ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ “ΕΜΠΡΟΣ”: Γερμανική κατοχή στην Υγεία

 

Χωρίς τίτλο.jpg

Την εκχώρηση των μεγαλύτερων κρατικών νοσοκομείων της χώρας στον γερμανικό κολοσσό  Asklepios Kliniken GmbH, μεθοδεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υλοποιώντας το σχέδιο Βορίδη – Γεωργιάδη.

Ήδη, έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για τον σκοπό αυτό μεταξύ στελεχών της εταιρείας, η οποία έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, και υψηλόβαθμων παραγόντων του υπουργείου Υγείας.

Από το κτίριο της οδού Αριστοτέλους όπου το γραφείο του αρμόδιου υπουργού Ανδρέα Ξανθού, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλάνο αυτό έχει την απόλυτη έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου.

Σκαλοπάτι οι Δήμοι

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η πρόσφατη (ν)τροπολογία του υπουργείου Υγείας που προβλέπει την χρηματοδότηση των μονάδων υγείας και των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων από τους καταχρεωμένους δήμους.

Με δεδομένη την αδυναμία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) να υποστηρίξουν οικονομικά την ανάληψη της εν λόγω αρμοδιότητας, αφού δεν πρόκειται να τους διατεθούν οι αναγκαίοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό, μοιραία οι δήμαρχοι θα (εξ)αναγκασθούν να αποτανθούν στην… «ιδιωτική πρωτοβουλία».

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει σήμερα το «ΕΜΠΡΟΣ»- που και σε παλαιότερο δημοσίευμά του είχε αναφερθεί στην εξαγορά μεγάλων νοσηλευτικών μονάδων από την Asklepios-, κυρίως σε Ιταλία και Ισπανία, προωθείται η δημιουργία Ανωνύμων Εταιρειών στο πλαίσιο που διέπει τις ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).

Να γιατί «αρρώστησαν»  τα νοσοκομεία

 Το βέβαιο είναι ότι η «ευαίσθητη», μόνο για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των τριτοκοσμικών που εισέρχονται παράνομα στην χώρα μας, κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, είχε οδηγήσει σε «κώμα», με μια σειρά πράξεών της, την δημόσια υγεία.

Καρκινοπαθείς βρίσκονται σε λίστες αναμονής για περίπου 8 μήνες, οι θάλαμοι και οι διάδρομοι των νοσοκομείων ξεχειλίζουν από ασθενείς, επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά καθυστερούν να χειρουργηθούν λόγω έλλειψης γιατρών, οι πιο πολλές κλίνες εντατικής (ΜΕΘ) έχουν κλείσει, φάρμακα και υλικά είναι πλέον είδος εν ανεπάρκεια, τα ασθενοφόρα είναι γηρασμένα και οι περισσότεροι αξονικοί και μαγνητικοί τομογράφοι δεν λειτουργούν, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για την επισκευή τους.

Για να λέμε όλη την αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πιστά την πολιτική απαξίωσης του συστήματος υγείας που είχαν χαράξει οι προηγούμενοι κυβερνώντες.

Μέσα στον ένα χρόνο που είναι στην εξουσία, «επέτυχε» να διαλύσει τόσο την πρωτοβάθμια όσο και την δευτεροβάθμια φροντίδα.

Τα χρέη των νοσοκομείων προς προμηθευτές υγειονομικού υλικού και φαρμάκων έχουν φτάσει στο 1,3 δισ. ευρώ, ενώ οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τις συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, γιατρούς, φαρμακευτικές εταιρείες κ.λπ. έχουν ξεπεράσει το 1,9 δισ. ευρώ.

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 137) 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star