Μάριο Μποργκέτσιο (Λέγκα του Βορρά) «Σκηνοθετιμένο το χάος της μεταναστευτικής κρίσης»

Χωρίς τίτλο

«Πίσω από την μετανάστευση υπάρχει μια σκηνοθεσία» και «Η  εκκλησία κάνει λάθη», είναι δύο χαρακτηριστικές φράσεις του Ιταλού Ευρωβουλευτή της Λέγκας του Βορά, Μάριο Μποργκέτσιο.

– κ. Μποργκέτσιο, είμαστε μπροστά σε ένα προαναγγελμένο  χάος;

– Ασφαλώς, άλλα εγώ δεν αποκλείω μια οργανωμένη σκηνοθεσία. Πιστεύω πλέον, ότι υπάρχει κάποια θέληση και κάποια συμφέροντα να αποσταθεροποιήσουν αυτό το ελάχιστο που είχε μεινει από τις δομές άμυνας της Ευρώπης. Θέλουν να μας δείξουν ότι αυτό το φαινόμενο δεν είναι δυνατόν να το χειριστούμε και να πείσουν τους λαούς να δεχθούν μια «ανοιχτή» Ευρώπη. Αυτή η ΕΕ, όχι μόνο δεν μπορεί, αλλά δεν θέλει να αντισταθεί στην μετανάστευση. Και αυτό γίνεται και με την βοήθεια κάποιων θρησκευτικών αρχών.

– Εννοείτε τον Πάπα Φραγκίσκο;

Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες, σε συζητήσεις θρησκευτικές, αλλά νομίζω ότι μια συγκεκριμένη κουλτούρα που διαχέεται από αυτές τις θρησκευτικές αρχές βοηθά να αδυνατίσουν οι άμυνες της Ευρώπης.

Μποργκέτζιο όπως Τραμπ λοιπόν;

Είναι διαφορετικές καταστάσεις. Αλλά μπροστά σε τέτοιες ανάγκες πρέπει να σηκώσουμε τείχους χωρίς υποκρισία.

– Μιλήσατε πριν για «σκηνοθεσία», ποιους εννοείτε;

Ας αναρωτηθούμε ποιος οργάνωσε την Αραβική Άνοιξη. Ποιος θέλει την Ευρώπη να είναι «καλοσυνάτη». Πρέπει να αναλύσουμε τις καταστάσεις για να καταλάβουμε πώς θα αμυνθούμε και να χτυπήσουμε τα μυαλά που κρύβονται πίσω από αυτό το σχέδιο.

 – Έχουμε τον χρόνο να σώσουμε αυτό που δεν σώζεται ή ξεπεράσαμε το σημείο που «δεν έχει γυρισμό»;

Όσο και αν υποστηρίζω ότι πάντα πρέπει να εμπιστευόμαστε την απαισιοδοξία της εξυπνάδας, ακριβώς σε αυτήν την περίπτωση νομίζω ότι είναι χρήσιμο να ποντάρουμε στην αισιοδοξία της θέλησης. Πρέπει να εμπιστευτούμε όλες αυτές τις εθνικιστικές δυνάμεις που υπάρχουν, στην Ιταλία πιο δειλά, αλλά και στην Γαλλία με μεγάλη δύναμη χάρις στους Γάλλους που ενισχύουν το Εθνικό Μέτωπο, αλλά κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη όπου ο κομμουνισμός εμβολίαζε τους λαούς ενάντια στις φιλελεύθερες κουλτούρες των «δικαιωμάτων του ανθρώπου».

(Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, Φ. 139) 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.