Φόρους ύψους έως και 450 εκ. ευρώ προαναγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών

2407449

Φόρους ύψους μέχρι και 450 εκ. ευρώ θα κληθούν να υπερψηφίσουν οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές στο επόμενο διάστημα όπως παραδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2016.

«Οι φόροι που θα νομοθετηθούν από εδώ και πέρα είναι κάτω από 450 εκ. ευρώ» είπε ο κ. Αλεξιάδης στη Βουλή προϊδεάζοντας ουσιαστικά τους βουλευτές της συμπολίτευσης αλλά και το σύνολο το σώματος για το τι θα κληθούν να αποφασίσουν με βάση τον νέο προϋπολογισμό. Επιχείρησε, μάλιστα, να διασκεδάσει τις ανησυχίες των βουλευτών επισημαίνοντας ότι πρόκειται για γνωστές υποχρεώσεις οι οποίες «θα νομοθετηθούν από εδώ και πέρα».

Ο κ. Αλεξιάδης αντέκρουσε, πάντως, τις αιτιάσεις του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστου Σταϊκούρα για πρόσθετα μέτρα ύψους 5,7 δις ευρώ ή άλλων βουλευτών που ανέβασαν τον λογαριασμό σε 7 δις ή 8 δις ευρώ. Υποστήριξε αντίθετα ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει αυξημένα φορολογικά έσοδα 2,2 δις ευρώ το 2016 έναντι το 2015 αριθμός που καταγράφει ουσιαστικά την πραγματική επιβάρυνση των πολιτών.

πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star