Η κατάρριψη του αριστερού σοφίσματος: “οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;”

Η κατάρριψη του αριστερού σοφίσματος: “οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;”

Στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της “Εφημερίδας των Συντακτών” με ημερομηνία διαβάζουμε το γνωστό αριστερό σόφισμα σε μορφή συνθήματος “οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;”. Προφανώς το παραπάνω σύνθημα είναι καθαρά ένα σόφισμα. Στην επιστήμη της φιλοσοφίας με τον όρο σόφισμα χαρακτηρίζεται ένας συλλογισμός που έχει αφετηρία κάποιες αληθινές ή αληθοφανείς προτάσεις, αλλά καταλήγει είτε αφαιρετικά είτε προσθετικά είτε με κάποιο άλλο δυσδιάκριτο λογικό σφάλμα σε συμπεράσματα που είναι ψευδή ή άσχετα αλλά που παρουσιάζονται μέσω της επιχειρηματολογίας του σοφίσματος ως αληθή ή σχετικά.

Ένας άλλος επιστημονικός όρος για το σόφισμα είναι ο ψευδώνυμος συλλογισμός. Πρόκειται δηλαδή για  συλλογισμό που χρησιμοποίει ένα ιδανικά εύηχο λογοπαίγνιο για να προκαλέσει αδικαιολόγητη σύγχυση, ντροπή, τύψεις και γενικά δυσφορία σε ακροατήριο που έχει αντίθετες πεποιθήσεις από τον προπαγανδιστή του σοφίσματος.

Ειδικότερα λοιπόν σε αυτή την περίπτωση ας καταρρίψουμε το σόφισμα.

1. “Οι παππούδες μας πρόσφυγες”. Ναι, οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες, επειδή κατεσφάγησαν και εκδιώχτηκαν από το τουρκικό κεμαλικό στρατό χωρίς έλεος και στην Σμύρνη και στην Κωνσταντινούπολη και σε όλη την Μικρά Ασία. Είναι πραγματικά λυπηρό να χρησιμοποίει η εν λόγω εφημερίδα αυτή την φράση αυτήν ιδιαίτερα την εποχή που είναι μέσα στην περίοδο της 13ης με την 17η Σεπτεμβρίου και υπάρχει έντονη η μνήμη της καταστροφής της Σμύρνης. Ενώ θα έπρεπε να επεκταθούμε περισσότερο, παραθέτουμε την δήλωση του Αμερικανού Πρόξενου στην Σμύρνη Τζωρτζ Χόρτον (George Horton) που είχε πει σχετικά με τις σφαγές κατά των Ελλήνων και των Αρμενίων από τους τούρκους: «Ένα από τα δυνατότερα συναισθήματα που πήρα μαζί μου απ’ τη Σμύρνη ήταν το συναίσθημα της ντροπής, διότι ανήκα στο ανθρώπινο γένος».

2. “Οι γονείς μας μετανάστες”. Ναι, αρκετοί από τους γονείς μας ήταν μετανάστες. Ειδικότερα στην περίοδο της μεταπολίτευσης από το 1974 και μετά η Ελλάδα μαστίζεται  από κυβερνήσεις που δεν ευνοούν τον βιοπορισμό των Ελλήνων και αναγκάζουν μια μεγάλη πλειοψηφία να φύγει ως οικονομικοί μετανάστες σε όλες τις χώρες. Βέβαια εκεί που πήγαν αποδέχθηκαν τους νόμους και σεβαστήκαν τα έθιμα των άλλων λαών. Συνεισέφεραν στην άνοδο του δικού τους βιοτικού επιπέδου αλλά και γενικότερα στην άνθηση της οικονομίας της χώρας υποδοχής. Δεν έγιναν εγκληματίες. Δούλεψαν σκληρά και τίμησαν την αξία της του Έλληνα στα πέρατα της Γης.

3. “εμείς ρατσιστές;”. Στην προκειμένη περίπτωση η προπαγανδιστική φυλλάδα των συντακτών χρησιμοποίει το παραπάνω σόφισμα για την αποδόμηση αντιδράσεων σχετικά με την εισαγωγή ανήλικων λαθρομεταναστών στην δημόσια εκπαίδευση. Το ασύνδετο των Ελλήνων θυμάτων από τον τουρκικό στρατό και η εσκεμμένη υπανάπτυξη της Ελλάδος στην μεταπολίτευση που ανάγκασε την μετανάστευση των Ελλήνων στην Ευρώπη και Αμερική έχει σχέση με το αν θα πρέπει υποχρεωτικά με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ να δεχτούμε ανήλικους λαθρομετανάστες με αμφίβολο ιατρικό μητρώο και πολύ διαφορετικά ήθη και έθιμα που δεν αφομοιώνονται σε άλλες κοινωνίες στα δημοτικά σχολεία μας;

Η γνωστή αριστερή φυλλάδα έχει επίτηδες αφιερώσει και το 80% της επιφάνειας του πρωτοσέλιδου σε αυτό το θέμα, μετατρέποντας εσκεμμένα το πρωτοσέλιδο σε πόστερ. Ένα πόστερ που προσπαθεί να επιτεθεί στην γενναία απόφαση που πήραν οι Έλληνες γονείς και κηδεμόνες στο Ωραιόκαστρο να προστατέψουν τα παιδιά τους. Να προστατέψουν τα παιδιά τους από την καταστροφική μανία που έχει πιάσει την ανθελληνική σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τωρινό δεκανίκι την ΝΔ, το Ποτάμι και τον Λεβέντη. Να προστατέψουν τα παιδιά τους από όλες τις μεταδοτικές αρρώστιες που σέρνουν πάνω τους ένα μεγάλο ποσοστό των λαθρομεταναστών.

Βέβαια η ανθελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν τοποθέτησε τους ανήλικους λαθρομετανάστες σε ιδιωτικά σχολεία. Κανένας ιδιωτικός φορέας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα δεχόταν για όλα τα χρήματα του κόσμου τέτοια κατάσταση. Γιατί την επόμενη αμέσως μέρα όλοι οι Έλληνες που πληρώνουν ένα υψηλό οικονομικό τίμημα για να είναι τα παιδιά τους σε σωστή αγωγή σώματος και πνεύματος, δηλαδή να είναι υγιή, θα τα απόσυραν άμεσα και θα τα έγραφαν σε άλλο ιδιωτικό σχολείο που δεν θα ανεχόταν αυτή την κατάσταση. Βέβαια οι ίδιοι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και η ΝΔ στέλνουν κατά πλειοψηφία τα παιδιά τους σε ιδιωτικά πανάκριβα σχολεία και όχι στα δημόσια που αυτή τη στιγμή μπορούν και νομοθετούν.

Άρα εδώ παραθέτουμε την δική μας επιχειρηματολογία:

Οι Παππούδες μας βίαια ξεριζωμένοι και δολοφονημένοι από μουσουλμάνους.

Οι γονείς μας θύματα εκμετάλλευσης στην ξενιτιά.

Εμείς πόσο ακόμη θα παραμένουμε θύματα της καταστροφικής σοφιστείας της αριστεράς;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-katarripsh-tou-aristerou-sofismatos-oi-pappoudes-mas-prosfuges-oi-goneis#ixzz4KMSs6aaC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.