Ακόμα ένα χαστούκι στους υβριστές της Χρυσής Αυγής: Καταδικάστηκε τελεσίδικα το «Έθνος» για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Συναγωνιστή Α. Γρέγου

Ακόμα ένα χαστούκι στους υβριστές της Χρυσής Αυγής: Καταδικάστηκε τελεσίδικα το «Έθνος» για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Συναγωνιστή Α. Γρέγου

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί κόλαφο για τους υβριστές της Χρυσής Αυγής που μέσα από τις φυλλάδες τους προσπαθούν να πλήξουν τον νόμιμο πολιτικό αγώνα των Εθνικιστών με αισχρά ψεύδη και συκοφαντίες.

Ανακοινώθηκε η τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία δικαιώνεται ηθικά και χρηματικά ο Αντώνης Γρέγος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ά Θεσσαλονίκης. Η απόφαση αφορά την αγωγή που κατέθεσε ο συναγωνιστής σε βάρος της εφημερίδας «Έθνος» για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του.

Η φυλλάδα του Μπόμπολα παρουσίαζε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ως «μπράβο» και τον ενέπλεκε σε κυκλώματα της νύχτας, πράγματα που ήταν μόνο στην νοσηρή τους φαντασία και καταδικάστηκαν αμετάκλητα από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Επισημαίνουμε πως με κάτι τέτοια αισχρά δημοσιεύματα έχει στηθεί και η δικαστική σκευωρία κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από το παραδικαστικό σύστημα Σαμαρά. 

Ακολουθεί η δημοσίευση στην εφημερίδα “Έθνος”

“Δημοσίευση περιλήψεως αποφάσεως

Στις 28-11-2016 δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθ. 1161/2016 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία εξαφανίσθηκε η υπ’ αριθ. 14054/201 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, έγινε εν μέρει δεκτή η αγωγή του Αντωνίου Γρέγου του Βασιλείου, κατοίκου Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης, Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κατά 1.

Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.», που εδρεύει στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου Αττικής, 2. του Γεωργίου Μπόμπολα, 3. του Θανάση Τσεκούρα, 4. του Χαράλαμπου Παπαδάκη, 5. του Χρίστου Τελίδη, και 6. Του Χρήστου Κυριαζή, και επιδικάσθηκε σε βάρος των εναγομένων, ενεχομένων εις ολόκληρον, χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ποσού 10.000€ και δικαστική δαπάνη.

Κρίθηκε ότι τα γεγονότα που εκτίθενται στο δημοσίευμα της εφημερίδας της πρώτης εναγομένης «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 2-6-2013 και στη σελίδα 30 (με τίτλο «Βουλευτής με… όπλο τη θητεία στη νύχτα»), αν και αληθή, ενέχουν σκοπό εξυβρίσεως του ενάγοντος και υπέρβαση του δημοσιογραφικού καθήκοντος και ο τρόπος με τον οποίο συντάχθηκε το δημοσίευμα δεν ήταν ο αναγκαίος, αλλά χρησιμοποιήθηκε για να προσβληθεί η τιμή του ενάγοντος.

Επίσης διατάχθηκε η δημοσίευση περιλήψεως της ανωτέρω αποφάσεως στην ίδια θέση της εφημερίδας κατά το άρθρο § 6 Ν. 1178/1981, όπως ισχύει.”

Αποσπάσματα της δικαστικής απόφασης:

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/akoma-ena-chastouki-stous-ubristes-ths-chrushs-aughs-katadikasthke-to-ethno#ixzz4W043AJ6E

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.