ΕΓΕΡΘΗΤΙ: Ερντογάν – Τσίπρας: Δυο «αδελφοί» ηγέτες

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας “Εμπρός”, Ειρήνης Δημοπούλου – Παππά στην στήλη “Εγέρθητι”

H λαϊκή ρήση «πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» βρίσκει πολιτικό αντίκρυσμα στο ηγετικό δίδυμο των Τσίπρα –Ερντογάν. Προκάτοχοί τους έχουν επίσης έρθει πολύ κοντά με κουμπαριές και ζεϊμπέκικα, αλλά αυτοί οι δύο φαίνεται πως έχουν αποκτήσει την σχέση μέντορα και μαθητή. Αυτό αποδεικνύουν οι προτεραιότητες που θέτουν και οι μεθοδεύσεις που ακολουθούν. Η αρχική περίοδος διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χαρακτηρίστηκε από πειραματισμούς αναρχο-αριστερίστικης εμπνεύσεως, πετροπόλεμο χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και τακτική καταλήψεων Λυκείου Αμπελοκήπων. Οι ευρωπαϊκές καραβάνες, εκπαιδευμένες στα λιβάδια της Στάζι, δεν επρόκειτο βεβαίως να «μασήσουν» το νταηλίκι των σηκωμένων μανικιών και των σακιδίων πλάτης που προσγειώθηκαν από τον πλανήτη των Εκαλιωτών επαναστατών στην πρωτεύουσα του Βρυξελλιώτικου ευρωμπαρόκ.

Σύντομα οι «ψιλές» στις σαραντάχρονες πρωθυπουργικές παρειές έδωσαν την θέση τους στην ειρωνεία και την καταφανή απαξίωση, και όταν η ψυχολογία των Tsipras και Tsakalotos βρέθηκε να σέρνεται στους διαδρόμους της Ε.Ε. (Βαρουφάκης και Δραγασάκης ήσαν εξ αρχής από άλλο, υπερατλαντικό σενάριο), η Ελληνική πολιτική ηγεσία βρέθηκε πλήρως απομονωμένη. Ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του greek kamaki με τα πουκάμισα-τραπεζομάντηλα, και την υπαναχώρηση της νέας κυβέρνησης του βουνού του «δεξιοπατριώτη» Καμμένου, από το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού, το καλοκαίρι του 2015, ο Πρωθυπουργός βρέθηκε κλειδωμένος έξω από τις αυλές των Ευρωπαίων αυτοκρατόρων, που πλέον δεν καταδέχονταν ούτε τα ψίχουλα του παντεσπανιού τους να χαλαλίσουν για το Greek remali. Με τους νοτιοαμερικανούς φίλους του να αποτελούν παραδείγματα προς αποφυγήν, όχι λόγω κακών ιδεών αλλά λόγω κοιλιόδουλων συμφερόντων σισύφειας αντοχής, ο κ. Τσίπρας κατέληξε εξαιρετικά μόνος.

Φαίνεται πως τότε αντελήφθη τον νεοσουλτάνο Ταγίπ να γνέφει από την άλλη μεριά του Βοσπόρου. Με το ένα πόδι στην Ουάσιγκτον και το άλλο στις Βρυξέλλες, βρέθηκε να επιχειρεί ένα θεαματικό σπαγγάτο, ανοίγοντας την χώρα στις τουρκικές λάντζες που διέσχιζαν το Αιγαίο υπό το “1000 κεφάλια από γκιαούρηδες δεν μπορούν να ξεπλύνουν αυτό το μίσος. Να έλιωνα με πέτρες τα κεφάλια 30.000 απ΄ αυτούς. Να ξερίζωνα με τανάλια τα δόντια 10.000 απ΄ αυτούς. Να πετούσα 100.000 πτώματα απ΄ αυτούς στο ποτάμι”. Ο λιλιπούτειος Πρωθυπουργός επεστράτευσε τα κυβερνητικά θωρηκτά, τον ΥΠΕΞ Κοτζιά, τον ΥΠΕΘΑ Καμμένο, και τον Παιδείας Φίλη. Οι δύο πρώτοι ακολουθούν την πολιτική κατευνασμού με στόχο την αποφυγή πολεμικής σύρραξης. Ο τρίτος, έχει αναλάβει τους αντιπερισπασμούς.

Ο Ερντογάν, σε συνέχεια του πραξικοπήματος-οπερέτα της 15ης Ιουλίου, που του έδωσε την αφορμή για το πογκρόμ κατά των αντιφρονούντων, πλέον των διώξεων εναντίον δημοσιογράφων, καρατόμησε πάνω από 3.000 δικαστικούς, 15.000 εκπαιδευτικούς και 12.000 αστυνομικούς. Αυτό το τελευταίο εξηγεί εν μέρει και την προθυμία των εδώ συναδέλφων τους, να πνίξουν ανενόχλητοι στα χημικά τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Γενιτσαρισμός εν πλήρη εξελίξει! Δηλωτικό της σουλτανικής τακτικής είναι το ερωτηματολόγιο που καλούνται να συμπληρώσουν οι εκπαιδευτικοί και το οποίο περιλαμβάνει παγίδες όπως «Τι αισθάνθηκες στο πάρκο Γκεζί» (πρόκειται για το πάρκο στην πλατεία Ταξίμ, θέατρο σφοδρών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων), «Τι φαγητό μαγειρεύεις» (ώστε να αλιευθούν οι «σωστοί» μουσουλμάνοι), «Ματς βλέπεις;» (όπου διαχωρίζονται οι πιθανοί αντιδραστικοί οπαδοί) και «Απαριθμήστε τις τρομοκρατικές οργανώσεις» (ώστε να αλιευθούν οι συμπαθούντες Κούρδων και Γκιουλέν).

Κάθε ομοιότητα με τις κυβερνητικές προτεραιότητες, το μέτωπο με την Παιδεία και την Εκκλησία, την ώρα που η Ελλάδα «καίγεται» από τα οικονομικά μέτρα και την αθρόα μεταναστευτική εισβολή, είναι βεβαίως συμπτωματική. Ακόμη και στην πολιτική του απέναντι στους δήμους όπου όπως αποκαλύψαμε στο περασμένο φύλλο του ΕΜΠΡΟΣ σχεδιάζεται η τοποθέτηση Επιτρόπων, ο κ. Τσίπρας παίρνει ιδέες από τον Ερντογάν. Ο μέντοράς του διορίζει επιτρόπους στους δήμους, με πιο πρόσφατο τον Δήμο Χάνι του Ντιγιαρμπακίρ, όπου λόγω της προφυλάκισης του δημάρχου ως προερχόμενου από το DBP, διορίστηκε ως επίτροπος ο έπαρχος του Κοτζάκιοϊ. Kολλημένος καθώς είναι στα σχοινιά λόγω της εξαθλίωσης του λαού και των εσωτερικών προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας παίρνει ιδέες από τον Ερντογάν και εφαρμόζει σταλινικής εμπνεύσεως «μεταρρυθμίσεις» στην Παιδεία και τα ΜΜΕ, κλείνοντας τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ ετοιμάζεται να «ρίξει μαύρο» και στις ως τώρα ελεύθερες φωνές του διαδικτύου.

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να έχει διαβεβαιώσεις από τους δανειστές του κόμματος και της κυβερνήσεώς του, ότι θα κρατηθεί στην εξουσία ώσπου να διαμορφωθεί το προφίλ του «Κούλη» κατά αναλογίαν του «Γιωργάκη»- γελοίος, ακίνδυνος και στην πράξη καταστροφικός. Άλλωστε οι ΜΚΟ υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματός έχουν αναλάβει λαθρολάγνες φιλανθρωπίες εκατομμυρίων ευρώ. Ομοίως ο κ. Ερντογάν μπορεί να δέχεται χτυπήματα στην πλάτη από την κομσομόλα κομμουνίστρια Μέρκελ, αλλά γνωρίζει ότι οι εξελίξεις είναι ταχείες και δεν τον ευνοούν. Η Συνθήκη της Λωζάνης την οποίαν δήθεν αμφισβητεί επιβάλλει την αποστρατικοποίηση της ζώνης των Στενών των Δαρδανελίων, και, μετά τους παλλικαρισμούς με την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού, έμαθε πως η Ρωσία δεν αστειεύεται. Η Τουρκία μπορεί να εξάγει μουσουλμάνους εισβολείς, και να απειλεί στο Αιγαίο, αλλά είναι περιορισμένη στα νερά του Βοσπόρου, τουλάχιστον μέχρις ότου η Ρωσία με την συνεργασία μιας ισχυρής Εθνικής Ελληνικής ηγεσίας, αλλάξουν τον χάρτη της περιοχής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/erntogan-tsipras-duo-adelfoi-hgetes#ixzz4MbCLXNQF

One thought on “ΕΓΕΡΘΗΤΙ: Ερντογάν – Τσίπρας: Δυο «αδελφοί» ηγέτες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.