ΕΜΠΡΟΣ-Από την Σύνταξη-Brexit

bojesen_brexit

Με ποσοστό 51,9% και διαφορά ενός εκατομμυρίου ψήφων οι βρετανοί αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως συνέβη και στο ελληνικό δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την ίδια περίπου εποχή πριν από ένα χρόνο, οι πολίτες αψήφησαν τα προεκλογικά τεχνάσματα. Άνευ αποτελέσματος αποδείχθηκε η δολοφονία της βουλευτού Κοξ. Άκαρπες οι απειλές που εκτόξευσε δια της γερμανικής εφημερίδας Bild, ο επικεφαλής αξιολόγησης κρατών της Standard and Poor’s ότι θα υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Βρετανίας σε περίπτωση Brexit.

Ο βρετανικός λαός έδειξε την ιδιοσυγκρατική φύση του, την υπερηφάνεια του και το χαρακτηριστικό
πνεύμα απομονωτισμού στο νησί τους. Κι αυτό δεν είναι καθόλου κακό.
Όπως με έναν γείτονα αποφασίζει κανείς αν και πόσο θα συγχρωτισθεί οι Βρετανοί θέλουν να αποφασίζουν πόση Ευρώπη θέλουν. Είναι Βρετανοί, δεν έχουν ανάγκη να είναι Ευρωπαίοι για
να αποκτήσουν ταυτότητα. Η πληγή του καραμανλικού θέσφατου πως ανήκουμε στην δύση και ο ψυχαναγκασμός του τι θα πουν οι Eυρωπαίοι και πότε θα γίνουμε Ευρωπαίοι, δεν άγγιξε τους Βρετανούς. Ελπίζουμε ότι δεν θα αλλοιώσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η δημοκρατία α λα Τσίπρας.

Τι σημαίνει λοιπόν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου;
Μια πρώτη ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της βρετανικής ψήφου δείχνει πως υπέρ της εξόδου ψήφισαν οι μεγαλύτερες ηλικίες. Αυτοί δηλαδή που έχουν μεγαλώσει με τις διδαχές και τις παραστάσεις του βρετανικού μεγαλείου. Οι νεώτεροι, αυτοί που μεγάλωσαν με το παραμύθι του παγκόσμιου χωριού, φοβήθηκαν αν εγκαταλείψουν το μαντρί της Ε.Ε. και την βεβαιότητα ότι θα έχουν και αύριο το πρωί σανό μπροστά τους.
Άλλο χαρακτηριστικό της βρετανικής ψήφου είναι ότι οι περιοχές της χώρας που ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτές όπου πλειοψηφούν οι επωφελούμενοι από τα τροφεία της Ε.Ε., από τους μετανάστες ως την οικονομική και μορφωτική νομενκλατούρα.
Ποιοι στήριξαν το Brexit; Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η ψήφος της περασμένης Πέμπτης
αποτελεί νίκη των αγροτών, των ψαράδων, των τεχνητών, των μικρεμπόρων, των μικρών τοπικών επιχειρήσεων, όλων αυτών που καταπίνει το μεγάλο ψάρι των Βρυξελλών.

Είναι μια νίκη των πατριωτών με την ευρεία και αληθινή έννοια.
Και ταυτόχρονα αποτελεί ήττα των παγκόσμιοποιητικών ελίτ, των πολυεθνικών, των τραπεζιτών,
της Αριστεράς και της Δεξιάς των απάτριδων, των λόμπι και των ΜΜΕ.
Και ταυτόχρονα αποτελεί νίκη των Εθνών έναντι των Κρατών. Της Φυσικής πραγματικότητας απέναντι στην Νομική.

Μετά από την ανάσα ελπίδας που έστειλαν οι Βρετανοί, και παρά τις όποιες αδυναμίες και διαφορές μας, πρέπει τώρα να εργαστούμε ώστε αυτή η λαϊκή εθνική νίκη να αντισταθεί στις προσπάθειες ανατροπής της που θα έρθουν αναμφίβολα τις προσεχείς ημέρες. Η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ελλάδα έζησαν αυτήν την προδοσία από τους διεφθαρμένους πολιτικούς τους σε αντίστοιχα δημοψηφίσματα.
Το πολιτικό σύστημα δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα αλλά δεν νικήθηκε ακόμα. Η προπαγάνδα θα ενταθεί. Νέα επώδυνα μέτρα θα ληφθούν για να κάνουν κάθε αντίσταση να φαντάζει μάταιη. Αυτοί που μισούν τα έθνη και τις πατρίδες, οι διεθνιστικές ελίτ, τα πρόθυμα όργανα των «εκλεκτών», πολιτικοί, τραπεζίτες, εκπαιδευτικοί, θα σκληρύνουν την στάση τους επιχειρώντας να χειραγωγήσουν και πάλι τους ευρωπαϊκούς λαούς. Εμείς οι Εθνικιστές, εμείς οι Ελεύθεροι Άνθρωποι πρέπει τώρα να ετοιμάσουμε το επόμενο βήμα αντίστασης.
ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΠΑ

(Από την Σύνταξη, Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, φ.155)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star