβαίως όχι. Οι μικροπολιτικοί συνδυασμοί, οι θεατρινισμοί πολιτικών κλόουν, που ψάχνουν το ιδιωτικό τους συμφέρον, ούτε μπορούν ούτε και πρέπει να αφεθούν να παραπλανούν τον λαό, χάρις στην πρόσβασή τους στα τηλεοπτικά πλατό. Άλλωστε η περίπτωση της «χαροκαμένης» στο Μάτι που απεδείχθη συνεργάτης και πλέον υπουργός του Αλέξη Τσίπρα, δείχνει πως όσο ανερυθρίαστα πρόθυμοι είναι να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα, άλλο τόσο έκθετοι είναι σε αυτά.

Είναι φανερό πως αυτή η εποχή απαιτεί την ανάδυση ισχυρών ηγετικών προσωπικοτήτων που θα εμπνεύσουν τους Λαούς.

Σε αυτό τον τομέα οι Εθνικιστές έχουν πολλά να μάθουν από του Αριστερούς. Οι Εθνικιστές και οι Πατριώτες έχουν την τάση να είναι πολυδιασπασμένοι σε συστημικά και μη συστημικά κόμματα, μιλάνε πολύ, ανοίγονται πολύ, σε βαθμό γραφικότητος, επιτρέπουν σε αριβίστες να μπαίνουν στις τάξεις τους. Όσο πιο ακραίοι και αλλοπρόσαλλοι,  τόσο πιο καλά. Αυτό το 23% αδυνατεί να συγκλίνει σε μια συνισταμένη ιδεών και κυρίως προτάσεων που να εμπνέουν και να καλλιεργούν την εμπιστοσύνη στον λαό. Και αυτή την δημιουργούν οι προσωπικότητες.

Κάποιοι κυνηγούν την αυτοπροβολή, είτε με λόγια είτε με ενέργειες. Αυτοί είναι κατά έναν περίεργο τρόπο οι πρώτοι που ενώ δίνουν εντολές , και διασπείρουν οδηγίες για το πώς θα πρέπει να γίνει η… επανάσταση, οι ίδιοι κρύβονται στο βάθος του δωματίου.

Οι εκλογές που έρχονται,  δίνουν στον ελληνικό λαό αλλά και στα πολιτικά κόμματα, την ευκαιρία να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου.

Όταν οι πολιτικοί ηγέτες αναλογιστούν την επιρροή τους στην ψυχή και στις ελπίδες των ανθρώπων, και πάψουν να τους βλέπουν ως νεροκουβαλητές των ψήφων που τους φέρνουν και τους κρατούν στις καρέκλες τους, ίσως τότε η χώρα και η Ευρώπη μας, μπορούν να έχουν ελπίδα. Στο μεταξύ οι λαοί ας απαιτούν να τους κυβερνούν οι Άριστοι και όχι οι αρεστοί.

(Δημοσιεύθηκε στο φ.291 της Εθνικής Εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star