ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016: Διαπιστώσεις και συμπεράσματα

6

 

Oλοκληρώθηκε η Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016», η μεγαλύτερη άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) για το τρέχον έτος. Σε ασκήσεις αυτού του είδους επιδιώκεται η προβολή των ΕΔ για δύο κυρίως σκοπούς, πρώτον, εξύψωση του ηθικού των Ελλήνων πολιτών, ενισχύοντας το αίσθημα ασφαλείας μέσω της προβολής του αξιόμαχου των Ελληνικών ΕΔ και δεύτερον, προειδοποίηση της κυβερνήσεως και των ΕΔ της εχθρικής χώρας, δηλαδή της Τουρκίας που μας απειλεί, για τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση ενόπλων επιχειρήσεων, επιδιώκοντας την αποτροπή. Για τους λόγους αυτούς πολλές δραστηριότητες των ΕΔ προβάλλονται από τα ΜΜΕ.

Καθήκον και υποχρέωση της Ηγεσίας του Στρατεύματος είναι η αξιολόγηση της παραπάνω ασκήσεως, να διορθωθούν τα λάθη και οι παραλείψεις, ώστε να υπάρξει το βέλτιστο αποτέλεσμα στο μέλλον. Το ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής δεν επιτρέπει εφησυχασμό, αλλά αντίθετα άμεσες λύσεις, οι οποίες πρέπει να τεθούν υπόψη της αδιάφορης εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια  πολιτικής ηγεσίας, με σκοπό να θεραπευτούν αδυναμίες, οι οποίες θα μας φέρουν με μαθηματική ακρίβεια προ απροόπτου.

Από τον καιρό που η πατρίδα μας εισήλθε με ευθύνη του πολιτικού κατεστημένου στα μνημόνια, άρχισαν ισοπεδωτικές οικονομικές πολιτικές, οι οποίες έπληξαν καίρια τις ΕΔ και το αξιόμαχο τους. Οι προϋπολογισμοί του κράτους προς το στράτευμα μειώθηκαν δραστικά και άνω του 50% με όποιο κίνδυνο συνεπάγεται. Γενιές πολεμικών αεροσκαφών αποσύρθηκαν χωρίς να αντικατασταθούν, κλάσεις πολεμικών πλοίων απεσύρθησαν χωρίς να διαφαίνεται προοπτική αντικαταστάσεως, ενώ στον Στρατό Ξηράς διεξάγεται πολύ σοβαρός αγώνας για την διατήρηση απαρχαιωμένου υλικού. Δυσκολίες υπάρχουν σοβαρές στην συντήρηση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων και στην λειτουργία τους. Είναι αξιοθαύμαστο  το έργο των στελεχών των ΕΔ, οι οποίοι απουσία κονδυλίων, μετέρχονται απίστευτων ευρεσιτεχνιών ώστε να διατηρηθεί το αξιόμαχο του στρατού μας και των τριών κλάδων. Δεν απέχει μακράν η δήλωση του κ. Α/ΓΕΣ ο οποίος με απόγνωση αναγκάζεται να ομολογήσει δημοσίως ότι, ο ΕΣ λαμβάνει το 1/3 από αυτό το οποίο χρειάζεται για να λειτουργήσει.

 

Σαν μην έφταναν τα μνημόνια ένα ακόμη πλήγμα χτυπά τις ΕΔ που δεν είναι άλλο από την εισβολή  εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών στα ακριτικά νησιά του Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου, αλλά και στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες. Δυστυχώς η τωρινή κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων κατεχόμενη από ιδεοληψίες και συμπλέγματα, ανέθεσε εξ ολοκλήρου την κατασκευή, την φροντίδα και την σίτιση των κέντρων φιλοξενίας στις ΕΔ και μάλιστα με κονδύλια προερχόμενα από τους ήδη μειωμένους  τους προϋπολογισμούς. Κατέστησαν λοιπόν τα στελέχη των ΕΔ υπηρετικό προσωπικό των λαθρομεταναστών, με άμεσο κίνδυνο της υγείας τους από λοιμώδεις ασθένειες, τις οποίες έφεραν από την Ασία και την Αφρική. Κραυγές απογνώσεως από Έλληνες Αξιωματικούς των παραπάνω ακριτικών νησιών, των οποίων απορρίπτονται προϋπολογισμοί συντηρήσεως, αλλά ελάμβαναν αυστηρές διαταγές που τους υποχρέωναν την προμήθεια ηλεκτρονικών παιχνιδιών τύπου playstation  για την τέρψη των παράτυπων μεταναστών. Έτσι παρά την επιταγή του Συντάγματος που προβλέπει  την ασφάλεια των χερσαίων και θαλασσίων εναερίων συνόρων της πατρίδας μας βλέπουμε ότι σύσσωμο το αντισυνταγματικό τόξο συμφώνησε με την επικίνδυνη τωρινή κυβέρνηση να ανατεθούν στις ΕΔ αλλότρια καθήκοντα.

Όπως προαναφέρθηκε, η άσκηση δεν αφορά μόνον του Έλληνες, αλλά και τον αντίπαλο, τον οποίο πρέπει να προσδιορίσουμε και να παρακολουθούμε. Λίγες μέρες πριν την άσκηση, στις 29/9/16, παρακολουθήσαμε ένα μικρό μέρος από μία διάλεξη, ομιλία του Ερντογάν σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας, που ξεσήκωσε τον κόσμο εντός και εκτός Τουρκίας, η οποία μπορεί να συνδεθεί και να θεωρηθεί ως αφορμή για την φανερή εκδήλωση της υπεροψίας του νεοσουλτάνου. Τα ΜΜΕ προέβαλαν το απόσπασμα αυτό, καθώς και τις απαντήσεις διαφόρων πολιτικών, οι οποίοι δεν έχουν αντιληφθεί σε ποιόν απάντησαν, σε ποιον απευθύνθηκαν.

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής στις 2/10/16, στην εκδήλωση για τα 1.000 φύλλα της ομότιτλης εφημερίδας, με καθαρό λόγο παρουσίασε την πολιτική διάσταση της συνθήκης της Λωζάννης και ξεκαθάρισε όλο το σκηνικό, μέσα από την ιστορική διάσταση των γεγονότων της εποχής, αναφέροντας τα λάθη της τότε πολιτικής ηγεσίας με τα οποία φτάσαμε σε μια συνθήκη, ταφόπλακα της Μεγάλης Ελλάδος.

Στο σημείο αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι ο Εθνικισμός εξετάζει τα γεγονότα στον πλανήτη με κέντρο την πατρίδα μας, χωρίς όμως να παραβλέπει τι συμβαίνει στο εγγύς περιβάλλον, αλλά και στον ευρύτερο χώρο, ώστε να εξασφαλίσει το εθνικό συμφέρον για το σύνολο των πολιτών του κράτους μας, αλλά και όλους τους Έλληνες στον πλανήτη. Για τον λόγο αυτό κριτική πρέπει να γίνει όχι μόνον στον αντίπαλο, αλλά και προς τον Ατλαντικό, την νατοϊκή «συμμαχία», ώστε να φωτίσει τον εκεί χώρο και να προβληματίσει για την πολιτική των από εκεί διαχειριστών της παγκοσμιοποίησης.

Στις 23/9/16, στα πλαίσια διαλέξεως στο Harvard Kennedy School, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Stoltenberg είπε ότι η Τουρκία είναι πολύ αξιόλογος και ουσιαστικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ γιατί η γεωγραφική θέση της βρέχεται από την Μαύρη Θάλασσα, και είναι κοντά στην Κριμαία. Συνορεύει με την Γεωργία, το Ιράκ και την Συρία. Φιλοξενεί 3.000.000 πρόσφυγες. Διαδραματίζει καίριο ρόλο στην καταπολέμηση του ISIL. Η απόπειρα πραξικοπήματος ήταν μία προσπάθεια να ανατρέψουν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Η Τουρκία έχει δικαίωμα να προστατεύσει τον εαυτό της. Έχει υποστεί τρομοκρατικές επιθέσεις και έχει το δικαίωμα να ασκήσει δίωξη όσων βρίσκονται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Από τα λόγια αυτά προκύπτει το ενδιαφέρον του ΝΑΤΟ για την Τουρκία. Από το γεγονός ότι στην διάλεξη δεν ακούστηκε το παραμικρό για την χώρα μας, προκύπτει η αδιαφορία τους για την Ελλάδα. Ο λόγος είναι διπλός, η κυβέρνηση τους εξυπηρετεί και η κατάσταση βαίνει όπως την έχουν σχεδιάσει. Η «συμμαχία» αναζητά νέα κράτη και αναδιατάσσεται.

Το συμπέρασμα που εξάγεται από τις ειδήσεις αυτές είναι ότι το γεωπολιτικό περιβάλλον επηρεάζει με τις εξελίξεις τον αντίπαλο και πρέπει να εξετάζεται σε τέτοιες διακλαδικές ετήσιες ασκήσεις κάθε εξέλιξη και συμπεριφορά, προσδιορίζοντας τον εχθρό και τους συνασπισμούς που θα τον υπερασπιστούν έμμεσα ή άμεσα.

Θα ολοκληρώσουμε με την απάντηση στις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες αυτά που σχεδιάζονται να γίνουν φέτος στην άσκηση, είναι περιορισμένα λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας και ειδικότερα λόγω των οικονομικών περικοπών που έγιναν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, που είχε προβλέψει τι θα γίνει στις ΕΔ, με δύο δηλώσεις χάραξε την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η πατρίδα μας.

Στις 7 Ιουλίου 2012 δήλωσε: «Πιστεύουμε εξαρχής ότι τα θέματα που αφορούν την Εθνική Άμυνα και την Δημόσια Τάξη θα έπρεπε να έχουν εξαιρεθεί από τους περιορισμούς του μνημονίου, γιατί χωρίς ισχυρή Εθνική Άμυνα και χωρίς κοινωνική ασφάλεια δεν υπάρχει Εθνική Ελευθερία.»

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2012 είπε: «Ούτε ένα ευρώ λιγότερο για τις Ένοπλες Δυνάμεις.»

ΤΟΜΕΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ, Φ. 169)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star