ΕΓΕΡΘΗΤΙ: Μα ποιοι πηγαίνουν στα συλλαλητήρια;

athina-syllalhthrio__article

 

 

Ενώ οι Έλληνες κατέκλυζαν το κέντρο των Αθηνών, οι κοινοβουλευτικές ελίτ προετοιμάζονταν για μια νέα παρτίδα στην σκακιέρα της εξουσίας. Το αλεπουδάκι της χαρισματικής στην δημαγωγία Αριστεράς, έστησε την  ξόβεργα της Novartis  στην παλαιά αλεπού Νέα Δημοκρατία. Τα αποτελέσματα παραπάνω από αμφίβολα, όπως δείχνει η εμπειρία της διαχείρισης προηγουμένων σκανδάλων σαν την λίστα Λαγκάρντ και τα χαμένα στικάκια του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Πάντως δημιουργείται κλίμα, μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές, καθώς «πες -πες, κάτι θα μείνει», όπως δίδαξε μεγάλος Γερμανός προπαγανδιστής.

Η υποκρισία της ενοχικής ψευτοδεξιάς, που διατείνεται πως επιθυμεί την κάθαρση γίνεται φανερή στην δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «Σε μια Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του Ελληνικού λαού. (…) Δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη Παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο. Που η Κυβέρνηση, μάλιστα, παραδέχθηκε σήμερα ότι τους γνωρίζει».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε όμως εκφράσει την ίδια θέση, ως μεγαλοστέλεχος της παράταξης όταν ο τότε Αρχηγός του, Σαμαράς, έστελνε με Χολιγουντιανή σκηνοθεσία τον Αρχηγό και βουλευτές της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας στην φυλακή.

Μοναδικός αντίπαλος, ο Εθνικισμός

Η απαξίωση της κινητοποίησης του λαού εκ μέρους της κυβέρνησης με τους άθλιους ισχυρισμούς περί 140.000 συμμετεχόντων εμπρός στην λαοθάλασσα της Πλατείας Συντάγματος και των γύρω λεωφόρων, δείχνει πως κοινός σκοπός των διεθνιστών, είναι να εξοντωθεί ο Εθνικισμός, το μόνο πρόσκομμα στην υλοποίηση των επιχειρηματικών τους ντηλ στις πλάτες των Ελλήνων.

Κόντρα στις προσδοκίες τους, οι ποικιλόμορφες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, της πολιτικής δύναμης που εκφράζει τον Ελληνικό Εθνικισμό τούτη την ώρα της απέραντης κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής και εθνικής κρίσης, δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα. Παρά τους αποκλεισμούς από την κρατική Συριζαίικη ΕΡΤ, παρά τα στραβοπατήματα, την ανοιχτή δικαστική διαδικασία και την οικονομική ασφυξία που της έχει επιβληθεί, η Χρυσή Αυγή παραμένει όχι μόνο ζωντανή αλλά και ακμαία. Η ηγεσία της δείχνει πως έχει συναίσθηση της αναγκαιότητας της επιβίωσής της, ώστε να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα και η προοπτική αλλαγής πλεύσεως της πολιτικής ζωής και του ίδιου του Έθνους.

Λιγότερο βούτυρο, περισσότερη Πατρίδα

Στον απόηχο των συλλαλητηρίων σχολιάστηκε άλλοτε σκωπτικά και άλλοτε με σαφή ενόχληση από τους συστημικούς κονδυλοφόρους, το γεγονός ότι οι Έλληνες αν και υπέστησαν πλείστους όσους εξευτελισμούς με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την ανεργία, και το παραμελημένο σύστημα υγείας, δεν βγήκαν στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για την επιδρομή των μνημονιακών συνεταίρων στην τσέπη τους, ούτε καν για τα οικονομικά σκάνδαλα των πολιτικών, το έπραξαν όμως με πρωτοφανή μαζικότητα για το όνομα της Μακεδονίας, και αναρωτιούνται τι κάνει τους Έλληνες να καταφεύγουν σε ενέργειες τις οποίες οι μεν «προοδευτικοί» χαρακτηρίζουν «εσωστρέφεια και φοβικότητα», απόρροια «συναισθηματισμού και άγνοιας», οι δε Εθνικιστές αυτονόητη διεκδίκηση των εθνικών μας δικαίων. Ένας λόγος είναι ότι οι Έλληνες εκπαιδεύτηκαν από την εφαρμογή του Δόγματος του Σοκ, να δέχονται αδιαμαρτύρητα την οικονομική τους εξαθλίωση και την περιφρόνηση της πολιτικής τους αντιλήψεως. Ένας άλλος είναι πως η Μεταπολίτευση δεν έχει να επιδείξει άλλο από σκάνδαλα τα οποία διαδέχονται το ένα το άλλο, εθίζοντας τον Λαό στην παραδοχή πως έτσι λειτουργεί η πολιτική.

Υπάρχει όμως ένας ακόμη λόγος.

Για έναν Ρωμαλέο Εθνικισμό

Στο περί Εθνικισμού πόνημά του όπου κάνει την διάκριση μεταξύ Παράδοσης και Εκσυγχρονισμού ο διανοητής Παναγιώτης Κονδύλης κάνει λόγο για την «ανεκρίζωτη ανάγκη του ανθρώπου για ψυχικούς και ουσιαστικούς δεσμούς».

Ο παραλογισμός της παρά Φύση επιβαλλόμενης κατάστασης προκαλεί την φυσιολογική αντίδραση όσων Ελλήνων παραμένουν ενεργητικά ζωντανοί.

Η μνήμη του αρχαίου Έλληνα Ανθρώπου-θεού, η ειδοποιός διαφορά που ξεχωρίζει τον Έλληνα Λεωνίδα από τις ορδές των δούλων της θεοκρατικής Ανατολής, είναι η απάντηση.

Η κυριαρχία της Αριστερής σκέψης, ισοπέδωσε την κοινωνία, κατακερματίζοντάς την σε άτομα. Η Δεξιά σκέψη όμως, υπερασπίζεται το δικαίωμα της ύπαρξης των Εθνών μας. Το συνακόλουθο δικαίωμά μας να υπερασπιστούμε την ύπαρξή μας, εκφράζεται με την ικανότητά μας να υπερασπιστούμε την ταυτότητά μας μέσα στο πλαίσιο της συνύπαρξης με τους γύρω μας λαούς. Στο επίκαιρο θέμα των Σκοπίων, οι διαρκείς υποχωρήσεις της Ελλάδος, από το εμπάργκο του 1994 στην αποδοχή σύνθετης ονομασίας στο Βουκουρέστι το 2008, δεν έκανε άλλο από το να προκαλέσει την ριζοσπαστικοποίηση της ταυτοσιακής προπαγάνδας των γειτόνων.

Στο πολιτικό πεδίο, η εξάπλωση τόσο του προλεταριακού όσο και του καπιταλιστικού διεθνισμού, αναπόφευκτα προκάλεσε το ξύπνημα και την ενδυνάμωση του Εθνικισμού. Αναμενόμενο είναι να έχει απέναντί του, τον αυταρχικό ψευδοδημοκρατικό κοινοβουλευτισμό.

Πώς λοιπόν, μέσα σε έναν διαρκώς διεθνοποιημένο κόσμο, θα βρει τόπο να πατήσει ο ελληνικός Εθνικισμός και ένα ενσυνείδητο Ελληνικό κράτος; Την απάντηση δίνει με χαρακτηριστική καθαρότητα ο αείμνηστος Καθηγητής Κονδύλης: «… η παράδοση δεν είναι νεκρό παρελθόν παρά ζωντανό παρόν».  Εγκύπτοντας στην Παράδοση θα βρούμε «την πίστη και τις οδηγίες, με την βοήθεια των οποίων θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα του παρόντος» Τα «ψυχικά κίνητρα» τα οποία δίνει στον λαό μια τέτοια συσπείρωση είναι η απάντηση στο ερώτημα που θέτουν οι Διεθνιστές. «Η παράδοση γίνεται κίνητρο πολιτικής δράσης όταν όχι απλώς βιώνεται, αλλά απαιτείται και διεκδικείται».

Εμείς οι Εθνικιστές δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτε λιγότερο. Διεκδικούμε την Νίκη. Διεκδικούμε την Πατρίδα μας.

 

ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

(Δημοσιεύθηκε στο φ.238 της Εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star