«Πάρτυ» αυξήσεων και αισχροκέρδιας στα φάρμακα

Χωρίς τίτλο.jpg

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η αύξηση των τιμών των φαρμάκων διεθνώς έχει οδηγήσει πολλές χώρες να δαπανούν σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ τους σε ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες.

Η μέση ετήσια αύξηση στις χώρες του ΟΟΣΑ από το 1990 έως 2004 ήταν 5%  και στην δαπάνη υγείας 4%. Το κλίμα αντιστράφηκε από το 2005 έως το 2013 ενώ η Ελλάδα λόγω της κρίσης και της δραματικής μείωσης του ΑΕΠ με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, κατέχει αναλογικά υψηλή θέση στην φαρμακευτική και ιατρική δαπάνη.

Σε ό,τι αφορά την τάση της Ελλάδας έναντι όλων των χωρών του ΟΟΣΑ, τα στοιχεία την δείχνουν να βρίσκεται στην δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ στην κατά κεφαλήν φαρμακευτική δαπάνη, και σε ποσοστό επί του ΑΕΠ εμφανίζεται να κατέχει την πρώτη θέση με ποσοστό 2,8% , με δεύτερη την Ουγγαρία με 2,2%, και τρίτη την Ιαπωνία με 0,8% . Οι δανειστές έχουν αποφασίσει ήδη από τα προηγούμενα μνημόνια, να ελέγξουν, να περιορίσουν και εν τέλει να καταργήσουν κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους και στα θέματα της υγείας του ελληνικού Λαού.

Ο έλεγχος των δανειστών επί της υγείας των Ελλήνων δεν πραγματοποιείται μόνον με τον περιορισμό της ασφαλιστικής συμμετοχής στα φάρμακα και της απογύμνωσης των δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και με την επιβολή όρων στην αγορά του φαρμάκου και την επιβολή των γενοσήμων (Ν.Δ.-Άδωνις Γεωργιάδης) με πρόσχημα τον περιορισμό του ποσοστού δαπανών υγείας του κράτους επί του ΑΕΠ.

Βεβαίως η άποψη των δανειστών δεν αναιρεί την τραγική αλήθεια 42 χρόνων μεταπολιτευτικής κλεπτοκρατίας κατά την οποία γινόταν και γίνεται ακόμα και σήμερα με διαφόρους τρόπους όργιο διαπλοκής, μίζας και αισχροκέρδειας, στο αμαρτωλό τρίγωνο πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες-επίορκοι γιατροί-τρωκτικά δημοσίων νοσοκομείων.

Αυτό που ενδιαφέρει τον μέσο Ελληνα και αναγνώστη του «ΕΜΠΡΟΣ» είναι το τι μέλει γενέσθαι.

Από 1/1/2017 έχει αποφασισθεί η απελευθέρωση της τιμής του φαρμάκου με όποιες συνέπειες κι αν έχει αυτή στην τσέπη και πολύ περισσότερο στην υγεία του.

Οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αυξήσεις, πέραν των αυξήσεων που αναμένονται από 1/6/2016 λόγω της αυξήσεως του ΦΠΑ κατά μια μονάδα. Οι αυξήσεις αυτές έρχονται σε συνδυασμό με την απελευθέρωση των σημείων πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, πλήττοντας συγχρόνως με τον ασθενή και τον κλάδο των ελλήνων φαρμακοποιών οι οποίοι δεν θα μπορούν να ανταγωνισθούν τα οικονομικά μεγαθήρια των Super Markets των πολυεθνικών.

Σήμερα στο «ΕΜΠΡΟΣ» αποκαλύπτουμε ότι αν και απέχουμε μήνες από την 1/1/2017, οι αυξήσεις έφθασαν ήδη σε πολλά ράφια των φαρμακείων την εβδομάδα που διανύουμε.

Κάναμε έρευνα και σας παρουσιάζουμε πώς θα πληρώσει και πάλι ο δυστυχής Λαός που εκτός από την φοροκαταιγίδα, την ανεργία και την ανασφάλεια που αντιμετωπίζει, και το καθημερινό απαραίτητο φάρμακο, ακόμα και για σχετικά υγιείς (κρέμα, κολύριο, παυσίπονο κλπ.)

Τα σχόλια περιττεύουν.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υγεία και να κλέβει έτσι ξεδιάντροπα τον Ελληνικό Λαό, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι το κράτος είναι ανάλγητο και υποχείριο των ξένων εντολέων-δανειστών,  υπόθεση, δυστυχώς για τους Έλληνες του σήμερα και του αύριο, απόλυτα ακριβής.

Τι κάνουν οι έστω και ολίγοι μετρημένοι στα δάχτυλα αδιάφθοροι. Τι κάνουν οι ανεξάρτητες Αρχές;

Το μέλλον αγαπητέ αναγνώστη και η λύση βρίσκεται στα χέρια σου και κανενός άλλου.

Μόνη σωτηρία η Εθνική Αντίσταση και ο δρόμος του αγώνα και του Ελληνικού Εθνικισμού.

(Φ. 151) 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star