Το ΥΠ.ΕΞ. κοιμάται… Τουρκο-βαλκανική μέγγενη στην Βόρειο Ελλάδα

Χωρίς τίτλο.jpg

Ο τουρκικός νεοθωμανισμός μαζί με τον σκοπιανό αλυτρωτισμό και σε συνδυασμό με τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό, ετοιμάζονται, με αφορμή το λαθρομεταναστευτικό, να βάλουν φωτιά στην χώρα μας.

Η πρώτη προσπάθεια για την συγκρότηση ενός μπλοκ που δεν αμφισβητεί μόνο ένα κομμάτι της Ελληνικής Επικρατείας, αλλά θα απειλεί γενικότερα την υπόσταση του Έθνους, καθώς θα διακλαδίζεται από το Αιγαίο, την Θράκη, την Μακεδονία μέχρι και την Ήπειρο, έγινε στο περιθώριο της συνάντησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλκάνιων Προσφύγων (BAL-GOC), τον Ιανουάριο του 2016.

Εκεί, εκπρόσωποι των μουσουλμανικών κοινοτήτων της χερσονήσου του Αίμου από την Βοσνία μέχρι την Βουλγαρία, συναντήθηκαν επί μακρόν με τον υπουργό Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζζίνογλου.

Ο τελευταίος, που κατάγεται από τα Αρριανά Ροδόπης και είναι ένθερμος θιασώτης της επαναφοράς των συνόρων της Οσμανικής Αυτοκρατορίας στα εδάφη που κατείχε στα χρόνια του Σουλεϊμάν του «Μεγαλοπρεπή», ζήτησε την βοήθειά τους για την συρρίκνωση του Ελληνικού χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους ενημέρωσε ότι στην Θράκη πολύ σύντομα θα επιβληθεί συνδιοίκηση με όχημα την μειονότητα, ενώ στο Αιγαίο θα επικαλεσθεί η Άγκυρα ζωτικά συμφέροντα, προκειμένου να επιτύχει την de facto διχοτόμησή του.

Παράλληλα, κάλεσε τους εκπροσώπους των Τιράνων να επιχειρήσουν να εμπεδώσουν στην διεθνή κοινή γνώμη την εντύπωση ότι υπάρχει θέμα «βάναυσης καταπίεσης» των συμπατριωτών τους, που ζουν και εργάζονται στην χώρα, ενώ τους παρότρυνε να επαναφέρουν το θέμα των Τσάμηδων.

Ο βουλευτής των τελευταίων στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, Ομέρ Μάμο, που ήταν παρών στην συνάντηση, ζήτησε την βοήθεια της Άγκυρας, προκειμένου «να πληροφορηθεί όλος ο κόσμος την βίαιη εκδίωξη» του «λαού του» από τις πατρογονικές εστίες τους, και τους δήθεν φόνους και βιασμούς που έκαναν σε βάρος του οι Έλληνες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, χαρακτηριστικά και τον όρο «γενοκτονία».

Όσο για τον σκοπιανό τουρκικής καταγωγής που συμμετείχε επίσης σ’ αυτή, ο Μουεζζίνογλου τον προέτρεψε, σε συνεργασία με τις αρχές του κρατιδίου, να ανακινήσουν το ζήτημα «των σλαβομακεδονικής συνειδήσεως και καταγωγής» Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι δεν μπορούν να εκδηλώσουν την εθνικότητά τους.

Με δεδομένο ότι ο τούρκος υπουργός Υγείας επενδύει στην πολιτική και κοινωνική διάλυση της Ελλάδας, όπως προκύπτει και από παλαιότερες δηλώσεις του, έπρεπε να είχε απαγορευτεί η είσοδός του στην ακριτική Θράκη, όπου πραγματοποιεί «ιδιωτικές επισκέψεις», προκειμένου δήθεν να δει συγγενείς του, στην πραγματικότητα για να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τον βαθμό διείσδυσης του τουρκικού κράτους στην Θράκη.

Στην ίδια εκδήλωση επίσης παρέστησαν βουλευτές από την Βουλγαρία (Σιαμπαναλή Αχμέτ και Αϊδογάν Αλή), ενώ ο πρόεδρος της BALKANSIAD (Βαλκανική Κοινωνική, Οικονομική και Ακαδημαϊκή Οργάνωση), Αντνάν Βαρνταρλί, τόνισε ότι οι Βαλκάνιοι μουσουλμάνοι τάσσονται ολόθερμα στο πλευρό της Άγκυρας, προβαίνοντας, μάλιστα, σε «αγιογραφία» του (νεο)σουλτάνου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Γη και ύδωρ» στην Άγκυρα παρέδωσε κι ο επίτιμος πρόξενος της Βοσνίας, Κεμάλ Μπαϊσάκ, προκαλώντας ανοιχτά τις κυβερνήσεις των χωρών της χερσονήσου, λέγοντας ότι «ο βαλκανικός κόσμος παρέχει στον τουρκικό λαό την ευκαιρία για ενοποίηση κάτω από μία στέγη».

Κι ο νοών νοείτω!

Νεοθωμανικά όνειρα

Το ανησυχητικό είναι ότι ο Μουεζζίνογλου μιλώντας με το σύνηθες τουρκικό πατρικό ύφος προς τους Βαλκάνιους ομόθρησκούς του, τους κάλεσε στα τέλη Μαρτίου να συναντηθούν στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Άγκυρα.

Κάτι που έγινε με την πιο διευρυμένη συμμετοχή, αφού υπήρξε παρουσία του προέδρου του τουρκόφιλου κόμματος DEP, Μουσταφά Αλή Τσαβούς και του πλέον ίσως επικίνδυνου για τα εθνικά θέματά μας, μαζί με τον «επιχειρηματία» Λεβέντ Σαδίκ, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, αδελφικού φίλου του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την τελευταία στιγμή εισήλθε στην αίθουσα όπου γινόταν η σύσκεψη, κι από το σημείο αυτό πρέπει να αρχίσουν οι κυβερνώντες να ανησυχούν πολύ σοβαρά, ο Χαλίντ Χαμπίμπογλου που εκτός από πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης τυγχάνει και αντιπρόεδρος της FUEN, που είναι η Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων.

Πρόκειται για μια ομάδα που υποδαυλίζει εσωτερικές απειλές για πολλά ευρωπαϊκά κράτη,  καθώς σ’ αυτήν έχουν ενταχθεί 90 μειονοτικές οργανώσεις από 32 χώρες της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων το DEP, όπως και το γνωστό «Ουράνιο Τόξο», που σύμφωνα με το FUEN, εκπροσωπεί «την μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».

Εκείνο που είναι σημαντικό είναι ότι πάνω από τα κεφάλια των συμμετεχόντων υπήρχαν οι συνήθεις φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ, του Ταγίπ Ερντογάν, του Μωάμεθ του Πορθητή, αλλά και σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».

Στην συνάντηση δεν προσκλήθηκε, παρότι αρχικά θεωρούνταν ως βέβαιο, εκπρόσωπος του «Ουράνιου Τόξου – Ελεύθερη Συμμαχία», καθώς θεωρήθηκε από τους διοργανωτές της ότι οι 1070 ψήφοι που έλαβε στο προπύργιό του την Φλώρινα, δείχνουν ότι το κόμμα αυτό δεν διαθέτει καμία αποδοχή αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον, αν οι καταστάσεις το επιτρέψουν.

Ο ρόλος των Τσάμηδων

Αντίθετα, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εκπρόσωπο των «Τσάμηδων» (κόμμα PDIU), που συνεργάζεται με τον αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, που με την υποκίνηση του τουρκικού παράγοντα θέτει συνεχώς αξιώσεις προς την Ελληνική πλευρά, αμφισβητώντας τα θαλάσσια αλλά και τα χερσαία σύνορα των δύο χωρών.

Ο Μάμο που ήταν προσκεκλημένος, ζήτησε από τους τούρκους ομόθρησκούς του να πιέσουν τον Ράμα να συμπεριλάβει «Τσάμηδες» στην κυβέρνησή του (υπάρχει ήδη «Τσάμης» αντιπρόεδρος στην Βουλή) και να αναθερμάνει την πίεση προς την Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι το πρόγραμμα ερευνών της χώρας μας στο βόρειο Ιόνιο για υδρογονάνθρακες, παραβιάζει την αλβανική υφαλοκρηπίδα.

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να  προβληματίσει είναι ότι λίγες ημέρες μετά την συνάντηση της Άγκυρας, ο τούρκος πρόξενος στην Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν επισκέφτηκε την Ειδομένη, προκειμένου, τυπικά, να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Επιπλέον, επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες ότι τούρκοι χρηματοδοτούν την δράση των ΜΚΟ, όχι μόνο στα νησιά του Ελληνικού Αρχιπελάγους αλλά και στον Πειραιά, ενώ σύντομα οι οργανώσεις αυτές θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε όλες τις «μουσουλμανοπόλεις» που θα κατασκευασθούν ανά την χώρα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα που καταγγέλλει την παραμικρή εκδήλωση Ελληνικού πατριωτισμού σε απόλυτη σύμπνοια με την διαπλεκόμενη πλουτοκρατία, θα είναι υπαίτια μαζί με το προηγούμενο διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας, όταν επιχειρηθεί αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια, όπως προειδοποίησε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης.

Γιατί η Τουρκία και οι εχθροί που μας έχουν περικυκλώσει, δεν αντιμετωπίζονται με διπλωματικές υποσημειώσεις και πολιτικές «ανοιχτών συνόρων».

Ο χρόνος δουλεύει για τους αντιπάλους μας.

Γ. Φράγκος

(Φ. 144) 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star