Χαστούκι στους συριζαίους από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματική η νομοθέτηση των εθνοκτόνων μνημονιακών μέτρων

Χαστούκι στους συριζαίους από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματική η νομοθέτηση των εθνοκτόνων μνημονιακών μέτρων

Αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου η νομοθέτηση προληπτικών μέτρων για το 2019 και για το 2020!

Επίσης, κρίθηκε παράνομη η επικείμενη περικοπή κατά 18% της προσωπικής διαφοράς στις κύριες και επικουρικές συντάξεις από το 2019! Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το άρθρο 73 παρ. 2 του Συντάγματος, το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο της χώρας γνωμοδοτεί όταν εισάγονται στη Βουλή νομοσχέδια που περιλαμβάνουν συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στη χθεσινή πολύωρη συνεδρίασή της, εξέφρασε δύο ισχυρές ενστάσεις κατά του προωθούμενου νομοσχεδίου: Η πρώτη ένσταση αφορά τη δυνατότητα της κυβέρνησης να νομοθετεί προληπτικά (προ-νομοθέτηση) δημοσιονομικά μέτρα. Στο θέμα αυτό η Ολομέλεια του ΕΣ εξέφρασε ισχυρές ενστάσεις για το αν το ισχύον Ελληνικό Σύνταγμα επιτρέπει αυτή τη δυνατότητα.

Η δεύτερη ένσταση αφορά τόσο στη νομιμότητα των επικείμενων περικοπών των συντάξεων (το 2019) όσο και στο κατά πόσο αυτές είναι συμβατές με το Ελληνικό Σύνταγμα, τους νόμους και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Στο δεύτερο αυτό θέμα οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου εξέφρασαν τις ισχυρές ενστάσεις τους θεμελιωμένα και εμπεριστατωμένα. Να υπενθυμίσουμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε χαρακτηρίσει και τον νόμο Κατρούγκαλου αντισυνταγματικό αλλά ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε κανονικά αν και εκκρεμμούν μια σειρά απο προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου και θα αποφανθεί για την «συμφωνία» του με το Σύνταγμα.

Η Χρυσή Αυγή μάχεται στο πλευρό του Ελληνικού Λαού για την κατάργηση των αντισυνταγματικών εθνοκτόνων Μνημονίων!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/antisuntagmatikh-kai-antitheth-sthn-eurwpaikh-sumbash-dikaiwmatwn-tou-anthr#ixzz4gkrlXBdQ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s