Εκτέλεση στα Εξάρχεια-πίσω από τις γραμμές

Από το The Toc της Ελλης Στάη. Οι επισημάνσεις δικές μου. Ακολουθεί το συμπέρασμα.

Δύο σενάρια εξετάζουν οι αρχές για την εκτέλεση στα Εξάρχεια του Αιγύπτιου και σεσημασμενου για ναρκωτικά

ti-blepei-i-elas-pisw-apo-tin-ektelesi-sta-eksarxeia

 Δύο σενάρια εξετάζουν οι αρχές για την εκτέλεση στα Εξάρχεια του Αιγύπτιου και σεσημασμενου για ναρκωτικά: το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην μαφία των ναρκωτικών ή την εκδίκηση της πλατείας, δηλαδή την ανάληψη δράσης από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.  

Το θύμα, που εμπλέκονταν στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και δούλευε για λογαριασμό Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών, ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Χαμπίμπι» και έμενε στην οδό Ερεσού, σε μικρή απόσταση από την Θεμιστοκλέους.

Οι κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τον προσέγγισαν και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ ενώ ήταν πεζός. Τον πυροβόλησαν τρεις φορές στο στήθος και τον λαιμό. Το θύμα, βαριά τραυματισμένο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο των Εξαρχείων, μόλις λίγα μέτρα από την πλατεία, επί της οδού Θεμιστοκλέους. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε μια βολίδα και ένας κάλυκας από σφαίρα.  Τον Νοέμβριο του 2013 είχε σκοτωθεί στα Εξάρχεια ένας 27χρονος Αλβανός σε επίθεση ο οποίος  ήταν σεσημασμένος για ναρκωτικά. 

Σημειώνεται ότι το Φεβρουάριο του 2016 υπήρχε καταγγελία από μέλος της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας” ότι ο Αιγύπτιος τους είχε επιτεθεί και είχε ακολουθήσει σειρά ανακοινώσεων σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου για τη μαφία των ναρκωτικών στα Εξάρχεια και την ανάγκη να καθαρίσει η πλατεία. Ακολουθησε στς 5 Μαρτίου πορεία διαμαρτυρίας αντεξουσιασρών για τη μαφία των ναρκωτικών και μάλιστα την πορεία περιφρουρούσαν 10 ένοπλοι. 

Στις 29 Φεβρουαρίου το «Ποντικι» είχε δημοσιεύσει επώνυμη καταγγελία μέλους της κατάληψης του Κ*ΒΟΞ για σοβαρό επεισόδιο με ομάδα διακινητών ναρκωτικών. Στο επεισόδιο συμμετείχε και ο Αιγύπτιος, ο οποίος μάλιστα είχε τραβήξει μαχαίρι.

Αναφέρεται επί λέξει στην καταγγελία: «Ο παρολίγον δολοφόνος είναι ένας Αιγύπτιος με το ψευδώνυμο “Xαμπίμπι”, ο οποίος καθημερινά διακινεί ναρκωτικά στην πλατεία. Είναι πασίγνωστος στη περιοχή, καθότι έχει μαχαιρώσει 20 περίπου άτομα και ήταν επίσης ο δράστης του ξυλοδαρμού μιας κοπέλας που πυροδότησε και μια σχετική συζήτηση στο Indymedia. Χαρακτηριστικά έχει βγάλει μαχαίρι σε άτομο που ζήτησε απλά ένα τσιγάρο! Μιλάμε δηλαδή για έναν ημιπαράφρονα διακινητή ναρκωτικών, έναν δημόσιο κίνδυνο που σφάζει κόσμο αβέρτα. Οι άλλοι δύο ήταν προφανώς συνεργάτες του στη διακίνηση. Τη στιγμή που γράφεται το κείμενο, οι συγκεκριμένοι τρεις είναι εξαφανισμένοι. »

πηγή

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε για «ρατσισμό» και «ρατσιστικά εγκλήματα»θυμηθείτε:

  • Ο δολοφονηθείς ήταν Αιγύπτιος.
  • Ηταν σεσημασμένος έμπορος ναρκωτικών.
  • Ηταν “πασίγνωστος στην περιοχή”.
  • Είχε “μαχαιρώσει 20 περίπου άτομα” και ήταν δράστης του ξυλοδαρμού μιας κοπέλας.
  • Είχε γίνει καταγγελία από την “αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας” και μέλος της κατάληψης Κ*ΒΟΞ. (Μάλλον χάλασε την ποιότητα ή δεν τα βρήκαν στην μοιρασιά).
  • Οταν πρόκειται για “αναρχικούς” δηλαδή το “μακρύ χέρι” του Συστήματος της Κομματοκρατίας, η εν ψυχρώ δολοφονία αποτελεί “ανάληψη δράσης από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου”.
  • Ο πτωχός πλην τίμιος μετανάστης από την Αίγυπτο δούλευε για λογαριασμό πτωχών πλην τίμιων Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών
  • Στις 5 Μαρτίου τα καλόπαιδα με τις κουκούλες και τα καλάσνικοφ που σκοτώνουν Αστυνομικούς, έκαναν “πορεία διαμαρτυρίας αντεξουσιαστών για τη μαφία των ναρκωτικών”.
 • Την πορεία “περιφρουρούσαν 10 ένοπλοι”. Χωροφύλακες να ήσαν; Αντάρτες του βουνού να ήσαν; Η Αστυνομία πάντως τους έβλεπε και τους κοίταζε. Τι θα κάνανε τα παιδιά, καμιά βιτρίνα θα έσπαζαν, κανένα κοντοκουρεμένο θα χτυπούσαν, καλά παιδιά από καλές οικογένειες, “δικά τους παιδιά”, δηλαδή, σαν τον Ρωμανό και τον Γρηγορόπουλο, δηλαδή.
 • Συμπέρασμα : Αιγύπτιοι-Αλβανοί και λοιποί σκοτώνονται μεταξύ τους με την βοήθεια των “αντιεξουσιαστών” και την υψηλή εποπτεία της Ελληνικής πολιτείας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star