Ξένη κατοχή με ΦΕΚ!-Σιωπή από την ΝΔ

 

Την παραίτηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του, αποτελούμενης από τους κ.κ. Άρη Ξενόφο, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γιώργο Κουτσό, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και Αναστάσιο Γάγαλη, Μέλος, ανακοίνωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Οι παραιτήσεις έγιναν κατ’ εντολήν της Επιτροπής Eπιλογής η οποία πραγματοποιεί επαφές με στελέχη της αλλοδαπής, για την πλήρωση των κενών θέσεων.

belka

Το όνομα του Πολωνού Marek Belka, Διοικητή της Τράπεζας της Πολωνίας, καθηγητή πανεπιστημίου, και πρώην στελέχους του ΔΝΤ ακούγεται ότι προηγείται για την Προεδρία του Ταμείου. Αλλοδαποί είναι και οι άλλοι δύο που θα στελεχώσουν το ΔΣ του ΤΧΣ.

Γίνεται αντιληπτό ότι είναι καταφανής η προσπάθεια, μέσω του ΤΧΣ, να ελεγχθούν οι διοικήσεις των Ελληνικών τραπεζών και μέσω αυτών οι Ελληνικές επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί ότι το ΤΧΣ είναι μέτοχος με ποσοστό 40% στην Εθνική Τράπεζα, κατά 26% στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ 11% κατέχει στην Alpha Bank και 2,3% στην Eurobank.

 

 

 

Ερωτήματα προκαλεί η περίεργη σιωπή της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως εμπρός στην υποδούλωση των Ελληνικών τραπεζών στα ξένα hedge funds.

Η αγορά είναι ανάσταση από τον πόλεμο για τον έλεγχό τους με την επιβολή ξένων διοικήσεων, όμως η Νέα Δημοκρατία αποφεύγει να τοποθετηθεί δημοσίως.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που παρατηρούν πως μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο άνθρωπος-κλειδί στην επιχείρηση παράδοσης των Ελληνικών τραπεζών στους ξένους, η οποία θα σημάνει πως τα «κόκκινα» αλλά και πολλά «πράσινα» επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια θα περάσουν στον έλεγχο του Τζον Πόλσον και άλλων άπληστων «επενδυτών», είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός του Σαμαρά, ο ΚΝίτης-τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας.

st

Ο Στουρνάρας φέρεται να στηρίζει την επιλογή Πόλσον για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς, τον κ. Ανθιμο Θωμόπουλο, και ο Σαμαράς να στηρίζει τις επιλογές Στουρνάρα.

Αυτός είναι, λένε, και ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής πάνω σε ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για την Ελληνική οικονομία, τους Ελληνες επιχειρηματίες αλλά και κάθε Έλληνα που λόγω της παρατεταμένης κρίσης και των μνημονίων, αδυνατεί να ανταποκριθεί στην εξόφληση του δανείου του.

Εάν προχωρήσουν οι σχεδιασμοί Στουρνάρα, τα «κοράκια» των διεθνών αγορών θα κατασπαράξουν τους Έλληνες δανειολήπτες.

Το άλλο ερώτημα που τίθεται είναι βεβαίως γιατί ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ,  Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπλέει με τις επιλογές Σαμαρά προς όφελος των κερδοσκοπικών funds.

po

Το fund του Πόλσον ελέγχει ήδη το 10% της Τραπέζης Πειραιώς, και όπως δείχνουν και οι επαφές του με μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας,  ο «επενδυτής» έχει βάλει στο μάτι τον πλήρη έλεγχο της τράπεζας, χωρίς βέβαια να καταβάλει τίμημα για την «επένδυσή» του, η οποία θα αποδειχθεί «χρυσή».

 

 

 

fek

Σε πλήρη επιβεβαίωση των όσων γράφουμε, δημοσιεύουμε το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ΦΕΚ 1964/Β/30-6-2016, με την απόφαση με αριθμό 9/1/17.5.2016, της Επιτροπή Επιλογής των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Στήριξης και θέμα:

«Θέσπιση κριτηρίων για την αξιολόγηση των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Την απόφαση υπογράφουν ξένοι πολίτες, οι οποίοι μάλιστα θεωρούνται Δημόσιοι Υπάλληλοι. Πρόκειται για μέλη της Επιτροπής Επιλογής των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Στήριξης, τα οποία υπογράφουν και την απόφαση-προκήρυξη των θέσεων.

sig

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, είναι Ιταλός και μέλη της είναι δύο Σουηδοί, μία Ουγγαρέζα και δύο Έλληνες.

Πρόκειται για τους Francesco Papadia από την Ιταλία,   Nymberg Lars και Peter Yngwe από την Σουηδία, Julia Kiraly από την Ουγγαρία, και τους Έλληνες, τα ονόματα όμως των οποίων αναγράφονται με λατινικούς χαρακτήρες (!) Pnangiotis Doumanoglou και Emilios Avgouleas.

Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,  είναι αυτά που θα «αξιολογήσουν» τις διοικήσεις των Ελληνικών τραπεζών, εκπαραθυρώνοντας τους Έλληνες ταπεζίτες, αφού εξυπηρέτησαν τα συμφέροντά τους μέχρι κεραίας. Μια επιχείρηση στα πλαίσια της εκκαθάρισης των Ελληνικών «τζακιών» και της προετοιμασίας του εδάφους για την εγκατάσταση των νέων, ευρωπαίων επικυρίαρχων.

(φ. 157)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star