ΕΓΕΡΘΗΤΙ:Μιάμιση φορά Αριστερά

Μιάμιση φορά Αριστερά

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας “Εμπρός”, Ειρήνης Δημοπούλου – Παππά στην στήλη “Εγέρθητι”

Aφρων και ταπεινωτική είναι η κυβερνητική πολιτική απέναντι στους συνταξιούχους. Εκατόν εξήντα χιλιάδες Έλληνες υφίστανται την ληστρική επιδρομή μιας ακραία αριστερής και ταυτόχρονα ακραία νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης. Και αν το τσεκούρι στους «εν ενεργεία» Έλληνες εργαζομένους, και η εκτός ελέγχου εκτόξευση της ανεργίας αφήνουν κάποια περιθώρια και εναλλακτικές οδούς στους νεώτερους, οι άγριες περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και μερίσματα, επιπλέον των ήδη μειωμένων κατά τουλάχιστον εν τρίτον, συντάξεων, είναι εκτός από κοινωνικά ανάλγητες και παντελώς άδικες. Συντάξεις και μερίσματα είναι απότοκα της καταβολής εισφορών και κρατήσεων δεκαετιών τις οποίες το κράτος, έχοντας συνέχεια, δεσμεύεται να καταβάλει στους εργαζομένους. Δεν είναι αποκύημα της καλής διάθεσης της κυβέρνησης, της τωρινής, της περασμένης ή της επόμενης.

Η μείωση κατά 40% των αποδοχών δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων την ίδια ώρα που η ίδια κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους, είναι αποκαλυπτική του «κοινωνικού προσώπου» των εταίρων στην εξουσία, Τσίπρα-Καμμένου, και η αποκάλυψη της πραγματικής όψης του νεοφιλελευθερισμού: Σκοπός τους είναι η εξόντωση, η ταπείνωση, ο εξευτελισμός της ζωής και της προσωπικότητος των Ελλήνων. Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε για τους Αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας οι οποίοι εξομοιώνονται με τους δημοσίους υπαλλήλους, στερούμενοι των αναμφισβήτητα δίκαιων «προνομίων» τους, αποτέλεσμα των ειδικών συνθηκών κάτω από τις οποίες εκτελούν το λειτούργημά τους.

Δεν είναι βεβαίως άμοιρη ευθυνών ούτε η πολιτική ούτε η φυσική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, η οποία ανέχθηκε τις αλλεπάλληλες μειώσεις τόσο του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ όσο και του λειτουργικού προϋπολογισμού, που από την αρχή της «κρίσης» έχουν ξεπεράσει του 60%. Και αυτό την ίδια ώρα που εισέρχονται και διατηρούνται στην κυβέρνηση, καρπούμενοι υπουργικούς μισθούς και προνόμια, άτομα χωρίς καμία κατάρτιση πέραν της κομματικής, με πλέον εξόφθαλμη περίπτωση αυτήν του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη. Την ίδια ώρα, συνάδελφός του, αμφιβόλου πανεπιστημιακού εκτοπίσματος αλλά εγνωσμένου οικονομικού, κατόπιν μάλιστα αποκαλύψεων οι οποίες παραπέμφθηκαν στις καλένδες, ο κ. Κατρούγκαλος, πραγματοποιεί επέλαση στα ήδη πενιχρά εισοδήματα των συνταξιούχων, αφαιρώντας τους αυθαίρετα και ετσιθελικώς το 40% των εισοδημάτων τους.

Με τις παρεμβάσεις Κατρούγκαλου (και όσων του τις υπαγορεύουν και τις ανέχονται, βεβαίως, από το κυβερνητικό σχήμα, με κορυφαίο τον πρωθυπουργό), κάθε συνταξιούχος που λάμβανε ως τώρα το ΕΚΑΣ θα χάσει μεταξύ τριών και πέντε συντάξεων τον χρόνο!

Η περίπτωση των περικοπών Κατρούγκαλου μας θυμίζει τον αλήστου μνήμης πρώην υπουργό και νυν αντιπρόεδρο της ΝΔ Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, ο οποίος διαβεβαίωνε με την έπαρση του σκεπαρνιού ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση του αφεντικού του Αντώνη Σαμαρά (του ιδίου που πριν μερικούς μήνες εξύβριζε σκαιώς) δεν είναι απόρροια μνημονιακών δεσμεύσεων, αλλά αντίθετα αποτελούν πρωτοβουλία της ίδιας της κυβέρνησης. Ο κ. Κατρούγκαλος και οι εγκέφαλοι του Υπουργείου «του» επέτυχαν να κόψουν το ΕΚΑΣ σε διπλάσιο αριθμό δικαιούχων από αυτόν που είχε προβλεφθεί με την συμφωνία του Ιουλίου 2015. Εκεί στο υπουργείο Εργασίας ως φαίνεται, εκτός από κοινωνικά αναίσθητοι είναι και ανίκανοι και ανόητοι. Οι φωστήρες του υπουργείου, μάλιστα, όπως διαρρέεται, θα προχωρήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες «κοινωνικές παρεμβάσεις» από τον Αύγουστο μέχρι το τέλος του έτους σε εφάπαξ και μερίσματα, επιβάλλοντας και αναδρομικές κρατήσεις.

Οι λήσταρχοι και οι πειρατές του παρελθόντος, ωχριούν εμπρός στην ασυδοσία των κυβερνητικών στελεχών της «μιάμιση φορά Αριστερά». Όσο για την αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, αυτή συμπλέει πλήρως με την κυβέρνηση στις μνημονιακές παραγγελιές, όπως άλλωστε απεδείχθη και με το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά στους κινέζους και μάλιστα έναντι εξευτελιστικού τιμήματος.

Μόνη αντιπολίτευση αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η εθνικιστική φωνή της Χρυσής Αυγής. Με αυτήν πρέπει να ενώσουν την φωνή τους οι δεκάδες χιλιάδες εξαπατημένοι συνταξιούχοι και μαζί τους οι χιλιάδες άνεργοι νέοι, που περίμεναν από την σύνταξη του παππού μια ανάσα βοήθειας. Το φοροληστρικό όργιο της κυβέρνησης δεν πρέπει να μείνει και δεν θα μείνει αναπάντητο. Ας μην ησυχάζει η κυβέρνηση αναζητώντας απόδραση στην κομμουνιστική Κίνα. Μετά τα «μπάνια του λαού» έρχεται η ώρα των πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/miamish-fora-aristera#ixzz4DNd0WkuM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.