Τον τρόμο του Τσίπρα συμμερίστηκε ο Ομπάμα: Πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα ενάντια στον χείμαρρο του Εθνικισμού!

Τον τρόμο του Τσίπρα συμμερίστηκε ο Ομπάμα: Πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα ενάντια στον χείμαρρο του Εθνικισμού!

Ο Τσίπρας δεσμεύτηκε να βάλει τα «προσφυγόπουλα» στα Ελληνικά Σχολεία παρά τις αντιδράσεις των γονέων

Η συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την κατ’ ιδίαν συζήτηση μεταξύ Τσίπρα και Ομπάμα διασαφήνισε τα πλαίσια του κρυφού διαλόγου που είχαν οι δυο τους και άφησε να εννοηθούν πολύ περισσότερα, τα οποία δεν ανακοινώθηκαν.

Γνωρίζαμε ήδη από πριν την επίσκεψη Ομπάμα ότι οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί είναι το να φέρει το 4ο Μνημόνιο στην Ελλάδα, να απαιτήσει ακόμα καλύτερη υποδοχή των ισλαμιστών λαθρομεταναστών και να βεβαιωθεί ότι η Ελλάδα θα αποδεχτεί το προδοτικό σχέδιο Ανάν ΙΙ που προετοιμάζεται για την Κύπρο μας.

Τα επιπλέον στοιχεία που εξήχθησαν από την συνέντευξη Τύπου, ήταν:

α) Ο Μπαράκ Ομπάμα, απαντώντας σε ερώτηση περί των παγκόσμιων εξελίξεων και το γεγονός ότι ορθώνονται εθνικιστικές δυνάμεις σε ολόκληρο τον κόσμο, επεσήμανε την αναγκαιότητα οι ουραγοί της παγκοσμιοποίησης να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στον Εθνικισμό.

β) Ανέφερε ότι υπήρξε δέσμευση του Τσίπρα για την «εκπαίδευση» των λαθρομεταναστών. Κοινώς, υπήρξε αναφορά στα “Ωραιόκαστρα” της Ελλάδος, την αντίσταση των Ελλήνων Γονέων στην υπονόμευση της υγείας και της Παιδείας των παιδιών τους και προφανώς ο Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα τσακίσει κάθε αντίσταση!

γ) Τσίπρας και Ομπάμα συζήτησαν την αναγκαιότητα συνέχισης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δηλαδή των κυρώσεων κατά των Ελλήνων αγροτών και της Ελληνικής Οικονομίας, προς εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων.

Ο Τσίπρας από την πλευρά του ουσιαστικά αποδέχτηκε διά της σιωπής του τις δεσμεύσεις που του απέδωσε ο Ομπάμα και δεν σχολίασε περαιτέρω τα ζητούμενα, ώστε να βγουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα ζητήματα αυτά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.