«ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙ» ΠΡΟΣ ΜΜΕ: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

12771597_1048023871910447_1335277518674182941_o

 

Γράφει ο Αντίοχος

Μέσα στον απίστευτο προπαγανδιστικό καταιγισμό των εγχώριων ΜΜΕ υπέρ των εξ’ Ανατολών απρόσκλητων επισκεπτών μας, ξεχωρίσαμε τις εξηγήσεις που έδωσε στους δημοσιογράφους ένα «προσφυγάκι» ονόματι (κατά δήλωσή του…) Αλί Καντίρ, για τους λόγους που οι όμοιοί του… προτιμούν την Ελλάδα κι όχι την Βουλγαρία ή την Αλβανία. Ιδού οι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες εξηγήσεις του:

«Είναι ο μόνος δρόμος, που δεν θεωρείται έγκλημα να περάσεις τα σύνορα. Για παράδειγμα σας λέω ότι όποιος πρόσφυγας προσπαθήσει να περάσει για παράδειγμα τα σύνορα της Ουγγαρίας, κινδυνεύει με τέσσερα χρόνια φυλάκιση. Αν τώρα πάμε από τα σύνορα Τουρκίας – Βουλγαρίας, υπάρχουν αστυνομικοί που θα μας κλέψουν, ώστε να μας αποτρέψουν να περάσουμε. Θα μας πάρουν τα χρήματα, τα τηλέφωνά μας κι ότι βρουν επάνω μας. Την έχουν πατήσει άλλοι συμπατριώτες μας πιο πριν και τώρα ξέρουμε. Και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα μας αφήσουν να περάσουμε. Μπορεί να μας στείλουν πίσω στην Τουρκία. Όσο για την Αλβανία, υπάρχει μια κανονική μαφία στα σύνορα».

Έτσι, επιβεβαιώνεται κορυφαίος αξιωματούχος της Κομισιόν, που δήλωσε τις προηγούμενες μέρες στην Wall Street Journal: «Η Ελλάδα δεν θα ήταν το χειρότερο μέρος για να εκδηλωθεί μια ανθρωπιστική κρίση για μερικούς μήνες. Οι Έλληνες είναι πολύ πιο φιλικοί προς τους πρόσφυγες συγκριτικά με άλλους λαούς των Βαλκανίων ή της ανατολικής Ευρώπης».

Αυτά, για να μην ψάχνουν κάποιοι τις αιτίες για τα τεράστια κύματα των απρόσκλητων που πλημμύρισαν την Ελλάδα!

πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.