Κομοτηνή: Η πορεία των τουρκοφρόνων έγινε και… απέτυχε

Η οπερέτα των ψευτομουφτήδων κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία, αφού οι Θρακιώτες μουσουλμάνοι αρνήθηκαν να ακολουθήσουν το πνεύμα μίσους και διχασμού των υποτακτικών της Άγκυρας

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα που όχι μόνο ανέχεται τις διαδηλώσεις που την συκοφαντούν, αλλά το ελληνικό κράτος –δια των οργάνων του- φροντίζει και να προστατεύει τους συκοφάντες διαδηλωτές. Έτσι, το φαινόμενο των περίφημων πλέον no borders, επεκτάθηκε και στην Κομοτηνή από τις παραφυάδες του τουρκικού προξενείου, που διαδήλωσαν υπό την τυπική αιγίδα του DEB (εθνικιστικού κόμματος τουρκοφρόνων Θράκης) στη μνήμη του θανόντα τούρκου εθνικιστή Αχμέτ Σαδίκ, υπέρ του Ερντογάν και κατά των πραξικοπηματιών της Τουρκίας, αλλά και υπέρ του καταγγελτικού τους αγώνα για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των «τούρκων» της Θράκης.

Η πορεία ξεκίνησε από τα παλιά γραφεία του DEB, με κατεύθυνση τα Δικαστήρια και κατόπιν στο κτίριο της Π.Ε. Ροδόπης. Συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, αριθμός που καταγράφει την άρνηση των μουσουλμάνων της Θράκης να συμμετέχουν στα παιχνίδια των τουρκοφρόνων. Όμως, αυτή η ουσιαστική μη συμμετοχή – αποχή δηλώνει την παταγώδη αποτυχία στην απόπειρα δημιουργίας έντασης στη Θράκη από την πλευρά των τουρκοφρόνων, οι οποίοι επιχειρούν να εγκλωβίσουν μέσα σε ένα «τουρκικό σχήμα» τους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης, και να τους παρουσιάσουν στη συνέχεια ως «επιτυχία του τουρκισμού» στον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ταυτόχρονα με την πορεία των τουρκοφρόνων πραγματοποιήθηκε μία αντι-συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, η οποία αντιμετωπίσθηκε και διαλύθηκε με την απρόκλητη ρίψη χημικών από την πλευρά της Αστυνομίας.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης – πορείας μνήμης (στον Αχμέτ Σαδίκ), συμπαράστασης (στον Ερντογάν), καταδίκης (των τούρκων πραξικοπηματιών) και διαμαρτυρίας (κατά της Ελλάδας), διεξήχθη προσευχή στη μνήμη του Αχμέτ Σαδίκ και υπέρ των νεκρών υπερασπιστών του Ερντογάν στο τουρκικό πραξικόπημα.

Πριν και μετά την πορεία υπήρξαν συναντήσεις προσώπων, φωτογραφίες αναμνηστικές και κάποια άλλα ιδιαζόντως ενδιαφέροντα που καταγράφηκαν από τον φωτογραφικό φακό και αφορούν τις “νεκρές σχέσεις” μεταξύ του τούρκου προξένου και του Λεβέντ Σαδίκ (γιός του Αχμέτ Σαδίκ)…
Αμέσως μετά περίπου 500 άτομα μεταφέρθηκαν στα νέα γραφεία του DEB, όπου έγιναν διάφορες συζητήσεις και διαλύθηκαν περίπου στις 10.00 μ.μ.
Σημειώνουμε πως υπάρχουν πληροφορίες για οργανωμένα μεταφερόμενους με λεωφορεία διαδηλωτές.

Έτσι, μία ακόμη ημέρα κύλησε στην Θράκη. Η οποία συνεχίζει να συκοφαντείται από τους εγκάθετους μηχανισμούς (διάφορα «τουρκικά» σωματεία) του τουρκικού προξενείου και συνεχίζει να «αγνοείται» από πολιτικές παρεμβάσεις των Αθηνών, προς χάριν –φυσικά- των καλών ελληνοτουρκικών σχέσεων, της ήπιας πολιτικής αντιμετώπισης των τουρκικών «παρεμβάσεων» και προκλήσεων» και της πολιτικής χαμηλών τόνων που κανείς «υπεύθυνος» δεν φαίνεται να κατανοεί πως εισπράττεται από την Άγκυρα ως φοβία… Εκτός και εάν η Άγκυρα έχει δίκιο, οπότε…

ΥΓ: Από την πλευρά μας το μόνο που μένει είναι να θυμίσουμε, στα ανθρωπάκια που θέλουν να ισχυρίζονται πως κυβερνούν την Ελλάδα, πως ο νεαρός (27 χρόνων) υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας δήλωσε σχετικά με τις πολιτικές διαδηλώσεις που έγιναν στην Αυστρία από τούρκους: “Δεν έχω καμία ανοχή, το λέω ξεκάθαρα: Όποιος θέλει να αναμειγνύεται στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Τουρκίας, μπορεί να φύγει από την χώρα μας” δηλαδή δείχνει την πόρτα εξόδου προς την Τουρκία! Ολόκληρη η Ευρώπη άρχισε να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που λέγεται τουρκικός εθνικισμός. Οι μόνοι που ακόμη δεν τον καταλαβαίνουν(;) είναι οι εκάστοτε κυβερνώντες την Ελλάδα. Αξιοπερίεργο…!!!

Στην αρχή του βίντεο διακρίνεται πως ο Λεβέντ έρχεται στον χώρο της διαδήλωσης συνοδεία “φουσκωτών”.
Στο 6:01είναι η ομιλία του προέδρου του DEB στα ελληνικά. Την εκφωνεί ο αντιπρόεδρος Αχμέτογλου.
Στο 10:05 και ως το τέλος ακούγεται ο χαιρετισμός που απεύθυνε στα ελληνικά ο εκπρόσωπος της EFA Γιώργος Παπαδάκης.

Οι φωτογραφίες είναι από τα “Τουρκικά Νέα” και το RodopiNews

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.