ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ελληνικό έδαφος τα Ίμια σύμφωνα με επίσημο χάρτη του τουρκικού υπουργείου Άμυνας!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ελληνικό έδαφος τα Ίμια σύμφωνα με επίσημο χάρτη του τουρκικού υπουργείου Άμυνας!

Πραγματικά σύμφωνα με επίσημο χάρτη του τουρκικού υπουργείου Άμυνας το νησιωτικό σύμπλεγμα των Ιμίων ανήκει ξεκάθαρα στην Ελλάδα. Βέβαια αυτό το αδιάψευστο πειστήριο ντοκουμέντο είναι ευρέως γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια με την ύπαρξη τουρκικού χάρτη του 1956. Επιπροσθέτως υπενθυμίζουμε ότι το νομικό καθεστώς του Ελληνικού νησιωτικού συμπλέγματος των Ιμίων (Λίμνιων) διέπεται από το άρθρο 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων της 10ης Δεκεμβρίου του 1947 όπου η Ιταλία εκχώρησε εν πλήρη κυριαρχία στην Ελλάδα τις εξής νήσους της Δωδεκανήσου: Αστυπάλαια, Ρόδο, Χάλκη, Κάρπαθο, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Σύμη, Κω και Καστελόριζο ως και τις παρακείμενες νησίδες.

Όμως η αδιαμφισβήτητη Ελληνική ταυτότητα των δύο νήσων των Ιμίων επιβεβαιώθηκε ξεκάθαρα πάλι πρόσφατα και από επίσημο χάρτη ντοκουμέντο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, όπως εξιστορείται και από τον κ. Σταύρο Σταθουλόπουλο, που έχει διατελέσει επί μακρόν σύμβουλος και εκπρόσωπος Τύπου στις ελληνικές πρεσβείες της Άγκυρας, της Βόννης και του Βερολίνου, στην εφημερίδα “Καθημερινή” στο φύλλο της 30ης Ιανουαρίου 2017.

Αναλυτικότερα ο κ. Σταθουλόπουλος αναφέρει ότι είχε εντοπίσει και με την βοήθεια του συναδέλφου του κ. Ε. Κοσμά μια επίσημη έκδοση του 1994 της Γενικής Διοίκησης Χαρτογράφησης του τουρκικού υπουργείου Άμυνας σε συνεργασία με τον γερμανικό χαρτογραφικό οίκο R. Ryborsch όπου εκεί σε μεγάλη ανάλυση (κλίμακα 1:500.000) αναγράφεται καθαρά το νησιωτικό σύμπλεγμα των Ανατολικών και Δυτικών Ιμίων στα Δωδεκάνησα με την νόμιμη επίσημη Ελληνική ονομασία του ως Νήσοι Λίμνια. Επίσης σημαντική παράμετρος είναι ότι ο εν λόγω χάρτης είχε κυκλοφορήσει δύο ολόκληρα χρόνια πριν την τουρκική προκλητικότητα στα Ελληνικά Ίμια.

Ο κ. Σταθουλόπουλος επίσης εξιστορεί ότι προμήθευσε τις τότε Ελληνικές διπλωματικές αρχές, τους ξένους ανταποκριτές ακόμη και τις τουρκικές εφημερίδες με αντίτυπα του επίσημου στρατιωτικού τουρκικού  χάρτη με την ξεκάθαρη παραδοχή της Ελληνικότητας των Ιμίων από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Ο ίδιος ο τουρκικός τύπος ανέφερε ότι τα Ίμια ήταν ξεκάθαρα Ελληνικά αφού ο “Χάρτης που εκπόνησε η Χαρτογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας (της Τουρκίας) εμφανίζει τις βραχονησίδες Ίμια να ανήκουν στην Ελλάδα».

Βέβαια το αποτέλεσμα ήταν η καθιερωμένη ύπουλη κίνηση των τούρκων να σπεύσουν να χαρακτηρίσουν την ευθεία παραδοχή της τουρκικής στρατιωτικής χαρτογραφικής υπηρεσίας ότι τα Ίμια είναι ξεκάθαρα Ελληνικά ως παράλειψη και ως λάθος που θα έπρεπε να διορθωθεί. Έτσι με πιέσεις στον γερμανικό εκδοτικό οίκο ο επίμαχος χάρτης επανεκδόθηκε στις αρχές του 1997 με παρανόμως αλλαγμένη την ονομασία των Ελληνικών Ιμίων. Ακόμη στον ίδιο χάρτη όποια Ελληνικά ονόματα νήσων δεν ήταν αρεστά στους τούρκους έδωσαν εντολή στον γερμανικό οίκο να τα αφήσει χωρίς καμία ονομασία, μιας και δεν υπήρχε καν αντίστοιχη τουρκική, και πως θα μπορούσε να υπήρχε άλλωστε. 

Επίσης είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι εκείνη την εποχή ανοικτά εξέφρασαν σοβαρές  επιφυλάξεις για τις παράλογες και παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο ζήτημα των Ιμίων:

1. Kορυφαίοι τούρκοι αρθρογράφοι (Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, Ερτουγρούλ Οζκιόκ, Γιαλτσίν Ντογάν, Γκιουνερί Τζιβάογλου)

2. Tα μεγάλα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης

3. O ίδιος ο τότε αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου στρατού Ισμαήλ Χακί Καρανταγί, που μίλησε για «μέγα στρατηγικό λάθος της Τουρκίας» που προφανώς και αδιαμφισβήτητα τεκμηριώνει, ως νεώτερο επίσημο τουρκικό ντοκουμέντο, την αποδοχή από την Άγκυρα της Ελληνικότητας των Ιμίων και προδίδει το όψιμο, καινοφανές και  ανυπόστατο των τουρκικών παράνομων διεκδικήσεων.

Συμπερασματικά το ντοκουμέντο του επίσημου τουρκικού στρατιωτικού χάρτη που αναγνωρίζει αδιαμφισβήτητα τα Ίμια ως Ελληνικά θα πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί από την Ελληνική Διπλωματία επειδή αποτελεί ένα μέγιστο τακτικό όπλο και ισχυρό πολλαπλασιαστή ισχύος υπέρ όλων των Ελληνικών θέσεων, δηλαδή συμπεριλαμβάνει και την νομική ενίσχυση στην χάραξη της ΑΟΖ από την Ελλάδα.

Βέβαια είναι δύσκολο να ευαισθητοποιηθεί σε αυτό το θέμα υψίστης εθνικής σημασίας το υπουργείο του Κοτζιά. Η υποχωρητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είναι η συνέχεια της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με άλλο όνομα, έχει συνηθίσει τους τούρκους σε μια δουλοπρεπή υποχωρητικότητα. Όμως όπου βρήκε ο τούρκος δουλοπρέπεια το εκμεταλλεύτηκε με επίθεση, είτε διπλωματική είτε στρατιωτική.

Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου Χρυσή Αυγή θα μπορέσει να χαράξει μια ορθή πολιτική για το συμφέρον και τα δίκαια της Ελλάδος που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα σημερινά φλέγοντα θέματα της χάραξης ΑΟΖ, της ανάσχεσης της λαθρομετανάστευσης και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της τουρκικής στρατιωτικής απειλής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ntokoumento-ellhniko-edafos-ta-imia-sumfwna-me-epishmo-charth-tou-tourkikou#ixzz4XL34cDLI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star