Οι αλβανοί «καρφώνουν» την προδοσία Κοτζιά: Έχουμε συζήτηση για το θέμα των «τσάμηδων» – Το ξέρουν και στην Κομισιόν!

Οι αλβανοί «καρφώνουν» την προδοσία Κοτζιά: Έχουμε συζήτηση για το θέμα των «τσάμηδων» - Το ξέρουν και στην Κομισιόν!

Εξηγήσεις απαιτούνται περί του ζητήματος που εγέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την δήλωση του αυστριακού επιτρόπου Χαν, σύμφωνα με την οποία η Κομισιόν «επικρότησε το γεγονός πως Ελλάδα και Αλβανία εξετάζουν τη θέσπιση κοινού μηχανισμού, που θα συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την επίλυση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων», στα οποία – όπως ανέφερε ο Χάν – περιλαμβάνονται η οριοθέτηση της ελληνοαλβανικής υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών, τα δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες και το “τσαμικό ζήτημα”.

Επί του ζητήματος, ο Κοτζιάς επαναλαμβάνει συνεχώς ότι το ζήτημα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση και ότι τα ΜΜΕ προσπαθούν να του προσάψουν κάτι που δεν έχει κάνει, για τους δικούς τους λόγους. Έχοντας κατά νου την ποιότητα των ελλαδικών ΜΜΕ θα ήταν απολύτως φυσιολογικό να πιστέψει κανείς ότι ο Κοτζιάς δεν ψεύδεται. Θα ήταν επίσης φυσιολογικό να τον πιστέψει κανείς εφόσον δεν θα ήθελε να πιστέψει ότι δύναται να υπάρξει τέτοιου μεγέθους προδοσία.

Μία νέα εξέλιξη στο ζήτημα έρχεται να εγείρει νέα ερωτήματα και μάλλον να γείρει την πλάστιγγα εις βάρος του Κοτζιά. Συγκεκριμένα, ο αλβανός ΥΠΕΞ, Ντίτμιρ Μπουσάτι, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Report TV, φέρεται να δήλωσε ότι η Αθήνα έχει συμπεριλάβει στα υπό εκκρεμότητα διμερή ζητήματα τα οποία συζητούν οι δύο χώρες και το λεγόμενο «τσάμικο».

Μάλιστα, έκανε λόγο και για αλληλογραφία μεταξύ των υπουργείων, η οποία έχει έλθει σε γνώση του επιτρόπου Χαν και λέει ότι από αυτήν την αλληλογραφία απορρέει και η δήλωσή του. Θύμισε μάλιστα το γεγονός ότι ο Χαν στην σχετική δήλωσή του ανέφερε ότι: «η Επιτροπή επικρότησε τις προσπάθειες αυτές, εκφράζοντας επιδοκιμασία για την εν λόγω σημαντική νέα διπλωματική δέσμευση σε ανταλλαγή επιστολών με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος».

Μπορεί ο Κοτζιάς να πληροφορήσει τον Ελληνικό Λαό περί του περιεχομένου των επιστολών που είχε με τον Επίτροπο, ώστε να γνωρίζει ο Λαός ποιος προωθεί τέτοια εξωφρενικά αντεθνικά ζητήματα;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-albanoi-karfwnoun-thn-prodosia-kotzia-echoume-suzhthsh-gia-to-thema-twn#ixzz4MJ8FejY1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s