Ρατσισμός του ασφαλιστικού συστήματος ενάντια στις Ελληνίδες!

Ρατσισμός του ασφαλιστικού συστήματος ενάντια στις Ελληνίδες!

Ο Έλληνας ιατρός, ο ιατρός του Ελληνισμού τον διαπιστώνει καθημερινά, ιδιαίτερα τις ημέρες του Μαρτίου. Η ανανέωση της ισχύος της ασφαλιστικής κάλυψης  γίνεται στο τέλος του Φεβρουαρίου. Δεκάδες γυναίκες ασφαλιζόμενων, ακόμα και συνταξιούχων χάνουν προσωρινά την ασφαλιστική τους κάλυψη! Και ξέρετε γιατί; Μα γιατί είναι ασφαλισμένες ως προστατευόμενα μέλη οπότε πρέπει να προσκομίσουν στο ταμείο τους έγγραφό που να βεβαιώνει ότι η εις γάμο κοινωνία ισχύει, δηλαδή ότι δεν χώρισαν και έτσι συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα ασφαλιστικά προνόμια (μη γελάτε έτσι αναφέρεται στην επίσημη εγκύκλιο του υπουργείου), ως προστατευόμενα μέλη του κύριου ασφαλισμένου.

Ωράια θα μας πείτε, αγαπητοί ιατροί τι σας μέλλει; Δεν πρέπει να ξέρει ο ασφαλιστικός φορέας ποιους καλύπτει; Να καλύπτει μη ασφαλισμένους; Σε τέτοιες δύσκολες εποχές; Δεν διαφωνούμε, να το ξέρεί αλλά τόσα χρόνια κανένας φορέας δεν έχει διαπστώσει τον ρατσισμό στα προστατευόμενα μέλη που στην πλειψηφία είναι οι σύζυγοι των ανδρών κυρίως ασφαλισμένων; Και αναλύουμε την μεγάλη κοινωνική αδικία απέναντι στις Ελληνίδες.

Πολλές φορές μετά τον γάμο οι γυναίκες αναγκάζονται να σταματήσουν να εργάζονται για να υποστηρίξουν την οικογένειά τους και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Διακόπτουν την εργασία τους και ως παντρεμένες συνεχίζουν να καλύπτονται ασφαλιστικά από τον σύζυγο. Πολλές γυναίκες για την οικογένειά τους θυσιάζουν την επαγγελματική καριέρα τους. Φτάνουν σε μία ηλικία που πλέον δεν γίνεται να δουλέψουν και να ασφαλιστούν οι ίδιες. Κανένα πρόβλημα είναι καλυμένες! Αλλά σύμφωνα με το ισχύον σύστημα αν πάρουν διαζύγιο, χωρίσουν, χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη! Δηλαδή μία γυναίκα που σταμάτησε την εργασία της  (ή δεν δούλεψε) για να υποστηρίξει την οικογένειά της, να μεγαλώσει τα παιδιά της οικογένειας, αν για κάποιο λόγο χωρίσει ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ!

Η αδικία είναι μεγάλη και χρόνια τώρα κανένας φορέας δεν έχει ασχοληθεί. Μία γυναίκα απόμαχος της ζωής που συντήρησε μία οικογένεια και μεγάλωσε Ελληνόπουλα είναι έρμαιο του συζύγου ο οποίος, για οποιοδήποτε λόγω, ακόμα και αδικαιολόγητο, μπορεί χωρίζοντάς την να της στερήσει την ασφαλιστική κάλυψη. Μία κάλυψη που η ίδια λόγω αδυναμίας να εργαστεί υποστηρίζοντας την οικογένεια έδωσε στον σύζυγο την ικανότητα να συνεισφέρει στο ασφαλιστικό σύστημα. Και τώρα αν ‘’τρελλαθεί’’ ο σύζυγος βρίσκεται πλήρως ακάλυπτη. Πείτε μου υπάρχει μεγαλύτερη αδικία, χειρότερος κοινωνικός ρατσισμός για την Ελληνίδα σύζυγο και μάνα;

Μία εθνική κυβέρνηση, όπως αυτή της Χρυσής Αυγής που θα δούμε τα επόμενα χρόνια οφείλει να αποκαταστήσει αυτή τη αδικία. Μία τέτοια κυβέρνηση δεν χρειάζεται σε τέτοια θέματα κανέναν συνδικαλιστικό ή επιστημονικό φορέα να την παροτρύνει. Η Ελληνίδα μητέρα και σύζυγος θα δικαιωθεί και θα προστατευτεί όπως κάθε Έλληνας ανάλογα των αναγκών του.   

Παναγιώτης Κελεπούρης, Καρδιολόγος
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ (Α.Φ. 198)

Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών 2017

Καλούνται οι Ιατροί της Αθήνας, οι Ιατροί του Ελληνισμού να δηλώσουν συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό μας.
Πληροφορίες στο τηλ.: 6974 113 908 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ratsismos-tou-asfalistikou-susthmatos-enantia-stis-ellhnides#ixzz4gO02ql6G

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star