Τιμή στους Ήρωες! Στήνεται Μνημείο για τον εθνομάρτυρα Σολωμό Σολωμού με έξοδα του Νότη Σφακιανάκη και μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΕΛΑΜ, Λ. Παπαγιάννη

Ύστερα από τις επίμονες ερωτήσεις του ΕΛΑΜ και με έξοδα του γνωστού τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη θα ανεγερθεί επιτέλους το Μνημείο που αρμόζει στον Εθνομάρτυρα Σολωμό Σολωμού στον Δήμο Εγκώμης.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου:

Λευκωσία: Στον Δήμο Έγκωμης και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Ηρώων, όπου βρίσκεται ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας, θα τοποθετηθεί, τελικά, το γλυπτό μνημείο προς τιμήν του 26χρονου Σολωμού Σολωμού, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 14 Αυγούστου 1996 στην προσπάθειά του να κατεβάσει την τουρκική σημαία από φυλάκιο του κατοχικού στρατού στο οδόφραγμα Δερύνειας.

Ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού είναι ο Kενάν Aκίν, έποικος, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού και υπουργός του ψευδοκράτους, εναντίον του οποίου εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Με έξοδα του λαϊκού τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη κατασκευάστηκε το γλυπτό -μνημείο προς τιμήν του Σολωμού, το οποίο, όμως, από το 1998 βρίσκεται σε ένα κοντέινερ στο λιµάνι του Πειραιά. Και αυτό διότι υπήρχαν διαφωνίες, όπως αποκαλύπτει σε επιστολή του προς τη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος για τοποθέτηση του μνημείου στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αμμοχώστου στον Δήμο Δερύνειας.

Μετά από πάροδο 18 χρόνων, ο εκπρόσωπος του καλλιτέχνη αναζήτησε και βρήκε, εν τέλει, άλλο χώρο, στα όρια του Δήμου Έγκωμης. Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας χθες στον «Φ» ο δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, δηλώνοντας, παράλληλα, πως αναμένεται η έκδοση των απαιτούμενων αδειών για τοποθέτηση του μνημείου στη λεωφόρο Ηρώων.

Η ενημερωτική επιστολή Χάσικου στη Βουλή στάλθηκε μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΕΛΑΜ Λίνου Παπαγιάννη, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις για τους λόγους που δεν έχει δοθεί η σχετική άδεια για την τοποθέτηση του μνημείου στην Κύπρο. Στην απαντητική του επιστολή προς τη Βουλή, ημερ. 27/10/2016, ο Σ. Χάσικος αναφέρει ότι ο εδώ εκπρόσωπος του τραγουδιστή Ν. Σφακιανάκη μετέφερε την επιθυμία του τραγουδιστή όπως το γλυπτό τοποθετηθεί στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αμμοχώστου στον Δήμο Δερύνειας.

Αίτημα το οποίο διαβιβάστηκε στους Δήμους Αμμοχώστου και Δερύνειας για εξέταση και λήψη απόφασης. Για να προσθέσει στην απάντησή του ο κ. Χάσικος τα εξής: «Λόγω του ότι, σήμερα, οι δύο προαναφερθέντες δήμοι φαίνεται να μην ευνοούν την τοποθέτηση του έργου στον συγκεκριμένο χώρο, ο εκπρόσωπος του καλλιτέχνη αναζήτησε και βρήκε, εν τέλει, άλλο χώρο, στα όρια του Δήμου Έγκωμης». Με τον κ. Χάσικο να διαβεβαιώνει τη Βουλή ότι θα εκδοθούν όλες οι απαιτούμενες άδειες.

Διαβάστε επίσης: ΕΛΑΜ: Φτάνουν οι δικαιολογίες – Τοποθέτηση μνημείου για τον εθνομάρτυρα Σολωμό Σολωμού ΤΩΡΑ!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/timh-stous-hrwes-sthnetai-mnhmeio-gia-ton-ethnomartura-solwmo-solwmou-uster#ixzz4P4YGFzkR

One thought on “Τιμή στους Ήρωες! Στήνεται Μνημείο για τον εθνομάρτυρα Σολωμό Σολωμού με έξοδα του Νότη Σφακιανάκη και μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΕΛΑΜ, Λ. Παπαγιάννη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.