Σε δίκη παραπέμπεται ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

 

MAKRO

Πολλούς μήνες έπειτα από τον άδικο χαμό του νεαρού φοιτητή των Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, η υπόθεση δεν έχει κλείσει με τις εξελίξεις να συνεχίζονται.

Αυτή τη φορά ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, παραπέμπεται σε δίκη για την εμπλοκή του στην υπόθεση του θανάτου του σπουδαστή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, έπειτα από απόφαση του Άρειου Πάγου.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, αφού εμφανίζεται να είχε παρέμβει στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ώστε να αποφύγουν την βαριά τιμωρία κρητικοί φοιτητές, οι οποίοι επίσης φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Γιακουμάκη. Βέβαια οι κατηγορίες που βαρύνουν τον πρώην υπουργό είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Αρχικά η δίωξη κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη είχε ασκηθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την παραπομπή του είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων. Ωστόσο κατά της απόφασης αυτής είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας. Σήμερα Πέμπτη ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτησή του παραπέμποντας οριστικά τον Μαρκογιαννάκη σε δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε βρεθεί νεκρός τον Φεβρουάριο του 2015, μετά από εξαφάνιση πέντε μηνών και ο θάνατός του έχει αποδοθεί σε αυτοκτονία. Ενώ πριν από λίγες μέρες βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοασιότητας αποκάλυπτε τα βασανιστήρια που υπέστη ο Βαγγέλης Γιακουμάκης από συμφοιτητές του.

πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star