H φωνή της αλήθειας -φ.231

2 e

Hμέρες χαράς και θαλπωρής, ημέρες πνευματικής αναγέννησης και μέθεξης στα μυστήρια του απέραντου Σύμπαντος, του Θεού που σαρκούται στο πρόσωπο του θεϊκού βρέφους, του Χριστού, είναι αυτές που έρχονται. Καθείς τις βιώνει με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με τις καταβολές, τις προσλαμβάνουσες και τις ευαισθησίες του. Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ, δημοσιεύουμε δύο αναγεννητικές προσεγγίσεις του θέματος (σελ. 3). Η κάθε μία αναδεικνύει την ανάγκη να απομακρυνθούμε από τις επιβληθείσες πρακτικές της μεταπολεμικής κοινωνίας, τον γυαλιστερό υλισμό που παραμερίζει το Πνεύμα και την ανάγκη του να αναγεννηθεί, και να ντυθεί τον καλό του χιτώνα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, αγαπητέ αναγνώστη, θα μπορέσει να απολαύσει και το σώμα τις χαρές που διαχέει πλούσια το Πνεύμα.
Στην σελίδα 15 δημοσιεύουμε μια επιλογή από έμμετρους τρόπους με τους οποίους
μπορούμε να δοξολογήσουμε την πανάρχαιη εορτή του Ευρωπαίου ανθρώπου, συχνά και αποκαλυπτικά, περιβεβλημένη από το μαγικό πέπλο του χιονιού, κάτω από το οποίο θα αρχίσει και πάλι να βλασταίνει η Ζωή.
Ο Ιερεμίας μας ζωγραφίζει την δική του, άκρως πολιτικοκοινωνική, Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, στην σελίδα 19, ενώ ο αγαπητός συνεργάτης μας, Λευτέρης Πανούσης μας κοινοποιεί το πρώτο μέρος του δικού του πολιτικού (και Εθνικιστικού!) Καζαμία στις
σελίδες 12 και 13. Η συνέχεια στο επόμενο φύλλο.
Μέσα στην ατμόσφαιρα αισιοδοξίας των ημερών, οφείλουμε να αναφερθούμε στην
ψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία του νέου προϋπολογισμού. Διαβάστε την
ανάλυση του έγκριτου νομικού Γεωργίου Χασιώτη στις σελίδες 4 και 5.
Δύο Ιατροί, οι οποίοι μας διαφωτίζουν σε κάθε φύλλο για τα τεκταινόμενα στον κλάδο τους, ο οποίος τα χρόνια της κρίσης έχει δει τον ανθό των νέων Ελλήνων επιστημόνων να κατευθύνεται προς την Εσπερία, σε αναζήτηση δικαιότερων και ανθρωπινότερων όρων εργασίας, αναλόγων των ικανοτήτων αλλά και των σπουδών τους τις οποίες πραγματοποίησαν από το υστέρημα των γονέων τους, αλλά και του συνόλου του Ελληνικού λαού, μας αναλύουν πώς θα επηρεάσει ο νέος προϋπολογισμός, αθροιστικά
με τα μέτρα τα οποία έχουν λάβει διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις εναντίον των
Ελλήνων ασφαλισμένων, στον τομέα της Δημόσιας υγείας (σελ.18).
Βεβαίως τα Εθνικά μας Ζητήματα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, καθώς τα
κύματα από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα επιταχύνουν τις εξελίξεις στην περιοχή μας. Διαβάστε σχετικά στην σελίδα 11.
Και επειδή η Ιστορία άλλοτε επαναλαμβάνεται αλλά πάντοτε παραδειγματίζει, διαβάστε στην σελίδα 14 την ηρωική σελίδα που έγραψαν στην πρόσφατη Ιστορία μας οι Έλληνες Στρατιώτες στην ακριτική Κόνιτσα. Μόνον έτσι θα καταλάβουμε με πόσο κόπο και θυσίες φθάσαμε στην ελευθερία της Ελλάδος από την μπότα των οπαδών του Παραπετάσματος, για να φθάσουμε να την χαρίζουμε χάρις στην αφέλεια και τον ωχαδελφισμό κάποιων συμπατριωτών μας εν καιρώ ειρήνης.
Όπως ορθότατα σημείωσε στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κατά την διάρκεια της συζητήσεως για τον προϋπολογισμό, ο Αρχηγός του Λαϊκού Συνδέσμου Νικόλαος Μιχαλολιάκος, μοναδική απειλή για το πολιτικό σύστημα είναι η Χρυσή Αυγή. Αυτό επιθυμούν διακαώς να αποκρύψουν οι στερούμενοι δεοντολογίας και ήθους δημοσιογράφοι του συρμού, όπως εύστοχα αναλύει ο συνεργάτης μας, Απόστολος Καραίσκος στην σελίδα 17.
Εμείς, η συντακτική ομάδα της Εθνικής Εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ, από το μετερίζι της ενημέρωσης των συμπατριωτών μας, στο οποίο βρισκόμαστε, με κύριο πρόταγμα
την Εθνική Ανεξαρτησία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, ευχόμαστε στους αναγνώστες μας Καλά Χριστούγεννα με υγεία και γαλήνη, και με την ενεργή προσδοκία της αναγεννήσεως ενός εκάστου και της Ελλάδος.
Χρόνια Πολλά.

Λόγω των εορταστικών αργιών οι ημερομηνίες κυκλοφορίας
της εφημερίδος μας θα είναι οι εξής:
Παρασκευή 29/12/2017 & 5/1/2018

(φ.231)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.