Τα πολιτικά ρετάλια του Πασόκ ονειρεύονται απαγόρευση της Χρυσής Αυγής – Η αντιπρότασή μας για την Συνταγματική Αναθεώρηση

 

Τα πολιτικά ρετάλια του Πασόκ ονειρεύονται απαγόρευση της Χρυσής Αυγής - Η αντιπρότασή μας για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Το πόρισμά της περί των απαραίτητων μεταρρυθμίσμεων για την ανάκαμψη της χώρας εξέδωσε η Επιτροπή Διαλόγου και Θέσεων για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις, που είχε συγκροτηθεί από το Πασόκ, τη ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι και άλλες πτέρυγες της κλεπτοαριστεράς.

Η «επιτροπή σοφών» (εδώ… γελάμε) συνεδρίασε σε μάκρος και όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ μετείχαν «διακεκριμένες προσωπικότητες» (από πότε είναι διακεκριμένος κάποιος που έχει φίλους απατεώνες;) και σκέφτηκαν το «καλό της χώρας».

Έτσι έβγαλαν στη δημοσιότητα κείμενα πλούσια και μεστά, στα οποία επιχειρηματολογούν σε βάθος για την Ελλάδα και το τι είναι δέον να γίνει. Εντός των προτάσεών του εντάσσεται το αίτημα, ένα δικαστήριο να μπορεί να απαγορεύει ένα πολιτικό κόμμα «το οποίο λειτουργεί ως παραστρατιωτική οργάνωση, προβαίνει σε αντιποίηση αρχής και η ηγεσία του παροτρύνει στη χρήση βίας».

Πρόκειται, βεβαίως, για την πρόταση που είχε δει το φως της δημοσιότητας, μέσω της εφημερίδος «Καθημερινή», την οποία πρώτα είχαν παρουσιάσει στον Σαμαρά κάποιοι νομικοί, όπως ο Αλιβιζάτος και κάποιοι άλλοι που εμπλέκονται στην σύμβαση της Siemens με τον ΟΤΕ. Απλώς στην πρόταση Αλιβιζάτου έχουν προστεθεί κάποιες παρατηρήσεις που είχε κάνει ο γνωστός ανθέλληνας Χριστόπουλος.

Επειδή πολύ συζητάνε εκεί στο Πασόκ για την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής, με «μανδύα» την Συνταγματική Αναθεώρηση, να τους κάνουμε κάποιες αντιπροτάσεις, όχι ολοκληρωμένες, αλλά επί συγκεκριμένων άρθρων.

α) Το Δικαστήριο μπορεί να απαγορεύσει τη συμμετοχή στις εκλογές κόμματος το οποίο έχει λειτουργήσει ως εγκληματική οργάνωση, έχοντας στους κόλπους του κλέφτες, απατεώνες, λήσταρχους και μιζαδόρους και έχουν βρεθεί εκατομμύρια ευρώ στα ντουλάπια του.

β) Αναθεώρηση του άρθρου 86, «περί ευθύνης υπουργών».Τα αδικήματα που διαπράττουν οι υπουργοί υπόκεινται στους ίδιους κανόνες παραγραφής με εκείνα των υπολοίπων πολιτών. Επίσης αναθεωρείται το άρθρο 62 που παρέχει ασυλία στους βουλευτές. Οι βουλευτές πρέπει να προσφεύγουν στην προστασία της Βουλής μόνον όταν θεωρούν ότι η δίωξή τους είναι πολιτική ή καταχρηστική. Η συγκεκριμένη άρση του εν λόγω νόμου είναι ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ.

Τολμούν να προτείνουν, οι πασόκοι, αυτές τις δύο διατάξεις που θα κάνουν σύσσωμο τον Λαό να πανηγυρίζει ή μήπως τότε θα βρεθεί όλη η εγκληματική οργάνωση στη φυλακή, μαζί με τον Τσοχατζόπουλο;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.