Καμίνης: Όλοι δουλεύουν για τη Χρυσή Αυγή

889971_kaminh

Έκκληση να αναλάβει το κράτος πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας απηύθυνε ο δήμαρχος της Αθήνας, ο οποίος κατήγγειλε τη στάση της αστυνομίας λέγοντας ότι υπάρχει συστηματική απουσία της για να μην εμπλακεί.

Όπως είπε στον Βήμα fm ο κ. Καμίνης, χθες στις 2 τα ξημερώματα υπήρξε συμπλοκή στην πλατεία Βικτωρίας 400 ατόμων και η αστυνομία έκανε 15 λεπτά να εμφανιστεί.

«Ζούμε σε μια χώρα στην οποία ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης σημειώνοντας ότι ο δήμος, παρότι φροντίζει 20 χιλιάδες ανθρώπους, δίνει την υποδομή σε σκηνές και αναλαμβάνει την τροφοδοσία των προσφύγων της πλατείας ζητώντας από το κράτος να διαθέσει το χώρο για να στεγαστούν. «Για να δώσουμε το παράδειγμα, κάνουμε το βήμα να αδειάσει η πλατεία Βικτωρίας με τον όρο να μην ξεναγεμίσει», είπε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας. Μάλιστα πρότεινε και ως χώρο για την στέγαση των προσφύγων το στρατόπεδο Λιόση και τη δημιουργία ενός μόνιμου καταυλισμού.

Για την υπάρχουσα κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας ο κ. Καμίνης είπε: «Το 6ο διαμέρισμα είναι το λίκνο της Χ.Α., όλοι δουλεύουν για πάρτη της χωρίς εκείνη να κάνει τίποτα» τόνισε προσθέτοντας ότο ο Πρωθυπουργός έπρεπε να μιλήσει στον ΟΗΕ για το προσφυγικό και όχι για το Χρέος καθώς αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα της εποχής.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star