Λαθρομετανάστευση, η ώρα της αλήθειας

IM5

Στη σημερινή μου ομιλία στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 08 Σεπτεμβρίου 2015, με θέμα «Προσωρινά μέτρα στον τομέα της διεθνούς προστασίας για την Ιταλία και την Ελλάδα», κατέδειξα το στρουθοκαμηλισμό των τεχνοκρατών των Βρυξελλών, πάνω στο θέμα της μετανάστευσης.

Ειδικότερα για την Ελλάδα και την Ιταλία, χώρες που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση από τις μεταναστευτικές ροές, την ίδια στιγμή που οι εταίροι μας σφυρίζουν αδιάκοπα.

Κάποιοι φαίνεται ότι αρχίζουν να συνειδητοποιούν το μέγεθος του προβλήματος, που πρώτοι οι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαμε αναδείξει, εδώ και ένα χρόνο, όταν και μας κατηγορούσαν ως ακραίους και γραφικούς.

Απομένει μόνο να υιοθετήσουν τις λύσεις που προτείνουμε.

 

Κύριε Πρόεδρε,

Το σχέδιο Γιούνγκερ για τη μετανάστευση και του αρμόδιου επιτρόπου Αβραμόπουλου, είναι μια απόδειξη πως αντιλαμβάνονται οι λεγόμενοι τεχνοκράτες τα πραγματικά προβλήματα.

Για παράδειγμα, προτείνουν τη μετεγκατάσταση 40.000 ατόμων εντός 2 ετών, όταν τόσοι έχουν εισέλθει σε ένα ελληνικό νησί του ανατολικού Αιγαίου, μόνο το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου. Ζητάνε από τα κράτη – μέλη δεσμευτικές ποσοστώσεις. Την απάντηση την έλαβαν πρόσφατα από τους πρωθυπουργούς Ηνωμένου Βασίλειου και Ουγγαρίας. Ο Κάμερον δήλωσε ότι η Αγγλία θα υποδεχθεί πρόσφυγες αποκλειστικά προερχόμενους από τους υπάρχοντες καταυλισμούς στη Συρία. Ο Ορμπάν, έφτιαξε φράκτη στα σύνορα Ουγγαρίας – Σερβίας και δήλωσε ότι η χώρα του δε συζητά για ποσοστώσεις, αν πρώτα δε σφραγιστούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Τα Ελληνικά νησιά και η Ιταλία βουλιάζουν και κάποιοι δήθεν ανθρωπιστές, χύνουν δάκρυα για το μικρό Αϋλάν αλλά δεν αντιδρούν τόσο καιρό από τις σφαγές χιλιάδων Αϋλάν από το Ισλαμικό κράτος και τους υποκινημένους από τη Δύση, αντικαθεστωτικούς στη Συρία.

Τα χρήματα δεν απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο και δεν αγοράζουν την ειρήνη. Λύσεις απλές υπάρχουν. Κατάργηση του κανονισμού 604/2013 που αφορά στις πρώτες χώρες εισόδου. Συνολική επανεξέταση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ. Δημιουργία χώρων υποδοχής στην Τουρκία, όπου θα εξετάζονται όλες οι αιτήσεις ασύλου. Προώθηση σε χώρες της ΕΕ, αποκλειστικά όσων πληρούν τα κριτήρια.

πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star