Δημοσκόπηση στην Κύπρο καταγράφει σε συντριπτικό ποσοστό ολοκληρωτική απόρριψη των απαιτήσεων των τούρκων

 

Δημοσκόπηση στην Κύπρο καταγράφει σε συντριπτικό ποσοστό ολοκληρωτική απόρριψη των απαιτήσεων των τούρκων

Ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο-πληροφορία δημοσιεύει η εφημερίδα «Δημοκρατία» στην παραπολιτική στήλη «Λεπτομέρειες».

Συγκεκριμένα, γράφονται τα εξής: «Κόλαφος για τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι δημοσκόπηση που έγινε μυστικά στο νησί, μετά το ναυάγιο του Μον Πελερέν. Η μεγάλη πλειονότητα των Κυπρίων απορρίπτει τις απαιτήσεις των Τούρκων: 97% τάσσεται κατά της παραμονής του στρατού κατοχής, 94% λέει “όχι”  σε εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα, 90% λέει “όχι” στην κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, 76% λέει “όχι” στην αύξηση των εποίκων, 71% λέει “όχι” στην εκ περιτροπής Προεδρία, 70% λέει “όχι” στην ισότιμη παρουσία Ελληνοκυπρίων – τουρκοκυπρίων στη διοίκηση, 61% λέει “όχι” στις αποζημιώσεις για τις περιουσίες του μέσω του φορολογικού συστήματος του τουρκοκυπριακού κρατιδίου. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, πώς μπορεί να καθίσει ξανά στο ίδιο τραπέζι με τον Ακιντζί ο Αναστασιάδης για να συζητήσει μαζί του προτάσεις που απορρίπτει ο κυπριακός λαός…»

Έχει ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι οι Κύπριοι, σε συντριπτικά ποσοστά πλειοψηφίας και παρά την εθνομηδενιστική και «εκσυγχρονιστική» προπαγάνδα ετών, τάσσονται ξεκάθαρα ενάντια στις προδοτικές συνομιλίες και τις συμφωνίες που θέλει να κλείσει ο Αναστασιάδης. Ένας τύπος με φανατική θέση υπέρ του κατάπτυστου σχεδίου Ανάν το 2004 (δεν είναι τυχαίο ότι από τότε αρκετοί τον αποκαλούν… Ανα(ν)στασιάδη), ο οποίος όμως φαίνεται ότι δεν κάνει πίσω στις αντεθνικές απόψεις του. Πολύ ενδιαφέρον, επίσης έχει και το αμέσως επόμενο σχόλιο που φιλοξενείται στην ίδια στήλη, όπου γράφονται τα εξής:

«Να σας αποκαλύψω και κάτι ακόμη: προχθές μίλησε σε ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου στην Ελβετία πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης. Και τι αποκάλυψε, λέτε; Ότι, ακόμη και αν έφευγε ο τουρκικός στρατός από το νησί, οι τουρκοκύπριοι ζητούν να περιληφθεί στη συμφωνία ρύθμιση που θα τους δίνει το δικαίωμα να τον καλούν να επέμβει, αν το κρίνουν αναγκαίο!»

Απ’ αυτό το απόσπασμα και μόνο μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε για το τι… «φέσι» έχουν ως περιεχόμενο αυτές οι συνομιλίες με τους τούρκους εισβολείς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mustikh-dhmoskophsh-sthn-kupro-dinei-se-suntriptiko-pososto-sklhrh-aporrips#ixzz4Rn5RhuRs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.