Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ φ.201

 

wp-1490991511062.png

«Οι Άγγλοι είναι οι κύριοι της Ινδίας και όμως η ηθική επιβολή τους επί των υπηκόων τους είναι σχεδόν ανύπαρκτη (…) δεν ημπορούν να επιτύχουν την σφράγιση των ιδεών τους εφ’ ενός  λαού ο οποίος φοβάται μεν τους κατακτητές του, αλλά μόνον φυσικώς κυριαρχείται από αυτούς. Διατηρεί την ψυχή του ορθή και τις σκέψεις του εκτός των ιδικών τους. Η φυλή των Ινδών έχει καταστεί ξένη προς την φυλή η οποία την κυβερνά σήμερον, ο δε πολιτισμός της δεν υπακούει στον νόμο που χαρίζει την μάχη στους ισχυρούς. Οι εξωτερικές μορφές, τα βασίλεια και οι αυτοκρατορίες έχουν αλλάξει και θα αλλάξουν πάλι. Αλλά τα θεμέλια επί των οποίων στηρίζονται και από τα οποία πηγάζουν, δεν αλλάζουν απαραιτήτως μαζί τους (…) Θα έλθει μια στιγμή, κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όταν η Ινδία θα ζει και πάλι δημοσίως, όπως ήδη πράττει ιδιωτικώς, ήτοι συμφώνως προς τους ιδικούς της νόμους. Και (…) θα αναλάβει και πάλιν, με την πλήρη έννοια της λέξεως, μια πολιτική προσωπικότητα.»

Αυτές οι οξυδερκείς διαπιστώσεις του Αρθούρου ντε Γκομπινώ αναφέρονται μεταξύ άλλων στο αναλυτικό και πάντοτε ενδιαφέρον «Περί καταγωγής των Ελλήνων» πόνημα το οποίο δημοσιεύουμε σε συνέχειες στην σελ. 22.

Επέλεξα αυτό το απόσπασμα γιατί δίνει την απάντηση σε όσους ρωτούν και αναρωτιούνται «τι πρέπει να κάνει» η ελληνική κοινωνία απέναντι στους ξένους τοκογλύφους και τους εγχώριους  υπαλλήλους τους.

Πριν από μερικές μέρες βρέθηκα σε ένα ταξίδι-αστραπή στην Γαλλία για συναντήσεις με ευρωπαίους Εθνικιστές (σελ.12). Αυτό που θέλω να επισημάνω εδώ είναι πόσο όμοιες είναι οι μέθοδοι που ακολουθούνται σε όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες για την διάβρωση και την αποσύνθεσή τους.

Δείτε ακόμη τι συμβαίνει στην Κύπρο, στην συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος και βουλευτής του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου (σελ. 13) και τις πλήρως συγκροτημένες θέσεις των Εθνικιστών της κατεχόμενης μεγαλονήσου.

Τι πρέπει λοιπόν να γίνει και τι μπορούμε να κάνουμε; Αυτό που έκαναν και οι Έλληνες πριν από μας, και οι Ινδοί στους οποίους αναφέρεται ο ντε Γκομπινώ. Τα σύνορα και οι κατακτητές πάνε κι έρχονται. Όμως ελεύθερος παραμένει όποιος «διατηρεί την ψυχή του ορθή και τις σκέψεις του εκτός των ιδικών τους».

Να μην σκεφτόμαστε όπως αυτοί, να μην πορευόμαστε μαζί με τον φόβο και τον συμβιβασμό. Να ζούμε παράλληλα με αυτούς, όχι μαζί με αυτούς.

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής μιλώντας το βράδυ της ψήφισης του νέου μνημονίου είπε πως «κηρύσσουμε ολοκληρωτικό πόλεμο στο Σύστημα και στην χούντα του μνημονίου». Ευχόμαστε και συμπορευόμαστε ενεργά ώστε να είναι νικηφόρος.

Κανείς δεν μπορεί να έχει εξουσία επάνω μας εάν δεν του την παραχωρήσουμε εμείς. Αυτή η σκέψη ας γίνει πεποίθηση και οδηγός μας.

Ειρήνη Δημοπούλου – Παππά

(Εθνική Εφημερίδα Εμπρός, φ.201)

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.