Βίκτωρ Ορμπάν: Ενας ηγέτης για την Ευρώπη

orban-870x418

«Η εκδίκηση της Ιστορίας».  Αυτό θα μπορούσε να είναι το ηθικό δίδαγμα από την νέα συντριπτική νίκη του Βίκτωρ Ορμπάν στην Ουγγαρία, στις εκλογές της Κυριακής της Αναστάσεως. Η ανάδυσή του, η ανάδυση ενός ισχυρού πατριωτικού ηγέτη όπως ως τώρα πολιτεύεται στην χώρα του, μια χώρα την οποίαν αιματοκύλησαν τα Σοβιετικά τανκς και όπου σήμερα κυριαρχούν οι Εθνικιστές, είναι η απάντηση σε όσους ονειρεύονται  την διαγραφή της  ταυτότητας των Ευρωπαϊκών λαών. Είμαστε εδώ και σκοπεύουμε να ζήσουμε, απαντούν ο Ορμπάν και οι Ούγγροι.

Ο 55χρονος Ορμπάν, απόφοιτος της Νομικής και πατέρας πέντε παιδιών, αντικαθεστωτικός επί κομμουνιστικού καθεστώτος, αποφάσισε αντί να προσαρμόσει την Ουγγαρία στην κρατούσα Φιλελεύθερη Δημοκρατία, και στην Ανοιχτή Κοινωνία που προωθεί ο συμπατριώτης του ουγγρο-αμερικανο-εβραίος «επενδυτής» Τζωρτζ Σόρος, να προσαρμόσει την Δημοκρατία στην Ουγγρική κοινωνία. Και το πέτυχε. Μια σειρά αποφάσεων δείχνουν ότι η αποφασιστικότητα και η συστηματική και επίμονη δουλειά μπορούν να κάνουν το όραμα πράξη.

orban-viktor-gyerekek

Εθνικοποίηση των στρατηγικών υποδομών, ταχεία αποπληρωμή των δανείων  και αποπομπή του ΔΝΤ, με χρήματα από την παραγωγικότητα και την επιστροφή των χρημάτων των Ούγγρων στην αγορά, και όχι από φόρους. Αυτό είναι το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η Ουγγαρία από το 2010.

Με την επιτάχυνση της τριτοκοσμικής μεταναστευτικής εισβολής, ο Ορμπάν επιβάλλει ένα σχεδόν πολεμικό κλίμα στην κοινωνία, ένα πνεύμα μάχης που καλλιεργείται στον λαό. Προχωρεί σε προσδιορισμό των κύριων εχθρών: παράνομη μετανάστευση, Βρυξέλλες, Τζωρτζ Σόρος. Αυτή η ιεράρχηση έδωσε στον Ούγγρο ηγέτη την δυνατότητα να εφαρμόσει αποτελεσματικά και στοχευμένα το πρόγραμμά του.

merlin_135771393_5384137b-401e-48e0-893a-e8b6a77b36bd-master768

Η προσέγγιση Ορμπάν σε προβλήματα που πλήττουν ολόκληρη την Ευρώπη, έκανε να μιλούν οι αναλυτές για «Ορμπανισμό» στην Πολωνία, στην Ρουμανία και στην Σλοβακία, και για ένα πανευρωπαϊκό κίνημα ενάντια στην Ανοιχτή  Κοινωνία του Σόρος και των κατά τόπους υπαλλήλων του.

Ο Ορμπάν συνέλαβε τον άνεμο που πνέει σε ολόκληρο τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ,  απέναντι στον Νεοφιλελευθερισμό, και την κατάλληλη στιγμή έστριψε προς τα Δεξιά το τιμόνι του πολιτικού του λόγου. Ο Ορμπάν δεν αρκέστηκε στην άρνηση. Έβαλε σε δράση με επιτυχία στρατηγικές αντίθετες στον Νεοφιλελευθερισμό και στην ΝΤΠ, προωθώντας τα δικαιώματα των γηγενών, ενθαρρύνοντας τις γεννήσεις, ανοίγοντας τον διάλογο αλλά και τις εμπορικές συναλλαγές με την Ρωσία, την Κίνα και με χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, αφήνοντας χώρο στην δημόσια ζωή για τις Χριστιανικές Εκκλησίες στην εκπαίδευση και στον δημόσιο βίο. Εκσυγχρόνισε, επιπλέον,  τον Στρατό και τον έβαλε στην δημόσια εκπαίδευσε και τον Αθλητισμό.

Αλλά και στις διεθνείς σχέσεις της χώρας του ο Ορμπάν φρόντισε να δημιουργήσει ειδική Γραμματεία για την βοήθεια των διωκόμενων Χριστιανών στον κόσμο, συνέδραμε τις εκτός ΕΕ Βαλκανικές χώρες στην μάχη απέναντι στην παράνομη μετανάστευση, στέλνοντας στρατό, ειδικούς και υλικά μέσα.

Σήμερα ο Ορμπάν βρίσκεται επικεφαλής του «Μη πολιτικώς Ορθού» μετώπου, και δεν διστάζει να κατονομάσει τον εχθρό: «τους σπεκουλαδόρους διεθνείς τραπεζίτες», και να μιλήσει για τον κίνδυνο της Αντικατάστασης του Πληθυσμού.

Συχνά στις ομιλίες του προειδοποιεί ότι στην Δύση οι νέοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους, όχι σε κάποιο μακρινό μέλλον , αλλά όσο η γενιά του βρίσκεται στην ζωή. Έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε μια κοινωνία παγκοσμιοποιημένη, ομογενοποιημένη εθνικά και πολιτιστικά, και αντιπροτείνει μια κοινωνία βασισμένη στις Χριστιανικές αξίες, και στο τρίπτυχο Πατρίδα-Οικογένεια-Εργασία.

ORBAN

Βέβαια η Κεντρική Ευρώπη απέχει από το να είναι ο επίγειος Παράδεισος,. Όμως ήδη πολλοί Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες ήδη έχουν αρχίσει να εγκαθίστανται στην Ουγγαρία, βρίσκοντας επιτέλους ασφάλεια από την κόλαση των κατειλημμένων από τριτοκοσμικούς μετανάστες πόλεών τους.

Η Ουγγαρία και η ομάδα των χωρών του Βίζεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία) όσο κρατά αυτήν την πολιτική γραμμή, δίνει το παράδειγμα του πώς μπορεί να επιτευχθεί η Ευρώπη που θέλουμε, και να μας θυμίσει ότι στην Πολιτική δεν έχει θέση το Μοιραίο. Ότι ούτε η ΕΕ, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε ο ΟΗΕ ούτε ο Σόρος δεν πρέπει να αποτελούν δικαιολογίες για να ανεχόμαστε την μετατροπή της Ευρώπης σε Τριτοκοσμική χοάνη, και ότι αν οι πολιτικοί στηριχθούν στην κοινή λογική και στην φυσική θέληση των λαών να διατηρήσουν την κληρονομιά τους, τότε όλα είναι δυνατά.

ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

(Δημοσιεύθηκε στο φ.247 της Εθνικής Εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star