O ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

epithdeios__large

Με το δημοψήφισμα που θα διενεργηθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου, ο ελληνικός λαός καλείται να λάβει μία σημαντική απόφαση η οποία, σε μεγάλο βαθμό, θα καθορίσει και το μέλλον της χώρας. Μίας διαχρονικά υπερήφανης χώρας  που δυστυχώς, ειδικά  τα πέντε τελευταία χρόνια, έχουμε επιτρέψει να γίνει βορά κερδοσκόπων και εγχωρίων και διεθνών τοκογλύφων οι οποίοι επενδύουν στη δυστυχία και στην αποσάθρωση της.

Η έκφραση της λαϊκής βούλησης αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας και εκδηλώνεται, με την διενέργεια δημοψηφισμάτων για όλα τα σοβαρά θέματα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, η Χρυσή Αυγή, το μοναδικό κόμμα που βρίσκεται κοντά στο λαό, επικρότησε το δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση όμως, δεν χρησιμοποιεί το δημοψήφισμα με την παραπάνω φιλοσοφία, ούτε με αγνά κίνητρα. Μέσω αυτού, επιχειρεί όχι μόνο ν’ αποτινάξει από τους ώμους της το βάρος των ευθυνών οποιασδήποτε αποφάσεως και να το μεταφέρει στον λαό, αλλά και να αποκρύψει την αδυναμία της να βγάλει τη χώρα από τα κρίσιμα αδιέξοδα στα οποία την οδήγησαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις σε αγαστή συνεργασία με τα ξένα ανθελληνικά συμφέροντα.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του, σε μία τόσο σημαντική στιγμή, φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Οι έως τώρα κινήσεις τους, φανερώνουν απουσία σχεδιασμού και μία κοντόφθαλμη θεώρηση των πολιτικών πραγμάτων, η οποία ήταν αδύνατον να τους επιτρέψει να διαπραγματευθούν και να ελέγξουν τις εξελίξεις. Υπήρξε παντελής απουσία εναλλακτικών σχεδίων που θα θωράκιζαν, από πάσης απόψεως, την ελληνική κοινωνία ώστε να αντιμετωπίσει, κυρίως, την ψυχολογική πίεση που ήταν αναμενόμενο να δεχθεί μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και να αποφευχθεί ο πανικός που επακολούθησε. Επιπλέον η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, έχει βρεθεί διαπραγματευτικά εγκλωβισμένη με τον κο Τσίπρα να επιδείξει, κάποια στιγμή, διάθεση συμβιβασμού. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως είναι φυσικό, οι δανειστές επωφελούνται και ήδη οι «θεσμοί» μας απειλούν πως οι επόμενες διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν με περισσότερο επώδυνους όρους.

Μεγάλη βεβαίως ευθύνη έχουν και τα κόμματα που κυβέρνησαν και κατέστρεψαν τον τόπο τα οποία όμως τώρα, με απύθμενο θράσος, εμφανίζονται να κόπτονται για το καλό του ελληνικού  λαού, απαιτώντας απ΄ αυτόν να ψηφίσει «ΝΑΙ».

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και τα ΜΜΕ σε συνεργασία με τα κόμματα που τάσσονται υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα. Τα κανάλια τις τελευταίες ημέρες έχουν επιδοθεί σε μία προσπάθεια κατατρομοκρατήσεως του ελληνικού λαού, σε μία μαύρη προπαγάνδα που αποσκοπεί στο να τον υποχρεώσουν να δεχθεί οικειοθελώς την δουλεία, τον εξευτελισμό και τον αφανισμό του. Οι πολιτικοί οι οποίοι προπαγανδίζουν υπέρ του «ΝΑΙ»,  εμφανίζονται σε όλα τα ΜΜΕ και επιδίδονται σε μία διαρκή καταστροφολογία για να εκβιάσουν τον λαό, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να εμφανισθούν ως σωτήρες του. Παράλληλα τον αποπροσανατολίζουν ισχυριζόμενοι πως η υπερψήφιση του «ΟΧΙ» θα είναι εντολή για έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτείνοντας με τον τρόπο αυτόν την γενικότερη σύγχυση. Τον θεωρούν αφελή ώστε να πιστεύει πως είναι δυνατόν εκείνοι που τον οδήγησαν στην σημερινή καταστροφή, να είναι σε θέση να γίνουν σωτήρες του. Το εάν και κατά πόσο πλανώνται θα φανεί από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ο ελληνικός λαός λοιπόν πρέπει να μείνει μακριά από τέτοιου είδους ψευτοδιλήμματα και να γυρίσει την πλάτη στους πάσης φύσεως προπαγανδιστές.  Οι απειλές περί χρεοκοπίας και επικείμενης καταστροφής δεν είναι κάτι καινούριο. Κάθε φορά που οι μνημονιακές κυβερνήσεις ήθελαν να ψηφίσουν αντιλαϊκά μέτρα χρησιμοποιούσαν παρόμοια κινδυνολογία ώστε να επιβαρύνουν τον λαό και με άλλα επαχθή μέτρα.  Η χρεοκοπία της Ελλάδος δεν θα έρθει τώρα. Τα τελευταία πέντε χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις, με την εφαρμογή του μνημονίου φρόντισαν, ουσιαστικά,  να την επιτύχουν. Η εθνική μας παραγωγή έχει διαλυθεί, εκατοντάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει, η ανεργία μαστίζει όλες τις ηλικιακές ομάδες και κυρίως τη νεολαία, ο κόσμος με δυσκολία μέσα σ’ ένα κλίμα ανέχειας εξασφαλίζει τα προς το ζην  ενώ επανειλημμένως εκχωρούν την εθνική μας κυριαρχία.

Υπάρχουν όμως κάποιες στιγμές κατά τις οποίες πρέπει να πεις το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Εμείς ως Χρυσή Αυγή λέμε ΝΑΙ σε μία Ελλάδα δυνατή, ΝΑΙ σε μία Ελλάδα εθνικά κυρίαρχη. Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας μας, ΟΧΙ σε μία Ελλάδα έρμαιο των διεθνών τοκογλύφων και των εγχώριων και ξένων ανθελληνικών κέντρων, ΟΧΙ σε μία Ελλάδα που θα είναι ουραγός των λαών της Ευρώπης, ΟΧΙ στις μνημονιακές πολιτικές και τα μνημόνια που καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό.

Αυτή είναι και η έννοια του «ΟΧΙ» που καλούμε όχι μόνο τους Εθνικιστές αλλά και όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να βροντοφωνάξουν την Κυριακή στο δημοψήφισμα. Τώρα, που οι δυνάστες τους, για δικούς τους φυσικά λόγους, τους έδωσαν την ευκαιρία να αισθανθούν και να γίνουν, για μία φορά έστω, κυρίαρχοι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ

Αντιστράτηγος ε.α.

Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή

πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star