Η Φωνή της Αλήθειας-ΕΜΠΡΟΣ φ.187

empros-187Πόση κρίση ακόμη θα αντέξει αυτός ο τόπος; Πόση κοροϊδία για δήθεν «διαπραγμάτευση» από τους «έμπειρους» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τους έμπειρους στις σπατάλες, στην «μεγάλη ζωή», στα θαλασσοδάνεια, στην καταστροφή της χώρας; Πόση υποκρισία από τα «λαϊκά παιδιά» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Πόσες δοκιμές των αντοχών μας από τους σπουδαγμένους των Πανεπιστημίων, τους «κατάλληλους», τους πανεπιστημιακούς καθηγητάδες, τους αποφοίτους των σχολών της αμερικανικής, της γερμανικής, της σοβιετικής προπαγάνδας, τους Σημίτηδες, τους Αλογοσκούφηδες, τους Βαρουφάκηδες και τους Τσακαλώτους; Πόση κοροϊδία από τους ανοήτους που εκλαμβάνουν την ειρωνεία ως έπαινο, σαν τον υπουργό Εργασίας που δήλωσε ότι οι επαγγελματίες του ζητούν …επιπλέον εισφορές;
Τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από την γειτονιά μας, και δεν είναι μόνο οικονομικά. Επειδή, βεβαίως, η Οικονομία μας αφορά όλους, ας ξεκινήσουμε από εκεί, αφού όμως διευκρινίσουμε ότι η συζήτηση για τις τεχνικές λεπτομέρειες που εκλαϊκεύονται από τους δημοσιογράφους-προπαγανδιστές του Συστήματος, σκοπό έχουν να καταπνίξουν την κοινή λογική, την σκέψη και την κρίση του πολίτη.
Οι εξευτελιστικές σκηνές έξω από την Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, για το «Κοινωνικό Εισόδημα» επιβεβαιώνουν την θέση μας ότι εκφράσεις όπως η «αλληλεγγύη» αποτελούν καταχραστικούς ευφημισμούς στην Ελλάδα των Μνημονίων.
Οι συνέταιροι δανειστές των κυβερνήσεων της Μεταπολιτεύσεως, δεν πρόκειται να εκδηλώσουν συμπάθεια προς τον λαό μας. «Take it or leave it», είναι η δική τους διαπραγματευτική γραμμή απέναντι στις ανύπαρκτες «κόκκινες γραμμές» των παληκαράδων της φακής, τους ανόητους και άτολμους τώρα, μωροφιλόδοξους και αμετροεπείς λίγο πριν.
«Αν σας αρέσει, αν δεν σας αρέσει, κάντε το βήμα στο άγνωστο». Μόνο που το άγνωστο, κάθε άλλο παρά άγνωστο είναι. Η εποχή που ζούσαμε με δραχμή, ακόμη κι αν δεν αγοράζαμε ξένα κρασιά, διπλά αυτοκίνητα και σωρούς από ρούχα, που δεν τρώγαμε πατάτες Αιγύπτου και λεμόνια Ισραήλ, και δεν συχνάζαμε σε ξιπασμένα φαγάδικα, δεν είναι μακρινή, και πάρα πολλοί από μας που την ζήσαμε, βρισκόμαστε (επιτέλους!) εν ζωή, για να μπορούμε να διαψεύσουμε τους ψευδομάντεις της καταστροφής.
Σε μια χώρα όπου σε σύγκριση με το 2008, ο εθνικός κατώτατος μισθός έχει επισήμως μειωθεί κατά 14% (επισήμως, γιατί όλοι γνωρίζουμε πως η «γενιά των 400 ευρώ» είναι γεγονός), όταν σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία έχουν αυξηθεί κατά 100%, το να μιλά κανείς για έξοδο από την κρίση μέσα στην μέγγενη του ευρώ και του ΔΝΤ, αποτελεί είτε αφέλεια είτε εσκεμμένη εξαπάτηση.
Την ίδια ώρα που ολόκληρη η εθνική προσπάθεια, υποτίθεται ότι επικεντρώνεται στα οικονομικά θέματα, οι «σύμμαχοι» κάνουν τα δικά τους σχέδια για μας, χωρίς εμάς. Νέα σύνορα χαράζονται, το τουρκικό Τσεσμέ σαλπάρει, μετανάστες γίνονται αντιληπτοί μόλις έξω από την Μονεμβασιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα που περνά κάτω από την μύτη των πολιτών, των στρουθοκαμήλων του δημοσίου βίου, των αργυρώνητων προδοτών και των αδιάφορων ιδιωτών. Η πραγματικότητα όμως κάποια στιγμή που δεν θα είναι μακρινή, θα μας προλάβει, και τότε θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε να κάνουμε το άλμα στο άγνωστο, να πιαστούμε από τα κέρατα του ταύρου και να ξαναγράψουμε την Ιστορία.
Οι Εθνικιστές ήδη γράφουμε Ιστορία. Η είδηση ότι ο στενός συνεργάτης του νέου αμερικανού Προέδρου, ο δημοσιογράφος Στηβ Μπάνον, είναι γνώστης του έργου του Ιουλίου Εβολα, στον οποίον αναφέρεται σε ομιλίες του, λέει πολλά για το τι διακυβεύεται. Το έχουμε ξαναπεί ότι ζούμε ιστορικές εποχές, όπου δεν χωρούν ολιγωρίες.
Αντιστεκόμαστε, επιλέγοντας να πάμε στην Λαϊκή Αγορά (σελ.11). Αντιστεκόμαστε τιμώντας τους ήρωές μας (σελ.18-19). Αντιστεκόμαστε στα τετελεσμένα της μεταναστευτικής εισβολής (σελ.12-13). Παντού, από την Ελλάδα ως την Γαλλία και την Κεντρική Ευρώπη και ως την Αμερική, οι δυνάμεις της Φύσης, της Ιστορίας, και του Αίματος ξυπνούν. Μέσα από τις ωδίνες των αγωνιστών, πάνω από τον φόβο και την αμφιβολία των πολλών, την απληστία και το μίσος των καπιταλιστών, αριστερών και δεξιών, και των μαρξιστών, αριστερών και δεξιών, μια νέα Ευρώπη, ένας νέος κόσμος έρχεται. Κι εμείς, θα είμαστε εκεί για να χαιρετίσουμε την Χρυσή Αυγή του.

Ειρήνη Δημοπούλου – Παππά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.