ΕΓΕΡΘΗΤΙ-Και χείρα κίνει

diodia-drasi__article

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας “Εμπρός“, Ειρήνης Δημοπούλου – Παππά στην στήλη “Εγέρθητι”

Ο Αριστοφάνης στην κωμωδία του «Βάτραχοι» πριν 2.500 χρόνια, έγραψε μια φράση που ταιριάζει γάντι στις μέρες που περνάμε «Δεν μπορεί να μας σώσουν αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα». Κι αυτοί είναι και οι πολιτικοί, και οι «σύμμαχοι» και «φίλοι», και ο τρόπος σκέψης.

Τον Μάιο του 2015 το ΕΜΠΡΟΣ είχε δημοσιεύσει μιαν είδηση με τίτλο «Έρχεται συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ». Ηταν το πρώτο δημοσίευμα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τρεις μόλις μήνες μετά την εκλογή της κυβέρνησης Τσίπρα, η βελγική εφημερίδα «Νέα Ευρώπη», απηχώντας κύκλους στενά συνδεδεμένους με το ιερατείο της Κομισιόν, έγραφε πως: «Αποτελεί κοινό τόπο ότι για να βρει η Ελλάδα λύση στα προβλήματά της (αναρχία, μετανάστευση, ροή χρήματος) χρειάζεται να πάρει σοβαρά αντιλαϊκά μέτρα και αυτό μόνο μια μεγάλη κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να το κάνει. Μια αποτελεσματική μεγάλη συμμαχία μπορεί να γίνει μόνον μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς τις νεοκομμουνιστικές συνιστώσες του) και ΝΔ υπό νέο αρχηγό».

Τρεις μήνες μετά, ο Σαμαράς δεν ήταν πρόεδρος της ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφορτωνόταν τα βαρίδια του Λαφαζάνη και της Κωνσταντοπούλου. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ο νέος, μεταβατικός μέχρι νεωτέρας, Πρόεδρος της ΝΔ εκλιπαρεί για συνεργασία τον ΣΥΡΙΖΑ. Νέα, σοβαρά αντιλαϊκά μέτρα έρχονται. Μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας είναι αυτή που θα τα υλοποιήσει. Οι Βρυξέλλες απαιτούν πεντακομματική κυβέρνηση ή την συμμετοχή των περισσότερων πολιτικών κομμάτων. Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, πρέπει να πούμε καθαρά κάποιες αλήθειες, όπως ταιριάζει σε ελεύθερους, σκεπτόμενους ανθρώπους.

Η πραγματικότητα είναι εμπρός μας, και όσο διαλέγουν να κλείνουν τα μάτια, και να κοιτούν πίσω από την πλάτη τους, τα γεγονότα θα τους προλαβαίνουν κι εκείνοι θα τρέχουν πίσω τους. Όχι εμείς, όχι οι Έλληνες, όχι οι Εθνικιστές. Ιδού, λοιπόν, το Αύριο που οι μάζες των πρόσκαιρων ανθρώπων αρνούνται να αντικρύσουν:
-Η κατάσταση της χώρας και του λαού μας θα χειροτερεύσει πολύ ακόμη, προτού βελτιωθεί.
-Τα κόμματα της μνημονιακής διακυβέρνησης θα μουσκέψουν στο αίμα του ελληνικού λαού την ώρα που θα υπογράφουν το τέταρτο μνημόνιο που έρχεται.
-Όποιος νομίζει ότι η κρίση αφορά μόνον τον γείτονά του, σύντομα θα αναθεωρήσει.
-Όσοι συμπατριώτες μας νομίζουν ότι τα μνημόνια είναι ένα φάρμακο που θα πιουν για να επιστρέψουν στις εποχές της ψεύτικης ευδαιμονίας με τις οποίες αποχαύνωσαν τον λαό μας τα κέντρα εξουσίας, κάνουν μεγάλο λάθος.

Και μια λέξη για το λαθρομεταναστευτικό. Οι Έλληνες είμαστε λαός με περιέργεια, φιλομαθείς, ταξιδευτές. Αποδεχόμαστε τους πολιτισμούς των «άλλων». Μοιραζόμαστε απλόχερα την γνώση. Αυτοί που κατηγορούν τους Εθνικιστές για την απόφασή τους να προστατεύσουν την εθνική ταυτότητα είναι οι λαθρολάγνοι δουλέμποροι, υπάλληλοι των αφεντικών που απαιτούν φθηνά εργατικά χέρια και ανθρώπους χωρίς πρόσωπο. Οι δήθεν φιλάνθρωποι είναι εκμεταλλευτές των προσφύγων και των μεταναστών. Οι Εθνικιστές είμαστε που σεβόμαστε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, την διαφορετικότητα και την πολυφυλετική δομή της Φύσης.

Ζούμε το τέλος μιας εποχής. Αντί να βυθιζόμαστε στις αυταπάτες, ας αντικρύσουμε την Αυγή με Πίστη, Βεβαιότητα και Αισιοδοξία.
-Η μεγάλη επιστροφή στην Αλήθεια, έρχεται. Τα ψέμματα και οι υποκρισίες τελειώνουν.
-Οι καλικάντζαροι που τώρα κομπάζουν, νομίζοντας πως έφτασε η εποχή τους, και πως πριονίζουν για τελευταία φορά το Δέντρο μας, ας μην χαίρονται. Το Δέντρο μας θα αναγεννηθεί, και αυτή πράγματι θα είναι η τελευταία φορά που το πριονίζουν πριν γυρίσουν ηττημένοι στον Κάτω Κόσμο.
-Ας μην έχει κανείς αυταπάτες. Όλη η Ευρώπη πάσχει, αλλά η Ελλάδα είναι ο στόχος. Η Ελλάδα των Αξιών, η Ελλάδα των Ιδεών, η Ελλάδα των Ανθρώπων.
-Η λύση του Ελληνικού προβλήματος δεν βρίσκεται μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους «θεσμούς» των επικυρίαρχων. Δεν εξαρτάται από τα Κοινοβούλια, τις Βουλές των Λόρδων και τις αυλές, τους αρλεκίνους και τα πιόνια που καμώνονται πως κυβερνούν τα κράτη.

Το αμέσως επόμενο διάστημα οι ραγδαίες εξελίξεις θα φέρουν πόνο και στέρηση στους Έλληνες. Ας είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε κόπους και στερήσεις, όχι με την επιβολή των άλλων, όχι για λογαριασμό άλλων, αλλά με δική μας επιλογή, και για το δικό μας ταξίδι. Η πρόνοια και η οργάνωση στα πρακτικά, η αλληλεγγύη, η πνευματική και ψυχική θωράκιση, πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας. Η Ελλάδα περνά τις οδύνες μιας δύσκολης μετάβασης. Όπως με την γέννηση όλων των ανθρώπων, η μεγάλη Μητέρα θα δώσει πάλι ζωή στον λαό μας. Η χαρά της νέας ζωής θα πάρει την θέση της τωρινής λύπης.

Κανείς να μην δειλιάσει. Κανείς να μην φοβηθεί. Ο Θεός της Ελλάδας έχει βάλει την υπογραφή του. Ας βάλουμε κι εμείς τα χέρια μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kai-cheira-kinei#ixzz3lhdV8JlU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star