Οι παρακρατικοί του «Ρουβίκωνα» έγιναν και… πολιτιστικός σύλλογος

Οι παρακρατικοί του «Ρουβίκωνα» έγιναν και… πολιτιστικός σύλλογος

Τους έχουμε δει να σπάνε και να καίνε. Άλλες φορές τους έχουμε δει να επιδράμουν σε εξαιρετικά φυλασσόμενες περιοχές των Αθηνών. Τους έχουμε δει να παρελαύνουν στα Εξάρχεια με όπλα, να λέει η Αντιτρομοκρατική ότι “είναι ψεύτικα” και αυτοί να διαψεύδουν λέγοντας ότι είναι αληθινά! Όλα αυτά όχι εξαιτίας επιχειρησιακής ικανότητας, αλλά λόγω ιδεολογικής ασυλίας από την κυβέρνηση. Τώρα θα τους δούμε και ως… πολιτιστικό σύλλογο.

Όπως, λοιπόν, γράφει η «Καθημερινή», ύστερα από σχετική συνέντευξη γνωστού παρακρατικού της συγκεκριμένης «συλλογικότητας», όπου έλεγε ότι θα κάνουν «άνοιγμα» σε ευρύτερο κοινό, τώρα έχουμε την επικύρωση από Ειρηνοδικείο του «πολιτιστικού συλλόγου» των παρακρατικών.

Συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο της Αθήνας ενέκρινε το καταστατικό του σωματείο και διέταξε την εγγραφή του στο βιβλίο σωματείων που τηρείται στο Πρωτοδικείο της Αθήνας στα τέλη Ιανουαρίου 2017.

Μερικές εβδομάδες μετά την έγκριση από το Ειρηνοδικείο του καταστατικού του πολιτιστικού συλλόγου, το διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα προκειμένου να επικυρώσει -μέσω ψηφοφορίας- την ιεραρχική δομή του. Η συνεδρίαση έγινε σε κατάληψη της πλατείας Εξαρχείων και, όπως αναμενόταν, τις πέντε θέσεις του προεδρείου κατέλαβαν τα πλέον ενεργά και αναγνωρίσιμα μέλη του “Ρουβίκωνα”. Το πρακτικό της συνεδρίασης φέρει τη σφραγίδα του συλλόγου από την οποία ξεχωρίζει το αστέρι και το κεφαλαίο “Ρ”.

Τι άλλο μένει να δούμε στην Ελλάδα, άραγε;

πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.