Πανικός στους διώκτες της Χρυσής Αυγής: Δεν τους βγαίνει η δίκη και απειλούν με… «κοινωνική κρίση» για την επερχόμενη πανηγυρική αθώωση

Πανικός στους διώκτες της Χρυσής Αυγής: Δεν τους βγαίνει η δίκη και απειλούν με… «κοινωνική κρίση» για την επερχόμενη πανηγυρική αθώωση

Βαρυσήμαντη συνέντευξη σε ιστολόγιο με την… αρμόζουσα ονομασία έδωσε ο δικηγόρος – διώκτης της Χρυσής Αυγής, Θ. Καμπαγιάννης, πάντα σχετικά με την περιβόητη «δίκη της Χρυσής Αυγής».

Στην συνέντευξή του πέραν των γενικόλογων αοριστιών για «συντριπτικά στοιχεία», που καταρρίπτονται από τον κάθε νοήμονα αν διαβάσει τις μαρτυρίες και δει τα στοιχεία, ο Καμπαγιάννης εκτοξεύει ευθείες απειλές κατά πάντων.

Συγκεκριμένα, είπε: «Το textbook της δικαστικής εξουσίας στις δίκες φασιστών και παρακρατικών στην Ελλάδα είναι: καταδίκη των φυσικών αυτουργών, αθώωση ή στα μαλακά καταδίκη των ηθικών αυτουργών, αποσιώπηση των ευθυνών του κράτους και των μηχανισμών του. Αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο για τη Χρυσή Αυγή. Όμως, δεν θα είναι τόσο εύκολο. Το χαράκωμα που έσκαψε ο Παύλος Φύσσας το βράδυ της δολοφονίας του είναι ακόμα ενεργό.

Αθώωση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής με τόσο συντριπτικά σε βάρος της στοιχεία μπορεί να σημάνει ανεξέλεγκτη πολιτική και κοινωνική κρίση. Δεν μας μένει παρά να δουλέψουμε για το δικό μας σενάριο: την καθαρή καταδίκη μελών και ηγετών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή».

Εξετάζοντας την δήλωση αυτή… επιστημονικά, ο Καμπαγιάννης βρίσκεται ανάμεσα σε απειλές κατά δικαστών και πολιτικών. Το μόνο σίγουρο, έχοντας και κατά νου την δράση των παρακρατικών ακόμα και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, είναι ότι οι απειλές αφορούν χρήση βίας, ίσως και εμπρησμών.

Δεν είναι ασυνήθιστες αυτού του είδους οι πρακτικές από την αριστερά της τρομοκρατίας, όταν η απόφαση των δικαστηρίων δεν συνάδει πλήρως με την βούλησή τους. Το ασυνήθιστο της υποθέσεως είναι ότι οι απειλές εκτοξεύονται δημοσίως και επωνύμως χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.