Επιτέλους, και ένας ξένος που λέει την αλήθεια: H Ελλάδα θα θυσιαστεί για την ΕΕ

newego_large_t_901_106773897

 

Παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Hospodarske noviny ο Σλοβάκος πρωθυπουργός δήλωσε πως έφτασε η ώρα που η Ελλάδα μπορεί να θυσιαστεί για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Φτάσαμε στο σημείο που η Ελλάδα είναι πιθανό να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά και, μάλιστα, με απειλητική διάθεση απευθύνθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επιρρίπτοντάς του αποκλειστικές ευθύνες για την προσφυγική κρίση.

«Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και αυτό θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα», τόνισε ο Φίτσο, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε την Γευγελή, περιοχή που έχει «θωρακιστεί» από αστυνομικούς και στρατιώτες για να αποτραπούν φαινόμενα παράνομης εισόδου μεταναστών και προσφύγων.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας είχε προχωρήσει σε έναν ακόμα «γύρο» προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας, ζητώντας τον αποκλεισμό της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν, ισχυριζόμενος πως η Αθήνα «δεν πληροί το καθήκον της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Φίτσο, η Ελλάδα «δημιουργεί τεράστια προβλήματα» γι’ αυτό και όπως είπε, «ήρθε η ώρα να γίνουν σκέψεις για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τους θεσμούς αυτούς».

Μετά την σκαιότατη επίθεση, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, έκανε λόγο για μικροπολιτικές τακτικές της Μπρατισλάβας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα απάντησε ότι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η διαχείριση ενός τόσο σύνθετου θέματος δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η διαχείριση ενός τόσο σύνθετου ζητήματος, όπως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης», είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και συμπλήρωσε: «Τέτοιες μικροπολιτικές τακτικές προφανώς γίνονται για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες αλλά ουσιαστικά βλάπτουν όχι μόνο τη Σλοβακία και τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά και την ίδια την Ευρώπη».

Ωστόσο, σε μια σειρά από προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα προχώρησαν και άλλοι αρχηγοί κομμάτων της Σλοβακίας, οι οποίοι ζήτησαν μάλιστα και την αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ!

 

πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.