Οι τραπεζίτες έπαιξαν (και “έχασαν”) τα χρήματα της νέας ανακεφαλαιοποιήσεως στο χρηματιστήριο

bank__article

Οι Έλληνες έχουν, ως τώρα, πληρώσει πάνω από 120 δισ. ευρώ για τις περιβόητες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από την μεταφορά των χρεών των τραπεζών στους Έλληνες πολίτες. Προσφάτως έγινε μία ακόμη, αριστερή αυτή τη φορά, ανακεφαλαιοποιήση με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει που αυτή ανήλθε «μόλις» στα 25 δισ. ευρώ.

Τελικώς, για άλλη μία φορά τα λεφτά της ανακεφαλαιοποιήσεως χάθηκαν! Μόλις χθες είχαμε μία κατρακύλα του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου, η οποία ιδιαίτερα στον τραπεζικό κλάδο ήταν μία πλήρης καταστροφή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Τάκης Ζαμάνης που είναι οικονομικός αναλυτής στη BETA Χρηματιστηριακή, ήδη έχουν χαθεί τα 15,5 δισ. ευρώ από τα συνολικά 25 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης.

Αν επρόκειτο για περιουσία των τραπεζών θα λέγαμε ότι είναι δική τους δουλειά και ότι δεν μας αφορά τι κάνουνε.Το γεγονός, όμως, ότι αυτά τα χρήματα προέρχονται ουσιαστικά από χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, σημαίνει ότι δεν δικαιούνται οι τραπεζίτες να τα τζογάρουν στο Χρηματιστήριο.

Ακόμα χειρότερα, τα κεφάλαια που απαιτήθηκαν για ανακεφαλαιοποίηση ήταν χρήματα προερχόμενα από τις καταθέσεις των Ελλήνων και χάθηκαν για άλλη μία φορά στον Ναό του Χρήματος.

Θα ασκηθούν ποινικές διώξεις για αυτή την καταφανή κατασπατάληση δημοσίου χρήματος;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chathhkan-pali-ta-chrhmata-twn-ellhnwn-155-dis.-eurw-chasoura-sto-chrhmatis#ixzz3zfmn9CZs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.