ΕΓΕΡΘΗΤΙ: YES MEN, ERGA OMNES

ΕΓΕΡΘΗΤΙ-260

 

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ  ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε περιχαρής πως με την συμφωνία των Πρεσπών, η Ελλάδα διασφάλισε όνομα erga omnes (για όλες τις χρήσεις), όμως τα Σκόπια έλαβαν «erga omnes ταυτότητα». Έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει ο ελληνικής καταγωγής Σκοπιανός πολιτικός. Είναι άλλωστε διαπιστωμένο πως αυτό που περιφρονεί κάποιος όσο το θεωρεί δεδομένο, εν προκειμένω οι ελλαδικές κυβερνήσεις, την Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο, κάποιος άλλος, εν προκειμένω τα Σκόπια, το επιθυμεί διακαώς, αγωνίζεται για αυτό και εν τέλει το αποκτά.

Όμως το πλήγμα του Τσίπρα και της κυβερνήσεώς του στην εθνική μας κυριαρχία, δεν είναι το αποκορύφωμα της προδοσίας του Λαού, αρχής γενομένης από το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, αλλά ο προάγγελος νέων, αν δεν σταματήσουμε τον προγραμματισμό βάσει του οποίου κινείται ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του.

Σκυφτοί εμπρός στον Ερντογάν εφέντη

Η στάση του  έναντι του τούρκου Προέδρου Ερντογάν κατά την συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, έδειξε για άλλη μια φορά και με τον πλέον ευανάγνωστο τρόπο, ότι ο αλαζών λέων των Αθηνών, με το ψεύτικο παπανδρεϊκό ύφος και εκφορά του λόγου, είναι ένα αχυρένιο σκιάχτρο, ανίκανο και επικίνδυνο. Αυτό το ασπόνδυλο υποκείμενο εμφανίστηκε δημοσίως δαρμένο εμπρός στον πρόσφατα νικητή στις εκλογές της χώρας του, Ερντογάν. Ένας πρωθυπουργός με μόνη περγαμηνή αυτή του καταληψία σχολικού κτιρίου, κάθισε να του βάλουν οι τούρκοι βαθιά στον λαιμό τις απαιτήσεις τους για τους «8» τούρκους φυγόδικους, την άρνηση της απελευθέρωσης, ούτε και αυτής της δίκαιης δίκης, των δύο Ελλήνων αξιωματικών τους οποίους απήγαγαν και κρατούν οι τούρκοι επί τέσσερεις μήνες, και βεβαίως τις απαιτήσεις τους για την Θράκη μας.

Θυμίζω εδώ την πρόσφατη δήλωση του Ερνοτογάν (Ιούνιος 2018) ότι : «Στην Δυτική Θράκη, βλέπετε η ελληνική διοίκηση είναι ενοχλημένη. Γιατί; Ενοχλούνται από την ανάπτυξη της Τουρκίας. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τα δίκαια των πολιτών μας εκεί. Στέκομαι ιδιαίτερα σε αυτό. Πήγα έκανα την επίσκεψη μου εκεί. Πήγα στους αδερφούς μου εκεί. Πέρασα από εκείνους. Συναντήθηκα και με εκείνους.  Για ποιο λόγο; Διότι τα ντέρτια τους είναι και δικά μου ντέρτια».

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα», ο Ερντογάν μιλά ξεκάθαρα για «ελληνική διοίκηση» όπως λέμε « ιταλική διοίκηση στα Δωδεκάνησα» πριν την ενσωμάτωσή τους στην Ελλάδα, και κάνει λόγο για «πολίτες του» στην ελληνική Θράκη.

Η ιταμή τουρκική προκλητικότητα, επισφραγίζεται με μια erga omnes κατά κράτος ήττα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στο υψηλότερο επίπεδο.

Οι Ηπειρώτες να ετοιμάζονται

Το σχόλιο του Επιτρόπου  Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, πως «Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες», προαναγγέλλοντας ότι αν οι διαβουλεύσεις Κοτζιά-Τσίπρα με τον Αλβανό πρωθυπουργό Ράμα ολοκληρωθούν, θα υπάρξει αλλαγή συνόρων, προκάλεσε αρχικά αμηχανία στην Αθήνα, η οποία σύντομα μετετράπη σε ομολογία επικείμενης προδοσίας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, άφησε ένα τροχιοδεικτικό, κατά την συνήθη πρακτική, για την προετοιμασία της κοινής γνώμης, όταν στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, -όπου η κυβέρνησή του, μαζί και ο προστατευμένος από τα ΜΜΕ και γι’ αυτό κρυμμένος από τις κάμερες,  αγαπημένος των Αμερικανών Πάνος Καμμένος-, έδωσαν το πράσινο φως για την ένταξη των Σκοπίων, ερωτηθείς για τις συνομιλίες Αθήνας με τους αλβανούς, είπε:  «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει».

Και συνέχισε «Έδωσα λοιπόν, συμφώνησα μάλλον με τον Αλβανό ομόλογό μου, το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν».

Με απλά λόγια, ο ίδιος ο erga omnes οσφυοκάμπτης πρωθυπουργός της Ελλάδος έθεσε… θέμα συνόρων με την Αλβανία, όχι βεβαίως διεκδικώντας την βάσει του εν ισχύ εβρισκομένου Πρωτοκόλλου της Κερκύρας, αυτόνομη Βόρειο Ήπειρο, αλλά ανοίγοντας την πόρτα στους Αλβανούς για την διεκδίκηση της «Τσαμουριάς» δηλαδή της Ηπειροθεσσαλίας, μέχρι την Θεσπρωτία και την … Λάρισα.

Και επιβεβαίωσε έτσι τις δηλώσεις Χαν περί τροποποιήσεως των συνόρων. Όταν λέμε ότι δεν έχουν τον Θεό τους οι απάτριδες, και θα τα ξεπουλήσουν όλα, Έλληνες οπουδήποτε της ελληνικής επικράτειας, εννοείστε το κυριολεκτικώς, και πιάστε τις κούλιες.  Όχι αύριο, σήμερα, γιατί ο Πρωθυπουργός το είπε ξεκάθαρα: «να εντείνουν τις προσπάθειές τους».

Ο επικοινωνιακός συνειρμός που θα επιχειρηθεί από τα ΜΜΕ, είναι μάλλον απλός: «Εδώ χάνουμε την Μακεδονία, ποιος νοιάζεται για την Βόρειο Ήπειρο, χαμένη για χαμένη». Όχι λοιπόν, δεν είναι μόνον η Βόρειος Ήπειρος, την οποίαν ούτως ή άλλως έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε, είναι και η νότιος. Και αν κάτι πρέπει να περιμένουμε, είναι, όπως επιχειρείται να επιβληθεί το Βόρειος Μακεδονία στο ξεχασμένο από το ελλαδικό κράτος Μοναστήρι, έτσι να επιβληθεί το Νότιος Ήπειρος στα Δυτικά. Ενός κακού, μύρια έπονται!

Ελληνορωσική κρίση και Νέα Τάξη Πραγμάτων

Ένας άλλος παράγων που πρέπει να προσμετρηθεί, είναι η ελληνορωσική κρίση την οποίαν προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πέραν των όσων πολιτικά μπορούν να εξαχθούν (και τα οποία διατυπώνουμε στην σελίδα 4), θα πρέπει να επισημάνουμε μιαν άκρως ενδιαφέρουσα παράμετρο.

Ένα από τα δόγματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι η επιβολή της Πανθρησκείας, προκειμένου να καθυποτάξει τα πλήθη. Σε αυτήν την στρατηγική επιβολής, ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία είναι εμπόδια. Ιδιαιτέρως δε η Ορθοδοξία, επειδή οι Ορθόδοξοι λαοί είναι αυτοί που ανθίστανται αποδεδειγμένα στα σχέδια της ΝΤΠ. Στον πολιτισμικό και θρησκευτικό πόλεμο ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, μέρος του οποίου είναι η Μεγάλη Αντικατάσταση των Πληθυσμών με την εισβολή ασιατικών, αφρικανικών και μουσουλμανικών μαζών, με σκοπό την εξάλειψη της Ευρωπαϊκής φυλετικής οικογένειας και του πολιτισμού της, νικητής θα είναι αυτός που θα διατηρήσει ακέραιες τις βιολογικές, ψυχικές και πνευματικές του δυνάμεις. Η γηραιά ήπειρος υστερεί βιολογικά λόγω της δικής της ολιγωρίας, αλλά είναι πολύ ισχυρή πνευματικά και ψυχικά, και μπορεί ακόμη να αντιστρέψει τα σχέδια των Παγκοσμιοποιητών. Η Ελλάδα θα ηγηθεί και πάλι της Αναγέννησης.

(Δημοσιεύθηκε στο φ.260 της Εθνικής Εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star