ΦΡΙΚΗ: Αποκαλύφθηκαν 72 ομαδικοί τάφοι και 15.000 θύματα τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία

ΦΡΙΚΗ: Αποκαλύφθηκαν 72 ομαδικοί τάφοι και 15.000 θύματα τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία

Το Associated Press αποκαλύπτει 72 ομαδικούς τάφους του ISIS στους οποίους υπάρχουν σκελετοί και πτώματα τουλάχιστον 15.000 ανθρώπων. Όπως αναφέρει το πρακτορεί, οι τάφοι βρέθηκαν σε 17 διαφορετικά σημεία στη Συρία, ενώ υπάρχουν άλλοι 16 ομαδικοί τάφοι εντός των συνόρων του Ιράκ.

Ο αριθμός των νεκρών υπολογίζεται βάσει μαρτυριών από επιζώντες, από τις προπαγανδιστικές αναφορές του Ισλαμικού Κράτους στα μέσα που ελέγχει. Τα περισσότερα σημεία ταφής βρίσκονται στο βουνό Σινζάρ της Συρίας, ενώ οι εκσκαφές έχουν αρχίσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σε έναν από τους τάφους βρέθηκαν σκελετοί ανθρώπων που εκτιμάται από τα ρούχα τους πως ανήκουν στη φυλή Γιαζίντι. Οι εκτελέσεις έγιναν στα πλαίσια εθνοκάθαρσης που έκαναν οι τζιχαντιστές του ISIS σε πολλές περιοχές όπου σημειωνόταν αντίσταση.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή του το Αssociated Ρress, οι τάφοι στη Συρία είναι πιο εύκολα προσβάσιμοι, ενώ στο Ιράκ όπου το έδαφος είναι πιο επικίνδυνο για την πραγματοποίηση εκσκαφών. Οι ιρακινές αρχές δεν μπορούν καν να μαντέψουν τον αριθμό των νεκρών που βρίσκονται θαμμένοι μέσα στους τάφους. Η μεγαλύτερη σφαγή του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται πως έγινε στη βάση Σπάιχερ στο Ιράκ, όπου βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από 1.500  στρατιώτες από τα χέρια των τζιχαντιστών, οι οποίοι μάλιστα είχαν δημοσιεύσει και φωτογραφίες.

Διευκρινίζεται ότι οι τζιχαντιστές είναι σουνίτες εξτρεμιστές και έχουν ασπαστεί μια νέα, δική τους αντίληψη του τζιχάντ. Αρνούνται μάλιστα να αναγνωρίσουν τους σιίτες ως γνήσιο κλάδο του Ισλάμ και τους χαρακτηρίζουν “άπιστους”.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/frikh-apokalufthhkan-72-omadikoi-tafoi-kai-15.000-thumata-tzichantistwn-se#ixzz4ItLBQ7YM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star