ΕΓΕΡΘΗΤΙ: Αν κυβερνούν οι ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί

2018-09

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ  ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Πριν από μερικές μέρες, έφθασε στα χέρια μου μια επιστολή με την υπογραφή «ένας αγανακτισμένος Έλληνας πολίτης».

Στην επιστολή του, ο «αγανακτησμένος Έλληνας πολίτης» (sic) καταφέρεται εναντίον του συνόλου του πολιτικού κόσμου, σημειώνοντας ότι «δεν απαιτείτε από τους Γερμανούς να πληρώσουν τις πολεμικές αποζημειώσεις και το κατοχικό δάνειο». Με το αντιστοιχούν μένος εναντίον του πολιτικού κόσμου, γράφει ακόμη ότι «αλληλοκαλύπτετε τις βρωμιές ο ένας τους άλλου και έτσι μένετε πάντα στο απυρόβλητο», και επαναλαμβάνει ότι «εσείς δεν τολμάτε να απαιτείσετε  από τους Γερμανούς να πληρώσουν τις πολεμικές αποζημειώσεις και το κατοχικό δάνειο που οφείλουν» (sic).

Και ως εδώ θα συμφωνούσα μαζί του. Αλλά στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνει και την Χρυσή Αυγή, καίτοι πολύ καλά γνωρίζει ότι πρώτον ο Λαϊκός Σύνδεσμος δεν έχει κυβερνήσει ακόμη, ούτε την χώρα ούτε κάποιον Δήμο ή Περιφέρεια, και δεύτερον ότι ο Αρχηγός και Βουλευτές του κόμματος, όχι μόνον δεν συγκάλυψαν αλλά αντιθέτως διώχθηκαν παράνομα και παράλογα από τους καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα αλληλοκαλυπτόμενους των αλληλοδιάδοχων κομμάτων εξουσίας.

Καθώς είναι πρακτικώς αδύνατον να απαντήσει κανείς σε έναν ανώνυμο ανησυχούντα, ας βάλουμε από εδώ σε μια σειρά την μανιώδη οργή του «κανένας σας δεν τολμάει να απαντήσει».

Είναι κατ’ αρχήν φαιδρό και τουλάχιστον οξύμωρο να εγκαλεί κανείς τους άλλους για ατολμία,  χωρίς να βάζει την υπογραφή του στα όσα καταγγέλλει.

Είναι επίσης δεδομένο ότι στην Μεταπολιτευτική Προεδρευόμενη Δημοκρατία, στο καθεστώς στο οποίο ζούμε τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια, οι Έλληνες πολίτες είναι αυτοί που κατά καιρούς επέλεξαν την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσουν την χώρα. Ο ανώνυμος λοιπόν, εν τη ιερά μανία του, δεν έχει άλλον να κατηγορήσει για τις επιλογές του, παρά τον εαυτό του.

Ο «αγανακτησμένος Έλληνας πολίτης», αν δεν θέλει να κλαίγεται από συνήθεια και αυτολύπηση, και να γκρινιάζει άνευ αποτελέσματος, έχει επιλογή. Μπορεί να συνταχθεί με το Εθνικιστικό κίνημα, και να αγωνιστεί για την αλλαγή των παθογενειών του Συστήματος τις οποίες υποτίθεται ότι κατακεραυνώνει.

Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο κόμμα που από τον Ιούνιο του  2012, με Συνέντευξη Τύπου του Χρήστου Παππά,  έχει εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα απαιτήσει την επιστροφή των οφειλομένων, καταλήγοντας με το ότι «η αρχική προϋπόθεση είναι να βρεθούν Έλληνες πολιτικοί με εθνική συνείδηση και να ζητήσουν από τη Γερμανία της κυρίας Μέρκελ όσα με την υπογραφή της η Γερμανία του Χίτλερ είχε δεσμευθεί το 1942 ότι θα επέστρεφε κατά τη λήξη του πολέμου. Στα 67 χρόνια που μεσολάβησαν δυστυχώς δεν φάνηκαν τέτοιοι πολιτικοί. Εμείς έχουμε άλλες προδιαγραφές. Ό,τι λέμε το εννοούμε και σκεφτόμαστε μόνον ελληνικά. Θα τα ζητήσουμε τα κατοχικά δάνεια και θα τα πάρουμε… Για να υπάρξει στέγη, φαγητό και εργασία σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα – στόχος θεμελιώδης και απαράβατος».

Όντως ο πολιτικός κόσμος δεν βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων, ούτε καν στο ύψος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ο εκχυδαϊσμός του δημοσίου βίου, ιδιαιτέρως από το 1981 και μετά, με αποκορύφωμα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα έκανε… επανάσταση με τα γελοία πουκάμισα του ζάπλουτου γαμπρού Βαρουφάκη και του καταληψία χωρίς γραβάτα Αλέξη, με τις λιμαλαίες συντρόφισσες και τους εκατομμυριούχους υπουργούς, δείχνουν ακριβώς την απαξίωση της πολιτικής. Αν δε, τους ακούσει κανείς εντός ή εκτός κοινοβουλίου στα ραδιοκύματα, αντιλαμβάνεται την ευτέλεια των ατόμων που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της Ελλάδος. Αλλά δεν φταίνε μόνο εκείνοι.

Όποιος  γνωρίζει γραφή και ανάγνωση, γνωρίζει και την επίσημη δημόσια και επώνυμη τοποθέτηση του Εθνικιστικού Κινήματος, αλλά δεν συντάσσεται με το Εθνικιστικό Κίνημα έχει την ακόλουθη, -μία και μόνη- εναλλακτική: να εξακολουθήσει να ψηφίζει τους απίθανους τύπους που συγκροτούν τον θίασο των συστημικών κομμάτων, άτομα ανεπάγγελτα και με ποικίλα απωθημένα, που σκοπό έχουν να καταστρέψουν την Πατρίδα και το Έθνος για να γεμίσουν τις τσέπες και το «εγώ» τους.

Μπορεί να εξακολουθήσει να σχίζει τις φλέβες του για να πληρώνει με το αίμα του τον ΕΝΦΙΑ, να φορολογείται άγρια, να μένει άνεργος και να γίνεται ζητιάνος επιδομάτων. Και για όλα αυτά, και για την μαύρη του την τύχη, να καταριέται τα σκοτάδια, μαζί κι αυτούς που τολμούν να ανάψουν την φωτιά που θα καταυγάσει τα σκότη και θα αποκαθάρει την χώρα, που ο ίδιος ο ανώνυμος θρασύδειλος «αγανακτησμένος Έλληνας πολίτης», και άλλοι όμοιοί του , έφεραν με την ψήφο τους στην παρούσα άθλια κατάσταση.

Ναι, οι τενεκέδες φταίνε, οι συσπειρωμένοι βλάκες φταίνε, αλλά φταίνε και αυτοί που τους στηρίζουν, τους προωθούν, και τους ανέχονται.

Γιατί εν τέλει, αν κυβερνούν οι ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί.

(ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΕΜΠΡΟΣ, Φ. 269)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star