Η φωνή της αλήθειας

 

Στην Eλληνική γη θα αναπαυθούν τα οστά των Καταδρομέων της Α’ Μοίρας Καταδρομών και του πιλότου του Noratlas. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 1974 15 αεροσκάφη τύπου Noratlas συμμετείχαν στην επιχείρηση αερομεταφοράς Ελλήνων καταδρομέων από την Κρήτη στην Κύπρο. Εξ αυτών 12 αεροσκάφη που συμμετείχαν στην αποστολή «ΝΙΚΗ» προσγειώθηκαν επιτυχώς στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας. Ένα όμως καταρρίφθηκε από φίλια πυρά, καθώς το κωδικοποιημένο σήμα που ενημέρωνε τους Κυπρίους για την άφιξη των αεροσκαφών “άργησε” να φθάσει, είτε κατά λάθος είτε σκοπίμως, στοιχίζοντας την ζωή του τετραμελούς πληρώματός του και 29 καταδρομέων.

Για την ελλαδική πολιτεία, ο πόλεμος της Κύπρου δεν έγινε ποτέ. Οι μαχητές του 1974 αφέθηκαν να ζουν ξεχασμένοι παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που κάποιοι αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν, αφού για την Αθήνα, ο πόλεμος δεν κηρύχθηκε ποτέ.

Τώρα που η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία έσπευσε να είναι παρούσα στην παραλαβή των οστών, δίνοντας μια ακόμη παράσταση πατριωτισμού ώστε να χτιστεί το καταρρακωμένο προφίλ του «Δεξιού» συνέταιρου και του «πατριωτικού» προφίλ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτιόμαστε αν έχει προβλεφθεί τιμητική σύνταξη για τους απογόνους των πεσόντων που η Πολιτεία αντιμετώπιζε μέχρι χθες ως φαντάσματα…

Ο εύκολος αντίλογος είναι πως δεν υπάρχουν χρήματα. Η απάντησή μας είναι πως χρήματα υπάρχουν, αρκεί τα κόμματα της διαφθοράς, αυτά που λυμαίνονται τα κρατικά έσοδα της Ελλάδος από την Μεταπολίτευση και εντεύθεν, να εξοφλήσουν τα «δανεικά κι αγύριστα», εις την νιοστή πολλαπλάσια αυτών που οφείλει ένας μέσος Έλληνας που είχε την αφέλεια να πιστέψει τους πολιτικάντηδες αρχηγούς και βουλευτές τους, και να αγοράσει με δάνειο ένα σπίτι.

Η υπόθεση των κομματικών δανείων δεν εμπεριέχει διμερείς αντιδικίες όπως στην περίπτωση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, είναι πολύ απλή, και γρήγορη η επίλυσή της.  Όπως αποκάλυψε στον βουλευτή Αττικής της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ανώτατος τραπεζίτης κατά την εξέτασή του στην συσταθείσα Επιτροπή της Βουλής, τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», της διαφθοράς και των μνημονίων, δεν πρόκειται να πληρώσουν τα χρέη τους ούτε σε 200 χρόνια!

Προτείνουμε λοιπόν, στο όνομα της ισονομίας και της ισοπολιτείας που διακρίνουν την Δημοκρατία, η ίδια ρύθμιση να ισχύσει για όλους τους Έλληνες δανειολήπτες.

Αλλά ποιος πολιτικός και ποιο πολιτικό κόμμα έχει το θάρρος να κάνει τέτοια ρύθμιση, όταν καθ’ ομολογίαν του ίδιου τραπεζίτη στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, η Τράπεζα της Ελλάδος ελέγχεται από Γερμανούς τραπεζίτες; Ποιοι είναι άραγε οι Γερμανοτσολιάδες, κύριε Τσίπρα και κύριε Μητσοτάκη;

Όπως εύστοχα και με παρρησία τόνισε ο παλαίμαχος πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και σήμερα προπονητής και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Αθλητών Μπάσκετ, Στηβ (Στυλιανός) Γιατζόγλου, οι Έλληνες Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής «δεν έχουν υπογράψει 40 μνημόνια. Η χώρα δεν έχει φτάσει σε αυτήν την κατάσταση εξαιτίας αυτών».

Η Χρυσή Αυγή όχι μόνον δεν έχει πάρει «θαλασσοδάνεια» αλλά με φωτογραφική διάταξη της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της έχει αφαιρεθεί ακόμη και η κρατική επιχορήγηση την οποία δικαιούται και την οποίαν διέθετε σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Βεβαίως, οι διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής έθεταν σε προτεραιότητα τους Έλληνες, ενώ οι πολιτικές των κομμάτων του δολοφονικού μνημονιακού τόξου παίρνουν τα χρήματα του αγρίως φορολογούμενου Ελληνικού Λαού για να ταΐσουν, να στεγάσουν, να εκπαιδεύσουν και να περιθάλψουν τους μουσουλμάνους, ασιάτες και αφρικανούς απρόσκλητους αποίκους στην Πατρίδα μας.

Είναι δε ενδεικτική του θράσους των πολιτικάντηδων, η ομολογία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του στον Guardian, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται η μεταφορά ατόμων που ανήκουν σε «ευάλωτες ομάδες» από τα νησιά στην ενδοχώρα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Με τους εισβολείς να καταφθάνουν κατά εκατοντάδες στα νησιά μας και στον Έβρο, με προκάλυμμα παιδιά, και με την ποιοτική τους σύσταση να δείχνει άνδρες νεαρής ηλικίας και εμπειροπόλεμους, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η μεταναστευτική απειλή δεν είναι πλέον πρόβλημα «των άλλων» αλλά κάθε Έλληνα, σε κάθε γειτονιά, πόλη και χωριό.

Ένας ακόμη πόλεμος που ακόμη δεν έχει κηρυχθεί…

Ειρήνη Δημοπούλου – Παππά

(Φ. 169)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star