Η φωνή της αλήθειας-Εθνική Εφημερίδα Εμπρός φ.163

Χωρίς τίτλο.jpg

Πυρετώδεις οι διεργασίες στα ανοιχτά εθνικά μας ζητήματα. Όπως δείχνει η δραστηριότητα του τελευταίου δεκαημέρου του Αυγούστου, δρομολογούνται οι  διαδικασίες για επιτάχυνση των διμερών «προσεγγίσεων» εν όψει της κατ’ ευφημισμόν διαπραγματεύσεως, δηλαδή προ των νέων αιματηρών μέτρων τα οποία θα λάβει η μνημονιακή συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, να του διαβιβάσει τις εντυπώσεις του από τις συνομιλίες που είχε με την τουρκική κυβέρνηση μια μέρα πριν στην Αγκυρα, καθώς και με τον επικεφαλής των τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδει το ΡΙΚ, ο Μπάιντεν διαβίβασε στον Αναστασιάδη ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται την ανάγκη λύσης του Κυπριακού και στηρίζει την διαπραγματευτική διαδικασία.

Την ίδια μέρα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισκέφθηκε τα Σκόπια, αποδεχόμενος, όπως ανακοινώθηκε, την πρόσκληση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικόλα Πόποσκι προκειμένου να είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Διάσκεψη των πρέσβεων του γειτονικού κρατικού μορφώματος.

Η επίσκεψη Κοτζιά περιλάμβανε όμως ακόμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας Εμίλ Ντιμίτριεφ, και τον πρόεδρο Γκεόρκγε Ιβάνοφ, και κατ’ ιδίαν συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον ομόλογό του Νικόλα Πόποσκι. Διόλου ακαδημαϊκή, με δυο λόγια, η επίσκεψη. Ο Κοτζιάς  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών και στη συνεργασία που έχει εγκαινιάσει η Ελλάδα με την ΠΓΔΜ αλλά και με την Αλβανία και την Βουλγαρία. Τα αποτελέσματα της Ελληνικής υποχωρητικότητας, ιδιαιτέρως στην περίπτωση της Αλβανίας, γίνονται συνεχώς αντιληπτά, προσφάτως δε με την αφαίρεση των περιουσιών των Ελλήνων της Χειμάρρας.

Οι ηγεσίες Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ πρόκειται να συναντηθούν τον προσεχή Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη ενώ ενδέχεται να πραγματοποιήσουν και από κοινού επίσκεψη στο Άγιο Όρος. Μάλιστα, από το 2017 θα συναντώνται κάθε έξι μήνες σε πόλεις και των τεσσάρων χωρών.

Τα ΜΟΕ που προωθούν Ελλάδα – FYROM αφορούν το ενεργειακό (βελτίωση ενεργειακών συνδέσεων και της γραμμής αερίου), το εμπόριο, τις επιχειρήσεις, την ασφάλεια, τις μεταφορές, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την παιδεία.

Αν διαβάσουμε ανάμεσα στις γραμμές της επίσημης ανακοίνωσης θα αντιληφθούμε ότι ενθαρρύνεται η μετακίνηση των Ελληνικών επιχειρήσεων στον φορολογικό παράδεισο Σκοπίων-Βουλγαρίας, και προωθείται η άμβλυνση των ιστορικών διαφοροποιήσεων στα σχολικά βιβλία, όχι βεβαίως από πλευράς Σκοπίων, αλλά από Ελληνικής πλευράς. Δεν αποκλείεται δηλαδή, οι Έλληνες μαθητές να διδάσκονται ότι οι Σκοπιανοί «δάνεισαν» στους Έλληνες τον Μέγα Αλέξανδρο, αν δεν τον σφετερίστηκαν οι Έλληνες!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ ότι η  Ελλάδα θα γίνει ο υποστηρικτής και μεσολαβητής της ευρωπαϊκής πορείας της ΠΓΔΜ.  Ελλάδα και Σκόπια θα βαδίζουν μαζί μόλις επιλυθεί το θέμα του ονόματος και ακυρωθούν οι αλυτρωτισμοί. Μαζί θα βαδίζουν τον δρόμο της Ευρώπης». Με άλλα λόγια, εάν οι Σκοπιανοί πάψουν για όσο χρειάζεται να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, να απαιτούν να κατεβούν τα σύνορα στην Θεσσαλονίκη, Ελλάδα και Σκόπια θα περπατούν χέρι-χέρι στον παράδεισο της βρυξελλιώτικης προοπτικής. Όπως ακριβώς συνέβη και με άλλες βαλκανικές χώρες, τις οποίες συνέδραμε η αφελής μέχρι προδοτική ελλαδική εξωτερική πολιτική, για να τις βρει μπροστά της.

Ενώ η διεθνής κινητικότητα περί την Ελλάδα επανέρχεται, οι φίλοι εταίροι της ΕΕ σπεύδουν για ακόμη μια φορά να καταδικάσουν, -τι άλλο;- τον Εθνικισμό, δια στόματος Γιούνκερ. Με εκκρεμή δημοψηφίσματα και εκλογές σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, με μια Χρυσή Αυγή σύμβολο του εθνικιστικού αγώνα για όλους τους ευρωπαίους Εθνικιστές, παρά τις πρωτοφανείς διώξεις, οι Κομισάριοι ανησυχούν. Κι ανησυχούν όχι τόσο για τα εκλογικά αποτελέσματα τα οποία έχουν την δυνατότητα να τα μετριάσουν (ας θυμηθούμε το παράδειγμα της Αυστρίας), όσο για την απήχηση και την δύναμη των Ιδεών στην ήπειρό μας.

Ενδεικτική της μονομανίας εναντίον του Εθνικισμού ο οποίος αναδύεται ως ο επόμενος μεγάλος παίκτης της πολιτικής ιστορίας, είναι η πολύ πρόσφατη περιπέτεια ενός αρχαίου Ελληνικού νομίσματος. Το θρακιώτικο νόμισμα του 4ου ή 5ου π.Χ. αιώνα από την Απολλωνία του Πόντου, επρόκειτο να δημοπρατηθεί από τον Numismatik Lanz Munchen.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο της εβδομαδιαίας βίβλου των αρχαιοπωλών, Antiques Trade Gazette, το eBay ματαίωσε την δημοπρασία από τον διάσημο οίκο δημοπρασιών του Μονάχου, όχι γιατί διαφωνεί με το εμπόριο αρχαιοτήτων, αλλά επειδή το νόμισμα προκαλεί «μίσος και διακρίσεις».

Ο οίκος Numismatik Lanz που λειτουργεί από το 1947 και εξειδικεύεται σε νομίσματα και στρατιωτικά μετάλλια, καταχώρησε το νόμισμα στις αρχές Αυγούστου και μέχρι την απαγόρευση της πωλήσεως η τιμή του νομίσματος είχε φθάσει στα 48 ευρώ. Το eBay όμως ενημέρωσε την περασμένη εβδομάδα τον πωλητή ότι το νόμισμα έχει καταχωρηθεί ως αντικείμενο που «δοξάζει ή εξοικειώνει με τον Εθνικοσοσιαλισμό» κάτι που το eBay απαγορεύει στην γερμανική του ιστοσελίδα.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας του αρχαίου ελληνικού νομίσματος επειδή έφερε την τετρακτίδα, αποτελεί μια ακόμη ένδειξη του πανικού στον οποίον έχουν περιέλθει οι παγκόσμιοι λογοκριτές. Η ελληνική τετρακτίς, σύμβολο ηλιακό, σύμβολο αναγέννησης, αλλά και γράμμα του αρχαίου σανσκριτικού αλφαβήτου που σημαίνει ευεξία και ευημερία, τρομοκρατεί σαν σταυρός που είναι, τον διάβολο των τρωκτικών τοκογλύφων.

Πάντως, το προηγούμενο αυτό αποτελεί μια σαφή απειλή για τον μεγάλο αριθμό αντικειμένων που φέρουν σε όλο τον κόσμο το σύμβολο αυτό και τα όμοιά του, και τα οποία κινδυνεύουν ως φαίνεται με βεβήλωση, εξαφάνιση ή καταστροφή.

Η Ιστορία και ο Πολιτισμός είναι προπύργια της ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειας κεκτημένα με Αίμα. Ας μην το ξεχνούμε αυτό καθώς το σκότος προχωρεί στις κοινωνίες μας για να συναντήσει και να νικηθεί από το άχρονο Φως.

Ειρήνη Δημοπούλου – Παππά

πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star