ΕΛΛΑΣ – ΣΕΡΒΙΑ – ΡΩΣΙΑ-Μήνυμα του Σέρβου Εθνικιστή ηγέτη Βόισλαβ Σέσελι

Χωρίς τίτλο

Σε κλίμα κατάνυξης και εθνικιστικού παλμού οι Έλληνες Εθνικιστές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις Εθνικής Μνήμης για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους τελευταίους υπερασπιστές της Βασιλεύουσας.

Η Τ.Ο.Σπάρτης της Χρυσής Αυγής διοργάνωσε πορεία Τιμής και Μνήμης Σπάρτη-Μυστράς για να τιμήσει  τον τελευταίο Αυτοκράτορα του Βυζαντίου και τους υπερασπιστές της Βασιλεύουσας.

Στην πρωτεύουσα της Λακωνίας συγκεντρώθηκαν αντιπροσωπείες από την Πάτρα, την Αργολίδα και την Αρκαδία.  Αρχικά πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία μέσα στην πόλη της Σπάρτης, περνώντας από τους κεντρικότερους δρόμους της και στην συνέχεια μετάβαση στον Mυστρά και πεζοπορεία μέχρι το άγαλμα του Παλαιολόγου.

Η εκδήλωση έκλεισε με το Τη Υπερμάχω, καταθέσεις στεφάνων από τις Τ.Ο.  Πάτρας και Σπάρτης, τον Εθνικό μας ύμνο και τον ύμνο του κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών με την ευχή του χρόνου να γιορτάσουμε στην Πόλη!

Στην Αθήνα, στην κατάμεστη πλατεία Μητροπόλεως μπροστά από το άγαλμα του Μαρμαρωμένου Βασιλιά ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Γ. Μιχαλολιάκος επισήμανε ότι σε όλες τις δύσκολες στιγμές οι Έλληνες αντιστέκονται και οι Χρυσαυγίτες δίνουν πάντα δυναμικό παρόν στους Εθνικούς Αγώνες.

Σε μια εποχή που επικρατεί η λήθη και η σιωπή και στα σχολεία κυριαρχούν οι εθνομηδενιστές, οι υπερήφανοι και απροσκύνητοι Έλληνες Εθνικιστές δεν ξεχνούν, και κάλεσε όλους να αγωνιστούν για μια νέα Ελλάδα εθνικιστική, αφυπνίζοντας όλους τους Έλληνες.

Το μήνυμα Σέσελι

Στην εκδήλωση απέστειλε μήνυμα ο Σέρβος εθνικιστής ηγέτης Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος μόλις τον περασμένο Μάιο, μετά από έτη διώξεων οδήγησε το κόμμα του στο Kοινοβούλιο και πραγματοποίησε μια πολλά υποσχόμενη επιστροφή στην κεντρική πολιτική σκηνή της Πατρίδας του.

Στο μήνυμά του προς τους Ελληνες Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, ο κ. Σέσελι αναφέρει:

Έλληνες και Ελληνίδες,

Είναι μεγάλη τιμή για μένα να έχω την ευκαιρία να σας μιλήσω και να σας υπενθυμίσω την σημασία της Ελληνοσερβικής φιλίας η οποία διαρκεί αιώνες.

Η πτώση της Κωνσταντινουπόλεως είναι ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός που συντάραξε την ιστορία της Ευρώπης. Παρά τις πολυάριθμες αλλαγές οι οποίες συνέβησαν αφότου οι Οθωμανοί τούρκοι, οι προαιώνιοι εχθροί μας, εισέβαλαν στην Ευρώπη, ένα πράγμα παρέμεινε σταθερό- η φιλία και οι κοινοί αγώνες μεταξύ των Ορθοδόξων Ευρωπαϊκών εθνών, Ελλήνων, Σέρβων και Ρώσων.

Η Ελληνοσερβική φιλία άνθισε για αιώνες, και εκτός από την κοινή Ιστορία, μας συνδέουν επίσης ο παρόμοιος πολιτισμός, η θρησκεία αλλά και σήμερα ο πολιτικός μας αγώνας. Ο αγώνας για τον εθνικισμό. Τον 19ο αιώνα, Σέρβοι και Έλληνες ξεκίνησαν τον κοινό τους αγώνα για απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό. Η αλληλεγγύη των Ελλήνων με τους Σέρβους διαρκεί ως σήμερα και δεν ξεχνάμε τις δικές σας διαμαρτυρίες των Ελλήνων Εθνικιστών εναντίον των εγκληματικών Νατοϊκών βομβαρδισμών της Σερβίας το 1999, που ξέσπασαν στην Αθήνα. Είμαστε ευγνώμονες στην Ελλάδα, είμαστε ευγνώμονες στην Χρυσή Αυγή γιατί, παρά την πανευρωπαϊκή πίεση, η κυβέρνησή σας δεν αναγνώρισε την ανεξαρτησία της νοτιοσερβικής επαρχίας Κόσοβο και Μετόχι που άδικα και παράνομα έχουν καταλάβει οι Αλβανοί και με την σύμπραξη του ΝΑΤΟ.  

Παρακολουθώ ενεργά την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ραγδαία εξάπλωση του εθνικιστικού Κινήματος της Χρυσής Αυγής. Είμαστε από κοινού μεγάλοι αντίπαλοι και πολέμιοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τοκογλύφων τραπεζιτών, γι’ αυτό και υποστηρίζουμε ενεργά την ιδέα μιας ένωσης Σερβίας – Ελλάδος και της ομόδοξης Ρωσίας. Το μέλλον των χωρών μας βρίσκεται σε μια συμμαχία με την δυνατή Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία θα μας δώσει την δυνατότητα να είμαστε ισότιμοι εταίροι και να αγωνιστούμε για το μεγαλείο των πατρίδων μας. Οι Σέρβοι Εθνικιστές χαιρετούν τους Έλληνες συναγωνιστές τους! Ζήτω η Σερβία! Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω η Χρυσή Αυγή!

Βόισλαβ Σέσελι

Ηγέτης Σερβικού

Ριζοσπαστικού Κόμματος

 (Φ. 152) 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star