Ύβρεις κατά της Χρυσής Αυγής: Αυτά που διέγραψαν οι “δημοκρατικοί φασίστες” του αντισυνταγματικού τοξου

 

Ύβρεις κατά της Χρυσής Αυγής: Αυτά που διέγραψαν οι “δημοκρατικοί φασίστες” του αντισυνταγματικού τοξου

Αφού μίλησαν και έγραψαν για μας στρατευμένοι τηλεαστέρες και πληρωμένοι κονδυλοφόροι εκχέοντας εργολαβικά το αντιεθνικιστικό τους δηλητήριο, είναι η ώρα να ενημερωθεί αναλυτικά ο Ελληνικός Λαός για τα σταλινικά αίσχη που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επιτροπής της βουλής αναφορικά με το νέο αναπτυξιακό νόμο.

Ως είθισται, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης το Προεδρείο της επιτροπής ζητά από τα κόμματα να προβούν σε προτάσεις εξωκοινοβουλευτικών φορέων, ώστε μέρος αυτών (το οποίο υποτίθεται προκύπτει κατόπιν συνεννόησης Προεδρείου-κομμάτων) να κληθεί προς ακρόαση.

Κατά το παρελθόν, διαπιστώθηκε κατ’ επανάληψη πως σε διάφορες επιτροπές το εκάστοτε Προεδρείο απέφευγε να καλεί προτεινόμενους από τη Χρυσή Αυγή φορείς. Στη συγκεκριμένη επιτροπή, προτείναμε τρεις φορείς (μικρές επιχειρήσεις, γιατρούς, δικηγόρους), προσδοκώντας να κληθεί τουλάχιστον ένας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ωστόσο, η προεδρεύουσα ανέγνωσε την λίστα των φορέων που επρόκειτο να κληθούν προς ακρόαση, ισχυριζόμενη πως εκλήθη τουλάχιστον ένας από κάθε κόμμα. Στη λίστα αυτή όμως, δεν υπήρχε κανείς από τους τρεις φορείς που είχε προτείνει η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. Στην αυθαιρεσία αυτή, αντέδρασαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θεωρώντας αρχικά πως πρόκειται για μη σκόπιμη παράλειψη.

Μεταφέρουμε από τα πρακτικά της επιτροπής:

 • “ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ(Ειδικός Αγορητής της Χρυσής Αυγής): Κυρία Πρόεδρε, δεν έχει κληθεί κανείς από τους φορείς, που πρότεινε η Χρυσή Αυγή. Είπατε, ότι έχει κληθεί τουλάχιστον ένας από κάθε κόμμα. Εμείς δηλώσαμε τρεις.
 • ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ(Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου – Προεδρεύουσα των Επιτροπών): Δηλώσατε την Ένωση Εθνικιστών Δικηγόρων, που είναι μια παράταξη προφανώς. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Μικρών Επιχειρήσεων, δεν νομίζω να είναι κάτι ή οι Ιατροί του Ελληνισμού. Αν θέλετε να καλέσουμε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών ή τον Ιατρικό Σύλλογο, να τον καλέσουμε, αλλά αυτά;
 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ(Ειδικός Αγορητής της Χρυσής Αυγής): Δεν θα μας πείτε εσείς, ποιους θα καλέσουμε, ούτε θα κρίνετε εσείς ποιος είναι ο κάθε φορέας, τι εκφράζει και ποιους εκπροσωπεί.
 • ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ(Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου – Προεδρεύουσα των Επιτροπών): Η λίστα αυτή δεν είναι επιλογή δική μου, είναι κατόπιν συνεννοήσεων και ισορροπιών με βάση τις προτάσεις που γίνανε. Εγώ θα βάλω σε ψηφοφορία αν θέλετε, αν δέχεται το σώμα να κληθεί ένας απ’ αυτούς τους τρεις φορείς. Δεν εκτιμώ, ότι εκφράζουν ένα επιμελητήριο.
 • ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Τότε να μην ζητάτε την άποψή μας, κυρία Πρόεδρε. Αν εκτιμάτε εσείς; Είναι ζήτημα δικής σας εκτίμησης ή κάθε κόμμα ποιον πρέπει να καλέσει; Δεν είναι μαγαζί σας, κυρία Πρόεδρε, εδώ.
 • ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ(Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου – Προεδρεύουσα των Επιτροπών): Το σώμα θα τοποθετηθεί.
 • ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Δεν είναι θέμα του σώματος να τοποθετηθεί, κάθε κόμμα καλεί κάποιους φορείς.
 • ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ (Προεδρεύουσα των Επιτροπών – Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου): Οι Φορείς, δεν είναι απόφαση της Προέδρου ή του Προέδρου, αλλά είναι σε συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που εκφράζονται στην Επιτροπή με τους Εισηγητές τους και τους Ειδικούς Αγορητές.
 • ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Ναι, αλλά δεν έχει γίνει καμία συνεννόηση με εμάς από ό, τι βλέπω.
 • ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ (Προεδρεύουσα των Επιτροπών – Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου): Η δική σας πρόταση, θα μπει σε ψηφοφορία.
 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ (Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή): Να κάνετε ψηφοφορία για όλες τις προτάσεις και όχι μόνον για εμάς.
 • ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ (Προεδρεύουσα των Επιτροπών – Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου): Σας παρακαλώ πολύ, λίγη ησυχία, γιατί θα διακόψω τη συνεδρίαση. Παρακαλώ πολύ να τοποθετηθεί το Σώμα, αν θέλει να κληθεί κάποιος από τους τρεις Φορείς που πρότεινε ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή-Αυγή.
 • ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Κυρία Πρόεδρε, τι σχέση έχει αυτό; Το Σώμα αποφασίζει; Η τρίτη πολιτική δύναμη δεν μπορεί να καλέσει έναν Φορέα που θέλει;
 • ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ (Προεδρεύουσα των Επιτροπών – Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου): Σας παρακαλώ πολύ, δεν έχετε το λόγο. Η πρόταση, είναι, η Ένωση Εθνικιστών Δικηγόρων, Λαϊκός Σύνδεσμος Μικρών Επιχειρήσεων, Ιατροί του Ελληνισμού. Όσοι τάσσονται «υπέρ», να ψηφίσουν. Όσοι είναι «κατά», παρακαλώ πολύ, να ψηφίσουν. Προφανώς, η πλειοψηφία των Επιτροπών αποφάσισε να μην κληθούν οι Φορείς που πρότεινε ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή.
 • ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Έτσι όπως το κάνετε, φαίνεται το τι θέλετε να κάνετε. Πού το λέει αυτό ο Κανονισμός της Βουλής; Πείτε μας, που λέει ο Κανονισμός της Βουλής, ότι αποφασίζει το Σώμα με ψηφοφορία; (θόρυβος στην αίθουσα)
 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ (Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή-Αυγή): Πού λέει, ότι αποφασίζει το Σώμα με ψηφοφορία; Τι λέτε τώρα;
 • ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Σας παρακαλώ πολύ, επειδή εμείς δεν ξέρουμε, διαβάστε μας τον Κανονισμό, τώρα.
 • ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ (Προεδρεύουσα των Επιτροπών – Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου): Σας παρακαλώ πολύ, λέει, τα 2/3. Γνωρίζουμε τον Κανονισμό, την πλειοψηφία έχει η πλειοψηφούσα παράταξη, η οποία δέχθηκε και άλλες προτάσεις.
 • ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Και κάνει «ό, τι γουστάρει»; «Ότι γουστάρει» θα κάνει η πλειοψηφούσα παράταξη; Μα τι λέτε τώρα; Είστε σοβαρή; Πού βρίσκεστε; Να κάνετε ψηφοφορία για όλους τους Φορείς τώρα και όχι μόνον για τη δική μας πρόταση. Να κάνετε ψηφοφορία για όλους τους Φορείς τώρα.
 • ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Να κάνετε ψηφοφορία για όλους τους Φορείς. Θα μας πείτε εσείς, ποιον θα καλέσουμε και ποιον όχι; Τι είναι αυτά που κάνετε; (θόρυβος στην αίθουσα)
 • ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ (Προεδρεύουσα των Επιτροπών – Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου): Έχει γίνει ψηφοφορία, σας παρακαλώ ησυχία. Είναι απλό, το Σώμα τοποθετήθηκε και δεν δέχτηκε την πρότασή σας. Σας παρακαλώ πολύ, συνεχίζουμε επί της διαδικασίας, έγινε ψηφοφορία.(θόρυβος στην αίθουσα)
 • ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ (Προεδρεύουσα των Επιτροπών – Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου): Σας παρακαλώ πολύ, κάντε ησυχία, γιατί θα αναγκαστώ να κάνω ολιγόλεπτη διακοπή. Το λόγο έχει ο κύριος Καραθανασόπουλος.?
 • ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Όχι, δεν θα προχωρήσει η διαδικασία. Θα κληθεί φορέας από τη Χρυσή Αυγή, όσο και να μην το θέλετε. Είστε δημοκρατικοί φασίστες και κάνετε ότι θέλετε στο όνομα της Δημοκρατίας που δεν εκπροσωπείτε. Είναι ντροπή σας και είναι απαράδεκτο για το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δημοκρατική Δικτατορία έχετε στήσει.”

Το άρθρο 38 (ακροάσεις εξωκοινοβουλευτικών προσώπων) παράγραφος 5 του Κανονισμού της Βουλής, αναφέρει τα κάτωθι:

«Σε περίπτωση πρόσκλησης τριών τουλάχιστον εκπροσώπων φορέων, το ένα τρίτο (1/3) από αυτούς πρέπει να προέρχεται από πρόσωπα που έχουν προταθεί από τη μειοψηφία της επιτροπής». Με απλά λόγια, το 1/3 των φορέων που προσκλήθηκαν θα πρέπει να προέρχονται από τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κλήθηκαν φορείς προτεινόμενοι από όλα τα κόμματα, με τη σταλινικής εμπνεύσεως απόφαση να αποκλειστούν όλοι οι προτεινόμενοι από τη Χρυσή Αυγή!

Κατά τη διάρκεια των έντονων παρατηρήσεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής προς το Προεδρείο, σειρά βουλευτών της μνημονιακής αριστεράς (Σύριζα και ΚΚΕ) άρχισαν από τα έδρανά τους να υβρίζουν τους Εθνικιστές. Πιο συγκεκριμένα, βουλευτής του Σύριζα με προκλητικό ύφος απαιτούσε από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να καθίσουν κάτω, λέγοντας μεταξύ άλλων και το εξής: «φορέσατε γραβάτα και ήρθατε εδώ μέσα, νταβατζήδες της νύχτας είστε», ενώ άλλος βουλευτής του Σύριζα φώναξε «γα.. ρε μ…».

Οι Εθνικιστές απάντησαν στους μνημονιακούς αριστερούληδες, όπως τους αρμόζει. Δεν είναι δυνατόν εκείνοι που σέρνονται στα τέσσερα σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσιγκτον ξεφτιλίζοντας ένα ολόκληρο Λαό και ένα περήφανο Έθνος να παριστάνουν εντός της βουλής τους καθωσπρέπει κυρίους. Μπορεί να αποφεύγουν με κάθε τρόπο την επαφή με το Λαό για να μην αντιμετωπίσουν την οργή του, μπορεί να έχουν την παρασκηνιακή αβάντα των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά -δυστυχώς για εκείνους- δεν μπορούν να αποφύγουν τη Χρυσή Αυγή!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/praktika-diegrapsan#ixzz4AuHwD1qR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.